Now Reading
Nusikaltėlis erzina policijos pareigūnus, viešindamas savo tvarkos pažeidimų nuotraukas „Facebooke“ (foto)

Nusikaltėlis erzina policijos pareigūnus, viešindamas savo tvarkos pažeidimų nuotraukas „Facebooke“ (foto)

Nusikaltėlis erzina policijos pareigūnus

Laikas.lt
Parengta pagal Dailymail.co.uk

24 metų Alanas Watkinsas – policijos ieškomas nusikaltėlis iš Pietų Veslo, įvairiais būdais erzina teisėsaugos pareigūnus socialiniame tinke „Facebook“, tuo sukeldamas aplinkinių susidomėjimą ir azartą. Viešai postringaudamas apie „saldų“ laisvės pojūtį, kol jo nepagaus, metė iššūkį pareigūnams savo „Facebook“ profilyje užsirašydamas skambu teiginį – „Catch me if you can“ („Pagaukite mane, jei galite“). Šis šūkis lydi visus jo apsireiškimus virtualioje erdvėje su teisėsaugą erzinančiomis užuominomis ir akis bandančiais įstatymų pažeidimais.

Patyčias iš policijos pareigūnų bėglys pradėjo po to, kai Gwento grafystės policijos „Facebook“ profilyje pasirodė žinutė apie paieškomą asmenį ir prašymą suteikti skubios informacijos apie jo buvimo vietą. 

Drąsuolis, lyg didžiuodamasis tokiu, jam rodomu dėmesiu, savo „Facebook“ profilyje pareiškė: „Oho, aš atsidūriau Gwento policijos tinklalapyje. Pagaukite mane, jei galite – atlikite savo suš… darbą!“

Alanas buvo išleistas iš kalėjimo praeitų metų gegužės mėnesį, atlikęs pusę jam paskirtos bausmės, paskirtos už įžeidinėjimus. Nuo to laiko kai buvo paleistas, jis jau ne kartą pažeidė nustatytas paleidimo sąlygas. Praėjus maždaug 24 val. po paleidimo jis toliau erzino ir tyčiojosi iš pareigūnų įvairiais, drąsiais pareiškimais virtualioje erdvėje. „Laisvė… kalėjimas… laisvė… kalėjimas… laisvė ar kalėjimas? Štai kur klausimas“ – savo socialinio tinklo profilyje postringavo Alanas.

Ne gana to, jis periodiškai talpina nuotraukas, kuriose fotografuojasi pažeidinėdamas įstatymus, dar labiau aštrindamas savo santykius su teisėsaugos pareigūnais. Taip jis šiek tiek užsimena, apie vietas, kuriose lankosi, ir regionuose, kuriuose būna. Alanui – tai žaidimas su ugnimi, o stebėtojams, visa ši situacija turėtų atrodyti, lyg scena iš banalios holivudiško kino komedijos.

Gwento policijos atstovai patvirtino, kad Alanas vis dar laisvėje, bet atsisakė komentuoti bet kokį jo pasisakimą virtualioje erdvėje.

Pelės ir katės žaidynės tęsiasi, o tokiais savo išsišokimais Alanas savotiškai bando parodyti, kad ne tokie visagaliai tie socialiniai tinklai, kaip daugelis įsivaizduoja, be to, jis pirštu bado ir į policijos pareigūnų darbo spragas bei nerūpestingumą. 

Vis tik, Alano draugai „Facebooke“ nėra itin patenkinti šiomis gaudynėmis, nes kai kuriuos iš jų aplanko policijos pareigūnai, klausinėdami apie bėglio buvimo vietą. Vienas jų sarkastiškai pakomentavo: „Tu gali bėgti, bet negali pasislėpti. Jei pagavo vieną karą – pagaus ir dar kartą“.

 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top