Now Reading
Naujausia mada – beplaukės jūrų kiaulytės (foto)

Naujausia mada – beplaukės jūrų kiaulytės (foto)

Naujausia mada - beplaukės jūrų kiaulytės (foto)

Laikas.lt

Galimi „Žiedų valdovo“ veikėjo Smygolo giminaičiai katės sfinksai ir Meksikos beplaukiai šunys turi labai šiuo metu madingą pusseserę – beplaukę jūrų kiaulytę. Anglijoje šį meiliai ir, žinoma, kiek neįprastai atrodantį gyvūnėlį įsigyja vis daugiau žmonių. Jo vidutinė kaina – apie 120 svarų. 

Beplaukės jūrų kiaulytės negyvena laukinėje gamtoje, jos yra 1978 m. genetinės mutacijos rezultatas. Su gyvūnais dirbantys specialistai naująją rūšį kritikuoja, teigdami, jog tai labai lepus gyvūnas, kuriam gyvenimo sąlygas be proto sunkina plaukų neturėjimas, ir žmonėms nerekomenduoja jų laikyti.

„Apskritai, nepatariama pirkti gyvūno tik dėl jo išvaizdos,nepasidomėjus laikymo sąlygomis. Pavyzdžiui, šios veislės jūrų kiaulytės ypatingai reikalauja dėmesio vien dėl to, kad joms nuolat šalta, be to, šeimininkas visuomet turi būti pasirengęs suteikti susižeidusiam gyvūnėliui pagalbą. Su šiais beplaukiais gyvūnėliais tai ypatingai aktualu, nes jų oda, nesaugoma plaukų, labai jautri.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Beplaukės jūrų kiaulytės tapo itin populiariomis tarp alergiškų ir išskirtinės išvaizdos gyvūnus mėgstančių žmonių. Moteris vardu Karen dabar tokių graužikų laiko net 40 ir sako, kad jie visi jai yra lygiaverčiai šeimos nariai.

Pasak jos, šios beplaukės jūrų kiaulytės labai linksmi ir draugiški gyvūnėliai. Jų yra įvairiausių spalvų – nuo alyvinės, šokoladinės, cinamono, aukso iki juodai baltų. Šiuos augintinius reikia ne tik saugoti nuo šalčio, bet ir nuo saulės, geriausiai tam tinka saulės kremas. Kadangi jų organizmas yra linkęs nuolatos stengtis išlaikyti kūno šilumą, atitinkamas ir jų apetitas, kaip sako Karen, jos augintiniai ne tik triukšmingi, mėgstantys šiukšlinti, bet ir labai ėdrūs.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top