Now Reading
Vyras pasodino gitaros formos mišką savo mirusios žmonos atminimui

Vyras pasodino gitaros formos mišką savo mirusios žmonos atminimui

Vyras pasodino gitaros formos mišką savo mirusios žmonos atminimui

Laikas.lt
Parengta pagal Dailymail.co.uk

Argentinietis ūkininkas Pedro Martin Ureta sukūrė įspūdingą memorialą savo mirusios žmonos Gracielos Yraizoz atminimui – gitaros formos mišką iš 7 000 medžių. Jo žmona labai mėgo gitaras, tad dar būdama gyva prašė sukurti kokį nors objektą jų ūkyje, kuris būtų gitaros instrumento formos. Deja, jai taip ir neteko pamatyti šios idėjos įgyvendinimo, nes būdama vos 25 metų amžiaus,1977 m. Graciela mirė besilaukdama penktojo vaiko. Po jos mirties Pedro kartu su keturiais savo vaikai, medis prie medžio, pasodino gitaros formos mišką mylimos žmonos ir mamos atminimui.

Prieš 34 metus pasodintas gitaros formos miškas yra beveik 1 km ilgio, kad visą jį galima pamatyti tik iš paukščio skrydžio. Dėl didžiulės baimės skristi, septyniasdešimtmetis vyriškis visą savo kūrinį yra matęs tik nuotraukose, bet ne iš viršaus. 

Miško sodinimo projektą vyriškis pradėjo įgyvendinti praėjus dvejiems metams po žmonos mirties, 1979 m. Pasak 36 metų jų sūnaus Ezequielio, Graciela būdama gyva apžiūrėjo jų žemes skrisdama lėktuvu – tada jai pirmą kartą gimė mintis apie gitaros formos ūkį, vis tik, tuo metu Pedro buvo per daug užsiėmęs įvairiais darbais, tad į jos pasiūlymą nežiūrėjo rimtai. Kaip dažnai nutinka – po jos mirties vyriškis labai gailėjosi dėl to, ko nepadarė jai gyvai esant, tad norėdamas pagerbti jos atminimą, ilgai nedelsdamas, kartu su visa šeima, ėmėsi žmonos svajonės įgyvendinimo darbų. 


Pedro Martin Ureta ir jo vėlionė žmona Graciela Yraizoz

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top