Now Reading
Gyvenimas po uola (video)

Gyvenimas po uola (video)

Gyvenimas po uola (video)

Ekodiena.lt

Meksikiečių šeima stebina pasaulį – ūkininko Benito Fernandeso šeima namelį susirentė po milžiniška uola, rašo Dailymail.co.uk.

Benitas pasakoja, kad tokį namelį pasistatyti jis svajojo dar nuo vaikystės, tačiau sutaupyti pakankamai lėšų, kad galėtų įsigyti žemės sklypą ir statyboms reikalingų medžiagų jam prireikė dvidešimties metų.

Ūkininkas ir jo žmona Santa Marta namelį susirentė iš saulėje džiovintų plytų. Namelis nedidukas, tačiau šeimai jis – didžiausias turtas. Per kartu pragyventus 30 metų, pora čia užaugino net septynis vaikus.

Trobelėje Benitas įsirengė malkomis kūrenamą krosnį, tačiau elektros linija šeimos namelio nepasiekia, nes jis pastatytas dykvietėje, atokiai nuo gyvenvietės. Šeima neturi ir vandentiekio, tačiau dėl to labai nesisieloja, nes netoliese yra šaltinis, kuris aprūpina gausią šeimyną geriamu vandeniu.

Šeimos pragyvenimo šaltinis – kandelila augalo sodinimas ir auginimas. Iš kandelila augalo yra gaminamos žvakės, taip pat jis naudojamas medicinoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Didžiausias šeimos galvos skausmas – žiema. Kai būna labai šalta, užšąla geriamojo vandens šaltinis. Tačiau net dėl šios priežasties šeima net nesusimąsto pakeisti savo gyvenamosios vietos – įspūdingas laukinės Meksikos kraštovaizdis užburia ir nepaleidžia.


 


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top