Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Dermatitas

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Dermatitas

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Dermatitas

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Pradėjus studijuoti Klaipėdoje, atsirado raudoni ploteliai su pleiskanėlėmis ant veido ir ant krūtinės. Gydytojas nustatė seborėjinį dermatitą. Šiaip alergiška nesu. Skaičiau Jūsų patarimus naudoti nerafinuotus aliejus. Koks galėtų būti mano pirmas žingsnis, norint atgaivinti savo odą, ir pamažu ją išgydyti, o ne tik prislopinti pažeidimus? Aišku, artimiausias žingsnis yra apsilankyti pas vidaus organų, skrandžio gydytoją… Mano organizmas nevirškina gyvulinių baltymų, o oda, kaip trečias inkstas, bando pašalinti toksinus iš organizmo. Vaizdelis tikrai ne koks. Tačiau noriu lygiagrečiai odą gydyti ne tik iš vidaus, bet ir iš išorės… Ką galite patarti?

Saida

Nėra aišku, kokios seborėjinio dermatito priežastys, kaip, beje, ir daugelio kitų odos uždegiminių ligų. Jei jas žinotumėte, būtų aišku, kuo gydytis. Tačiau niekas nežino. 

Ilgai buvo manoma, kad seborėją sukelia per daug suvešėję Malassezia mieliagrybiai (jų visada yra ir ant sveikos odos), tačiau ištyrus (Hee Kuk Park, 2012) sveikos ir pleiskanų pažeistos odos mikobiomą moderniausiais genetiniais metodais paaiškėjo, kad didieji pokyčiai vyksta visai tarp kitų grybų štamų. 

Lieka neaišku, kokie turi būti tie žingsniai, jokių patikimų natūralių gydymo metodų mokslinėje literatūroje nepateikiama, išskyrus hormoninius vaistus ir priešgrybelinius antibiotikus, bet juk visi suprantame, kad dėl nepageidaujamo ir šalutinio poveikio jie gali būti naudojami tik laikinai, ir negarantuoja, kad problema vėl neatsinaujins.

Taip, tai turbūt susiję su odos ekosistema, jos mikroflora, su viso organizmo sveikata ir imunitetu, su žarnyno, kepenų veikla, psichologine-nervine būkle; su tuo, kaip jaučiamės, ką valgome, kokioje aplinkoje gyvename.

Odos uždegimus sukeliančius odos mikrobų, taip pat ir mieliagrybių pusiausvyros sutrikimus gali sukelti dažnas kontaktas su cheminėmis ir antimikrobinėmis medžiagomis, kosmetika. Tad geriausia, ką galime padaryti, – tai saugoti odą ir jos mikroflorą nuo stiprių cheminių dirgiklių, konservuotos kosmetikos ir ypač prausiklių (šampūnų, prausimosi želių ir pan.). Kadangi prausimosi priemones naudojamos dažniausiai, kasdien, tai pirmiausia jas ir keiskite – į natūralias, ekologiškas. Arba apskritai prauskitės gasulo moliu, arba tik vandeniu ir apsitrinkite šepečiu.

Išvengusi odos dirginimo prausimosi metu, jau žengsite didelį žingsnį sveikos odos link.
Apie odos mikrofloros svarbą galite paskaityti straipsnį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jei patiriate daug įtampos, būtinai išmėginkite aromaterapiją. Malonūs natūralūs kvapai labai atpalaiduoja, kelia nuotaiką ir net keičia požiūrį į daugelį gyvenimo dalykų.

Dėl odos priežiūros, literatūroje minimas sėkmingas šių priemonių naudojimas:

Be to, „Kvapu namuose“ pagal užsakymą galime pagaminti specialų balzamą, atitinkantį jūsų individualius poreikius.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top