Now Reading
10 klausimų „Zip FM“ didžėjams

10 klausimų „Zip FM“ didžėjams

10 klausimų „Zip FM“ didžėjams

Laikas.lt

Balandžio 13 d. Londone nusileis visas būrys svečių iš Lietuvos. Į klubo „Hidden“ scenoje vyksiantį vakarą „Zip FM“ užkariauja Londoną“ atvyks žavusis Jovani, Simona iš „Sisi“ dueto, visuomet jaunas Manfredas iš „Metal On Metal“, perspektyviausia Lietuvos repo pora vadinami „Dee & Kamy“, Andrius Alien iš „Happyendless“, „Rembo Music“ vadovas Modestas Švoba. Artėjančio renginio proga muzikantai atsako į 10 klausimų:

1. Kaip jums kilo mintis griebtis didžėjaus pulto/atlikėjo mikrofono? Ar prisimenate tą dieną, minutę, sekundę?
2. Ką žadate lietuviams „Zip FM“ užkariauja Londoną“ renginyje ?
3. Ka nuveiksite viešnagės Londone metu?
4. Papasakokite juokingiausią nutikimą didžėjaus/atlikėjo karjeroje – eteryje ar vakarėlyje?
5. Kokiais gyvenimo pasiekimais labiausiai didžiuojatės?
6. Tikriausiai į Londoną atvyksite su įvairiais įrašais. Ar „Zip FM“ užkariauja Londoną“ renginyje įterpsite ir lietuviškų gaidų?
7. Koks tas didžėjų/atlikėjų gyvenimas – atrodo linksmas ir nerūpestingas, vien tik vakarėliai. Ar taip iš tikrųjų ir yra?
8. Ar teko didžėjauti kitose šalyse, kokių šalių publikai maloniausia groti?
9. Be kokio kūrinio neįsivaizduojate nei vieno vakarėlio?
10. Ko atvešite savo draugams Londone?


ANDRIUS ALIEN
1. Plokšteles klausiau nuo ankstyvos vaikystės, muziką kūriau nuo paauglystės, visa kita atėjo savaime.
2. Gera nuotaiką!!!
3. Pasitūsinti!!!
4. …kai ateina vaikinas duoda 2 litus ir sako „GERAI VARAI“. 
5. Didžiausias pasiekimas yra mano sūnus.
6. Mamontovo ir Butkutės nesitikėkite, bet pagrosiu savo naujausią gabalą (aka Mecanica).
7. Imk ir pabandyk pabūt DJ kokius metelius, kitus – tada aš tavęs to paklausiu…
8. Taip teko. Maloniausia grot linksmai publikai kur ji bebūtų.
9. Be tokio, kuriame nėra beat’o.
10. Juodos duonos.

DEE & KAMY
1. DEE: Mintis kilo diena iš dienos gyvenant muzika ir laikui bėgant atsirado nesuvaldomas noras žinoti, kaip tas menas yra kuriamas. Atsiradus galimybei įsigyti reikiamą techniką, supratau, kad tai yra būtent tai, kuo noriu užsiimti visą gyvenimą, t.y., gilintis, kurti ir ieškoti. Pirmas beatas, kurį sukūriau buvo maždaug 2002 m.
KAMY: Man turbūt niekada nekilo mintis griebtis reperio rolės, tiesiog ieškojau savęs įvairiose sferose, kaip tai daro daugelis jaunų žmonių ir tą akimirką, kai paliečiau mikrofoną, supratau, kad tai yra dalis manęs, todėl sunkiai jį bepaleidau:) Manau, kiekvienam tikram atlikėjui mikrofonas yra kur kas daugiau nei tik muzikinė priemonė.
2. DEE: Žadame visiems, kurie lankysis tą vakarą klube, puikios nuotaikos dozę ir didelį energijos užtaisą. Londone grojame pirmą kartą, tai labai pasistengsime, kad jis nebūtų paskutinis:) Planuojame pristatyti naujausius savo kūrinius iš šiuo metu baigiamo kurti antrojo albumo „Filling the gap“. Kūriniai veržlios ir pozityvios nuotaikos, tad tikrai neleis nuobodžiauti ir stovėti vietoje net ir išrankiausiam repo muzikos gerbėjui.
KAMY: Žadam lietuvius repuojančius angliškai. Puikus mišinys atvykstant į Angliją. Be abejo padarysim viską, kad tai liktų įsimintiniausias kada nors vykęs lietuviškai užsienietiškas renginys!
3. DEE: Planuojame tikslingai išnaudoti laiką: susitikti su senais draugais, atlikėjais, taip pat patyrinėti Londono klubinę kultūrą ir žmones. Aš asmeniškai labai norėčiau apsilankyti Londono vinilų parduotuvėse, tačiau manau tam nebeužteks laiko.
KAMY: Turėsim labai mažas laiko sąnaudas, tai teks suktis kuo greičiau. Kadangi, kaip nedaugeliui lietuvių, man kelionė į D.Britaniją bus pirmą kartą, todėl tikrai tikiuosi pamatyti visas žmonių lankomiausias vietas bei tikrai paragauti Fish’n’Chips’ų! Taip pat viliuos pamatyt kuo daugiau savo pažįstamų!
4. DEE: Linksmiausias nutikimas, kurį pamenu, buvo, kai pardavus „Original Taste“ CD paaiškėjo, kad už jį buvo pervesta 3 nuliais didesnė suma, tačiau situaciją greitai išsprendėme ir visi liko patenkinti.
KAMY: Yra tekę sugroti koldūninėje, kurioje žmonės net koldūnus 11 val. nakties valgydami repavo kartu!
5. DEE: Labiausiai didžiuojuosi žmonėmis, kuriuos turiu šalia savęs.
KAMY: Tikiuosi greitai galėsiu didžiuotis anglų filologijos bei pedagogo diplomu. Tai turbūt bus vienas didžiausių pasiekimų gyvenime, neskaitant laiptų muzikinėje karjeroje.
6. DEE: Kelionei ruošiamės ir stengsimės sukurti linksmą ir įsimintiną atmosferą Dee&Kamy stiliumi.
KAMY: Tikrai taip. Ruošiamės palikti materialų pavidalą žmonėms, kad atsimintų mus geru žodžiu ir, kad vakarėlio įspūdžiai taip greit neišdiltų.
7. DEE: Manau, kad kiekvienas gyvena savaip ir vadovaujasi jam svarbiais principais, todėl remdamasis asmenine patirtimi galėčiau teigti, jog jūsų aprašytas atlikėjo modelis yra gandas.
KAMY: Čia jau priklauso nuo pačio žmogaus. Yra begalės atlikėjų, kurie mieliau savo laisvą laiką tūno studijose, kurdami naują produkciją. Kitos žinomos personos, be abejo, stengiasi visada suspėti į kiekvieną vakarėlį, kad tik žmonės nepamirštų, kad autografą įpiešt ar nuotrauką įamžint. Aš asmeniškai laikausi to vidurio, stengiuosi save atiduoti kūrybai, o kai idėjų nebelieka – išeinu.
8. DEE: Taip, yra tekę groti kaimyninėje Latvijoje gal tuziną kartų, žmonės ten yra paprasti, šilti ir draugiški. Taip pat kartą lankėmės Liuksemburge, kuriame publika išrankesnė, tačiau atsiminimai taip pat puikūs! Publikos nerūšiuojame ir esame atviri visiems, kas mumis domisi ir mus palaiko.
KAMY: Yra tekę groti Liuksemburge, kaimyninėse Baltijos šalyse, ir turiu pasakyti, kad visur publika yra daugmaž vienoda, nes visi susirenka dėl vieno tikslo – pasilinksmint. Tikiu, kad Londonas bus visų užsienyje vykusių pasirodymų vinis. Mūsų, kaip angliškai repuojančios grupės, pagrindinis pliusas galbūt yra tai, kad užsieny mus lygiai taip pat supras kaip Lietuvoje.
9. DEE: Visuose vakarėliuose grojame savo kūrinį „Original Taste“. O jeigu bendrąja prasme, tada – „Naughty By Nature – Hip hop Hooray“.
KAMY: Tai tikrai „House of Pain – Jump Around“.
10. DEE: Išskirtinės geros nuotaikos ir muzikos tiesiai iš pavasarėjančios Lietuvos.
KAMY: Lietuviškos dešros, geros nuotaikos, šiek tiek saulės spindulių ir visą linksmą atlikėjų būrį.

JOVANI
1. Pradžia buvo bauginanti ir nieko gero nežadanti. Bet taisyklė – kai labai nori, gali išmokti ir pasiekti – pildosi. Iki šiol daug mokausi. Ši veikla labai patinka, matyt dėl to ir sekasi.
2. Sugroti daug savo kūrinių, pabendrauti su išeiviais ir pasitūsinti kartu.
3. Ko gero spėsiu tik sudalyvauti renginyje, po jo iškart į lėktuvą. Čia panašiai kaip kelionė iki Palangos ir atgal. Nueini iki jūros ir jau chebra tave namo veža. Kitą kartą ilgėliau pabūsiu.
4. Esu grojęs iš vieno grotuvo. Po kiekvienos dainos kalbėjau kaip radijuje. Ačiū Dievui publikai sulipo.
5. Girtis nemėgstu. Džiaugiuosi, kad svajoju ir tas svajones siekiu išpildyti. Visada noriu tobulėti ir pažinti kuo daugiau įvairesnių žmonių. Kelionės po užsienio šalis – tai padeda.
6. Lietuviškų atlikėjų taip, bet ne estrados dainininkų. Lietuva turi puikių elektroninės šokių muzikos kūrėjų. Juos būtinai išgirs Londonas.
7. DJ – sunkus darbas. Suderinti pramogas su darbu sunku. Bet išmokstama. Čia kaip pats sukursi sau taisykles, nuostatas. Viskam yra ribos ir saikas. Aš stengiuosi neperlenkti lazdos.
8. Teko: Škotijoje, Čikagoje, Majamyje, Kaliningrade, Airijoje ir tame pačiame Londone jau ne pirmą kartą.
9. Jovani – Miami Dream.
10. Zip FM pakabukų.

MANFREDAS
1. Tai buvo labai natūralus žingsnis nuo radijo pulto, prie kurio aš sėdžiu nuo trylikos metų. Bet jei turėčiau išskirti kažkokią akimirką, kuri buvo kertinė, kad grojimas klubuose taptų ne priemonė užsidirbti papildomai pinigo prie radijo atlyginimo, o mylimiausiu užsiėmimu pasaulyje, tuomet kaltinu 2many didžėjaus pasirodymą Roskilde festivalyje Danijoje kokiais 2004-aisiais.
2. Kaip visada grosiu naują ir išradingą muziką, kuri krato mano pasaulį nuo ryto iki ryto. Tiesa, jei paskutinį kartą mane girdėjote prieš penkis metus, turėtumėte nustebti nes savo skambesį apsukau trimis šimtais laipsnių.
3. Londone būnu dažnai ir turiu šio miesto rutiną. Aplankysiu kelis savo mylimus draugus, šeštadienį ryte išgersiu kavos ir paužkandžiausiu Borough market, nusipirksiu plokštelių Phonica Records, išgersiu keletą pintų savo mėgstamam pube Dalstone, nusipirksiu kedus Nike town, suvalgysiu lobsterį Soho, gal vėl aplankysiu tik dabar atrastą Brixton village ir gal net praleisiu šiek tiek laiko draugo įrašų studijoje, kur mėginsiu pabaigti keletą savo gabalų. Žinoma, tikėsiuosi rasti kažką įdomaus kitų klubų ir koncertinių šalių afišose.
5. Ne ne ne, aš dar tik pradedu, todėl nė už ką nenoriu gręžiotis ir už kažką save girti.
6. Lietuviška muzika mano setuose jau senai jokia naujiena. Naujas Mario ir Vidžio gabalas „Warung“ šiuo metu yra mano grojamiausias dalykas. Taip pat vietos ieškoti nereikia „Downtown party network“, „The sneekers“, „Few nolder“ įrašams.
8. Aktyviausiais „Metal on metal“ metais užsienyje grojome dažnai, bet mano absoliutus favoritas yra mūsiškis naujasis „Opium“ klubas antrame aukšte. Man jis idealaus dydžio, švarus, gerai skamba ir turi publikos, su kuria aš puikiai randu bendrą kalbą.
9. Būtų beprotybė dešimt metų groti tą pačią dainą, bet jei norite, kad patarčiau keletą klasikinių, kurios suveikia visada, štai prašom: Samurai Sam – House of Japanese (Rub n Tug edit), Connan Mockasin – Fakin Jazz Together (Michael Mayer remix), Son of sam – Nature Makes Mistakes (Ame remix).

MODESTAS
1. Vieną dieną pabudau ir supratau, jog noriu būti didžėjumi. Taip nebuvo. Nedingstant susidomėjimui muzikai, atsirado poreikis ir pagroti šokių aikštelėse.
2. Iš feedback’o savo muzikos bloge suprantu, jog turiu bendraausių ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Tai pasirodymo metu nesiruošiu pataikauti beausiams ir grosiu savo repertuarą.
3. Nusifotografuoti hipsteriškoj vietelėj ir įkelti į instagramą.
4. Juokingiausia, kai žmonės sumeta tašes per vidurį ir šoka aplinkui rateliu.
5. Kai 9 klasėj kašio tarpklasinėse užkrovėm 9-tai C.
6. Žinoma, kad taip, talentingų prodiuserių iš Lietuvos – sočiai.
7. Aha, linksmas nerūpestingas, šaudo lazeriais, o į grojimus didžėjai atskraidinami erdvėlaiviais.
8. Tai mano pirmasis kartas.
9. Markas – L.O.V.E.
10. Du blokus cigarečių be antkainio.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

SIMONA
1. Vienas draugas, kuris rūpinosi renginiais viename Vilniaus naktinių klubų, pasakė – padarome vakarėlį, kuriame grosite jus su Silva. Aš atsakiau – kokį vakarėlį, jei mes nemokame groti. Tada sutarėme, kad tai įvyks po 2 mėnesių. Ir man atrodė, kad tie du mėnesiai niekada nepraeis ir mums groti niekada nereiks. Bet jie praėjo. Todėl buvome priverstos pasidomėti, kaip tai darome, o galiausiai, begrodamos išmokome groti.
2. Atvešiu gerą muziką ir …galbūt norą sugrįžti į Lietuvą?
3. Kadangi čia būsime vos vieną dieną, didelių planų neturime, nes nebus tam laiko. Šį kartą važiuojame ne prie Big Ben’o nusifotografuoti, o pasimatyti su ten gyvenančiais lietuviais.
4. Įsimintiniausias įvykis radijo eteryje buvo tik pradėjus dirbti, kai atrodė, jog nekaltai pasakoju apie bonsai katinus, o man į eterį pradėjo skambinti pasipiktinę vyresni klausytojai ir sakė, kad man nuo gyvūnų teisių gresia kalėjimas.
5. Tuo, kad dirbu mylimą darbą.
6. Taip, nes paskutinieji metai buvo itin dideli Lietuvos didžėjams. Todėl jų muzika keliauja po visą pasaulį. Pažadame USB rakte atsivežti ir Vidį ir Mario.
7. Visiškai ne. Tie didžėjai ir atlikėjai turi po milijoną kitų darbų – rimtų ir netgi ofisinių. Kai kurie mano pažįstami didžėjai, nors groja ir daug, linksminasi kur kas rečiau nei paprastas savaitgaliautojas. O pirmadienį, po intensyvaus savaitgalio ir visų renginių, 8-tą valandą ryto jau sėdi darbe ir pasipuošę eina į susitikimus.
8. Tikrai nesu tarptautinė grojikė. Tačiau, manau, jog svarbiausia, kad grotum toje vietoje, kur tavo muziką supranta. Netgi Vilniuje gali būti gera ir bloga publika, arba kitaip – tu gali būti labai geras, o kažkam – labai blogas didžėjus.
9. Kadangi esu ne dainininkė, o DJ, tokios dainos nėra. Tos dainos keičiasi periodiškai. Būna etapai, kai visada pagroji vieną dainą, tačiau vėliau ją pakeičia kita, kuri būna prievartaujama tam tikrą laikotarpį.
10. Įrodymą, kad Lietuvoje vyksta labai geri vakarėliai.


„Zip FM“ užkariauja Londoną“. Balandžio 13 d., šeštadienis, nuo 22 val. Klubas Hidden, 100 Tinworth Street, Vauxhall, Londonas SE115EQ. Bilietai: www.londoniete.lt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top