Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Išsausėję odos ploteliai

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Išsausėję odos ploteliai

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Išsausėję odos ploteliai

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Ant veido vienoje vietoje ir rankų (labiau ant pečių) atsirado išsausėję 1 kvadr. cm. dydžio apvalūs ploteliai. Po prausimosi jie parausta, kūna kiekvieną kartą išsimaudžiusi tepuosi losjonu. Nes jei to nepadarau, visą kūno odą labai traukia. Tačiau tie sausi ploteliai, kad ir kiek tepu, neišnyksta jau kokia trečia savaitė. Bandžiau ir kokoso aliejumi. Sakykite, gal nuspėjate, kas tai gali būti ir kas galėtų pagelbėti.

Gabrielė

Ar atsiradusios dėmės ant jūsų odos rodo esant kokią nors infekciją ar tai kitokia problema, atsakyti galėtų dermatologas.

Tačiau prieš kreipiantis į dermatologą, aš pakeisčiau ir prausiklį, ir losjoną, – gali būti, kad šie gaminiai sutrikdė odos mikrofloros pusiausvyrą ir kartu apsauginį odos barjerą.

Mūsų oda normalioje būklėje yra apaugusi mikrobų „kailiniais“. Tai savotiška sudėtinga ekosistema. Odos, kaip ir virškinamojo trakto ar lytinių takų mikrobai yra labai svarbūs atitinkamo organo, šiuo atveju – odos, sveikatai. Todėl savuosius odos mikrobus turime gerbti, mylėti ir saugoti nuo konservantų, biocidų ir kitų antibiotikų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Putokliai esantys skystuose prausikliuose yra labai agresyvūs, nes nuplauna ne tik nešvarumus, bet ir natūralius odos riebalus, „geruosius“ odos mikrobus, tad nusiprausus oda šarmėja, sausėja ir tampa labai pažeidžiama. Jūs bandote šią problemą kompensuoti tepdamasi losjonu, tačiau jei losjono sudėtyje yra konservantų, problema dar paaštrėja, nes konservantai neleidžia atsikurti odos mikrobų kolonijoms, ir taip susidaro palankios sąlygos tarpti patogeniniams mikrobams, grybeliui ir pan.

O kuo tuomet praustis ir teptis? Prauskitės natūraliu botaniniu muilu – jis prausia švelniau, neišsausina odos, po jo losjonai dažniausiai nebūtini. Esant reikalui, losjoną lengviausiai atstoja nerafinuoti(!) šviežių kokosų, vynuogių sėklų, Monoi aliejai. Nerafinuoti aliejai yra puikūs emolientai, turi daug maitinamųjų medžiagų, bet juose nėra nei konservantų, nei emulsiklių, nei kvapiklių, nei kitų odą dirginančių ingredientų. Aliejus reikia tepti ant šlapios odos, tuomet jie lengvai susigeria ir nepalieka riebios plėvelės, visam kūnui užteks nedidelio šlakelio.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top