Now Reading
„Seksualumo dekalogas“ – 10 trumpametražių erotinių dramų, kurių pabaigą pasirinksite patys

„Seksualumo dekalogas“ – 10 trumpametražių erotinių dramų, kurių pabaigą pasirinksite patys

„Seksualumo dekalogas“ - 10 trumpametražių erotinių dramų

Laikas.lt

Balandžio 29 d. 19 val. Vilniaus mokytojų namų Mediatekoje režisierius Vytautas Tinteris pristatys savo naują projektą „Seksualumo dekalogas“ („The Decalogue of Sexuality“), susidedantį iš dešimties interaktyvių erotinių dramų.

„Seksualumo dekalogas“ – naujas jauno režisieriaus Vytauto Tinterio projektas, per dešimties būsimų trumpametražių erotinių dramų prizmę analizuojantis seksualumo temą. Anot režisieriaus, seksualumas yra viskas, kas susiję su žmogaus mintimis ir fantazijomis iki tol, kol jis priima sprendimą – ar palikti tai kaip fantaziją ir prisiminimą, ar vienaip ar kitaip realizuoti – masturbacijos ar lytinio akto metu. 

Pirmasis projekto „Seksualumo dekalogas“ filmas – „Smurtas“ ( angl. „Violence“), vaizduosiantis žmogaus prigimtį kaip paradoksalią – vienu metu jaučiančią ir skausmą, ir malonumą – ir to siekiančią. „Tai istorija apie moterį, kuri nori ištrūkti iš šaltos tarptautinės korporacijos aplinkos ir iš esmės pakeisti savo gyvenimo būdą. Vieną pagrindinių rolių istorijoje atlieka būtent erotinės fantazijos, padedančios jai pabėgti“, – teigia režisierius.

Išskirtinę temą gvildenantis projektas kiekvieno iš dešimties filmų pabaigoje žiūrovams leis pasirinkti istorijos pabaigą. V. Tinteris aiškina: „Žmogus nuspręs, kaip, jo nuomone, turi baigtis drama – seksu ar susilaikymu.“ Be to, „Seksualumo dekalogas“ analizuos lytinių nuokrypių – (sado)mazochizmo, ekshibicionizmo, vojerizmo santykį su ilgesinga meile, ištikimybe ir dvasine ramybe.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apie režisierių:

Vytautas Tinteris (g. 1990) – kino režisierius, menininkas. Studijavo sociologiją, dailės istoriją, šiuo metu studijuoja kiną Taline (Baltic Film and Media School). Pernai pristatė trumpametražį filmą „Tylus šauksmas“ („Silence is a Noun“) kino teatre „Pasaka“. Domėjimosi sritys – ne vien tik arthausinis kinas, bet ir prekybos centrų fenomenas (performansai „Max-presionismas“, „24 valandos Maximoje“), taip pat – sovietinis architektūrinis paveldas ir ekskursijos Lazdynuose bei seksualumo Gariūnuose apraiškos. Plačiau: www.tinteris.com.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top