Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Strijos

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Strijos

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Strijos

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Ar yra kokių priemonių padedančių išvengti strijų atsiradimo? Aš laukiuosi ir nenoriu naudoti cheminės kosmetikos, bet labai bijau, kad dėl greito svorio priaugimo gali atsirasti strijų…

Virginija A.

Strijų atsiradimui didelę reikšmę turi paveldėtas polinkis, tiksliau mažesnis įgimtas audinių tamprumas. Jei jūsų giminės moterys turi strijų, yra rizikos, kad su jomis susidursite ir jūs. 

Nors šimtaprocentinių profilaktikos priemonių nėra, tačiau kai kurių dalykų imtis verta. Strijos atsiranda dėl odos ir poodžio audinių pertempimo.

Pirmiausia, įsigykite specialių liemenėlių (saugosite krūtis), specialų elastinį pilvo diržą (saugosite pilvo odą), kompresines pėdkelnes (šlaunims ir sėdmenims), elastines kelnaites-šortus (šlaunims ir sėdmenims).

Antra, saugokite odą nuo išsausėjimo, nes sausa oda praranda elastingumą. Gerkite pakankamai vandens, nenaudokite sintetinių muilų ir prausiklių, nes jie labiausiai džiovina odą. Prauskitės natūraliu botaniniu muilu arba tik vandeniu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Trečia priemonė – natūralūs emolientai, kurių pagalba galima suminkštinti odą, išlaikyti ar net pagerinti jos elastingumą ir tamprumą, pvz., ekologiški morkų šaknų ir šlamučių fitoliai, argano, marulų, vynuogių sėklų aliejai. Jei oda itin sausa, padėtų sviestmedžių balzamas su abrikosų aliejumi.

Kad medžiagos lengviau, greičiau ir giliau įsiskverbtų, tepkite ant drėgnos odos 2 kartus per dieną maždaug nuo 4 nėštumo mėnesio.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top