Now Reading
Vyrai ir skyrybos: mitai ir realybė

Vyrai ir skyrybos: mitai ir realybė

Vyrai ir skyrybos:  mitai ir realybė

Priimta manyti, kad nutrūkus santykiams ar iširus santuokai labiau išgyvena moterys nei vyrai. Tikrovėje jiems ne visai „vienodai rodo“.

Supažindinsime jus su populiariausiais mitais apie išsiskyrusių vyrų skausmus ir džiaugsmus.

Vyrai lengviau ištveria skyrybas?

Dažnai pasitaiko, kad vyras po skyrybų „atgauna jėgas“ — kaip pašėlęs tempia į lovą viską, kas pasitaiko jo kelyje, nenuilsdamas lankosi visuose įmanomose vakarėliuose, kaip įmanydamas demonstruoja savo džiaugsmą… Viskas tik laikina reakcija. Vyrai išgyvena skyrybas daug sunkiau ir skaudžiau negu moterys.

Dėl savo gyvenimiškos laikysenos vyras neturi galimybės išsiverkti ant kieno nors peties. Varžydami emocijas vyrai labai giliai užslepia savo jausmus. Kadangi su skyrybomis susiję jausmai itin negatyvūs ir nemalonūs, jie gali sukelti susirgimų arba net minčių apie savižudybę.

Nepaisant to, kad išoriškai atrodo, jog moterys labiau susirūpinusios santuokos išsaugojimu, yra ne visai taip. Vyrai tris kartus dažniau sublogsta ir patiria nervinę įtampą bei bando nusižudyti. Apklausus išsiskyrusius asmenis, paaiškėjo, kad per ketverius metus po skyrybų, net 10 % vyrų jautėsi prislėgti ir nelaimingi, prastai besijaučiančių moterų buvo vos 4 %.

Vyrai skiriasi dėl laisvės?

Stipriosios lyties atstovai dažnai skundžiasi, kad vedybinis gyvenimas juos varžo. Tad, kai pastarieji išsiskiria, atrodo, kad būtent laisvės troškimas pastūmėjo tokiam žingsniui. Ištikrųjų vyras beveik niekada nebėga į „tuščią lauką“. Dažniausiai jis išeina pas naują partnerę.

Paradoksalu, kad „nugalėtojai“ šitos „aukos“ jau nebereikia, ji gali būti nepasirengusi priimti tokią dovaną. Vienaip ar kitaip, dažniausiai vyras lieka vienas. Kai užklumpa vienatvė, vyras staiga susivokia, kad nė nežino, kur jam pasidėti.

Vyrai po skyrybų „sunyksta“?

Labai dažnai vyrai po skyrybų atrodo labai liūdnai. Dėl suprantamų priežasčių jie nustoja prisižiūrėti, juos kankina ilgalaikė depresija, dingsta stimulas gyventi, prasideda degradacija. Kai kurie pradeda gerti. Po kurio laiko, kai atsibosta savęs gailėtis vyras pradeda tiestis ir kabarotis iš savo gyvenimo dugno. O tie, kurie patys nusprendė skirtis, dažnai nepatiria regresavimo stadijos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vyrai dažniau palieka šeimą negu moterys?

Jei vis dar mąstote, kad tai jie dažniausiai palieka šeimas, pabėga ir t. t., laikas peržiūrėti savo pasaulėvaizdį ir susipažinti su statistika. Net du trečdaliai ištuokų įvykdomos pageidaujant moterims.

Seksualinė revoliucija išlaisvino moteris ir suteikė joms galimybę spręsti ir rinktis, nebijant būti „nurašytoms“, o kapitalizmo santvarka leido būti finansiškai nepriklausomomis. Kad ir kiek laisvių ir teisių turėtų moterys, jų svajos turėti gražią darnią šeimą su amžiumi nė kiek nesumenko. Tik į vyro panieką, melą ir apgavystes, moterys pradėjo žiūrėti kritiškiau ir kentėti pasidarė nebe taip reikalinga.

Nepaisant skaudžių skyrybų pasėkmių, žmonės skiriasi ir skirsis. O mes palinkėtume nuoširdžiau pamąstyti prieš tuokiantis ir tada nereikės gvildenti klausimo, kaip išgyventi skyrybas ir kam bus sunkiau?

Parengė Viktorija Gudelė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top