Now Reading
100-asis amfiteatro renginys

100-asis amfiteatro renginys

100-asis amfiteatro renginys

2008 m. verslininkų planais patikėjo ir atskubėjo į pagalbą Kauno m. savivaldybė, kuri pagal bendrovės „Perkūno namai” paruoštą techninį projektą (architektai Asta Prikockienė ir Andrius Velutis) padėjo įrengti 1100 sėdimų vietų vasaros renginių amfiteatrą. Tai pavyzdinis verslo ir valdžiossusikalbėjimo produktas.

Prieš trejus metus įkurtas Nemuno krantinės amfiteatras tapo neatsiejama miesto dalimi ir senamiesčio kultūros židiniu. Atsigrežęs į svarbiausią šalies upę, įrėmintas Santakos parko ir Vytauto bažnyčios, išsyk susilaukė renginių organizatorių ir miestiečių susidomėjimo. Tikriausiai abejojančių dėl Kauno senamiesčio gaivinimo iniciatyvų neliko. Vos atvėręs duris, išsyk, be galimybių studijos, žaibišku greičiu stojo rikiuotėn. Prabėgus trejiems gyvavimo metams amfiteatras miestiečius kviečia į šimtąjį renginį.

Ši vasara amfiteatre pati intensyviausia. Jo scenoje savo vietą atrado miesto renginiai, tokie kaip Joninės ar Hanza dienos, jaunimo iniciatyvos – dvejus metus vykstantis „Vasaros kinas”, „Elektroninė pasaka”, taip pat savo dienas amfiteatro grafike turi vaikai ir senjorai, čia projektus rengia įvarios pilietinės ir visuomeninės iniciatyvos. Taip pat nereikia pamiršti ir futbolo ir krepšinio transliacijų – amfiteatras visada buvo svarbiausių įvykių sukūryje.

Dvejus metus scenoje karaliavęs bliuzas vietą užleido džiazui. Pirmą sykį festivalio „Daugirdas gyvai” scenoje visą vasarą stebėjome Jaunųjų džiazo atlikėjų konkursą ir Lietuvos džiazo grandų pasirodymus, čia apsilankė beveik visos svarbiausios džiazo asmenybės. Dešimt džiazinių ketvirtadienių šiais metais ir bliuzas praeitais, garantavo, kad nereikia skubėti palikti miesto, o kokybiškai pramogauti Kaune.

Amfiteatre visada galima sutikti pakankamai žmonių, renginių metų jis sutraukia net iki 1000 miestiečių ir miesto svečių. Žinoma, neapsieita ir be netikėtumų. Šios vasaros pagrindinis akcentas – stichijos ir liūtys, privertusios amfiteatro renginių organizatorius būti ypač budriems. Birželio pradžioje, atidarant „Daugirdas gyvai”, kvarteto „Vilnius – Kaunas” pasirodymą nutraukė baisi liūtis, paraližavusi visą miestą. Ne kartą ketvirtadienius lydėjo žemai pakibę debesys ir stichijos, vertusios medžius, scenos stogą.

Šimtasis renginys – tai dar vienas atspirties taškas, beveik rudeninis „viščiukų skaičiavimas”. Amfiteatras liks gyvas ir kitais metų laikais. Žiemą planuojama įrengti čiuožyklą, o pavasarį, Nemune ties amfiteatru turėtų atsirasti fontanas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šimtasis amfiteatro renginys išties neeilinis. Rugpjūčio 19 d. 20 val. koncertuos 2-jų Grammy statulėlių laureatas Stefanas Pasborgas (Danija) su grupe Odessa 5. Kartu su 2004 m. Danijos muzikinio apdovanojimo „Metų muzikantas„ laimėtoju ir autorinio albumo „Toxikum„ (Metų džiazo atradimas) kūrėju gros bendraautorius lietuvis saksafonistas Liudas Mockūnas. Tai pirmasis „Daugirdas gyvai” koncertas, kuris kelias vieną koją ir į Vilnių.

Linkime malonių įspūdžių.

Laikas.lt
Nuotr. A. Kriaučiūno

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top