Now Reading
Latvijos festivalyje „Positivus“ koncertuos islandai Sigur Rós

Latvijos festivalyje „Positivus“ koncertuos islandai Sigur Rós

Latvijos festivalyje „Positivus“ koncertuos islandai Sigur Rós

Laikas.lt
Organizatorių nuotr.

Kitą vasarą festivalio „Positivus“ pagrindinėje scenoje koncertuos pasaulinio masto islandų ambientinio postroko grupė Sigur Rós. Kitais metais „Positivus“ pirmą kartą vyks tris dienas, liepos 19, 20, 21 dienomis Salacgryvoje. Bilietus galima įsigyti www.positivusfestival.com ir „Bilietu Pasaulis“ kasose.

Klausytojus apglėbiantys nepakartojamai vaizdingu pasakų sūkuriu, Reikjaviko muzikantai Sigur Rós yra jau senai laukti „Positivus“ svečiai.
 
Nuotaikom turtingi ir muzikos kritikų aukštai vertinami grupės kūriniai atliekami islandų, bei vokalisto Jónsi pačio sukurta houplandų (hopelandic) kalba.
 
Grupės įkūrimo dieną 1994 metais gimė Jónsi jaunesnioji sesuo, nuo kurios vardo Sigurrosa (verčiant iš islandų kalbos – Pergalės rožė) ir kilo toks grupės pavadinimas.
 
Sulaukus pirmų pasiekimų su savo antru albumu „Ágætis byrjun” (1999, verčiant – gera pradžia), Sigur Rós metų bėgyje išleido 12 studijinių albumų, iš kurių naujausias – „Valtari” išleistas šių metų pavasarį. Savo koncertuose suburiantys tūkstančius klausytojų, Sigur Rós neabejotinai yra vieni žymiausių šių laikų estetinio avangardo atlikėjų.
 
Sigur Rós festivalyje koncertuos šeštadienį, liepos 20 d.
 
Festivalio „Positivus“ trijų dienų bilieto kaina bus 35 latai be vietos palapinei ir 39 latai su vieta palapinei. Po naujų metų pardavime pasirodys „Grupės bilietas” ir bilietai atskirai tik šeštadieniui ir sekmadieniui, ir atskirai tik penktadieniui.
 
Bilietus galima įsigyti www.positivusfestival.com ir „Bilietų Pasaulis” kasose.
 
Didžiausias muzikos ir meno festivalis Baltijoje – Positivus Festivalis 2013 sekančiais metais vyks jau septintą kartą liepos 19, 20 ir 21 dienomis Salacgryvoje.
 
Ankščiau „Positivus“ festivalyje koncertavo tokie atlikėjai kaip Muse, Keane, The Vaccines, Manic Street Preachers, Travis, Moby, Editors, Scissor Sisters, Sinead O’Connor, Pete Doherty, James, Röyksopp, Damien Rice, Hurts, Fatboy Slim, Mark Ronson & The Business Int., Prāta Vētra, ir daug kitų.

„Laikas.lt“ lankėsi šiųmečiame Sigur Rós koncertą Krokuvoje. Koncerto apžvalgą skaitykite čia.

Praėjusių metų „Positivus“ apžvalgą skaitykite čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top