Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Išgyventi sesiją su aromaterapija

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Išgyventi sesiją su aromaterapija

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Išgyventi sesiją su aromaterapija

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Šiuo metu patiriu daug streso (sesija…) ir pastebėjau, kad labai išbėrė, lyg ir alergija (ypač metalui) pasireiškia. Ar gali būti, kad visa tai tik nuo streso? Kaip su tuo kovoti?

Milda

Nervų sistemos būklė turi tiesioginį ir netiesioginį ryšį su oda, todėl oda ne veltui vadinama sveikatos veidrodžiu. Daliai jautresnių žmonių odos problemos, bėrimai ir uždegiminės ligos (spuogai, dermatozės ir dermatitai, žvynelinė) atsiranda arba paūmėja dėl nervinio sukrėtimo ar nervinės įtampos, neatmetant ir kitų faktorių – nesubalansuotos mitybos, kai kurių vaistų vartojimo, sutrikusio virškinimo, imuniteto ar hormonų pusiausvyros.

Įtampa – dažnas mūsų gyvenimo palydovas ir jos sunku išvengti. Kovoti su stresu irgi nepakovosi, nes pati kova yra kone labiausiai stresuojantis veiksmas.

Čia geriausias pagalbininkas – aromaterapija. Ji padės nuimti įtampą, ir odos būklė turėtų pasitaisyti.

Rytais ir dienomis, kai reikia susikaupti ir sėsti prie knygų, pasitelkite šiuos eterinius aliejus (EA) arba jų mišinius:

Kai būtina atsipalaiduoti:

Prieš egzaminą: pasitepkite riešus ir saulės rezginį mišiniu „Lengvas veiksmas“ – kad nepristigtumėt jėgų, ryžto ir nuvytumėt baimingą nerimą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip naudoti eterinius aliejus?

EA veikia kai patenka į kraują: 1) per kvėpavimo takus, kai juos uostote; 2) per odą – patepimų, vonių, masažų metu, su kosmetikos priemonėmis. Štai keli naudojimo būdai:

  • Keliais lašais įtrinti delnus, uždengti jais nosį ir giliai pakvėpuoti aromatu
  • Pasitepti riešus, saulės rezginio vietą, keliais lašais įtrinti padus
  • Vakare pasidaryti atpalaiduojamąją kūno vonią ar bent vonelę pėdoms
  • Paprašyti draugų padaryti pečių juostos, nugaros ar pėdų/rankų masažą su minėtais EA, praskiestais migdolų aliejuje
  • Užlašinti kelis lašus ant popierinės servetėlės ir pasidėti šalia
  • Daugiau apie eterinių aliejų naudojimą galima sužinoti čia

Įspėjimai: aromaterapijoje naudojami tokie EA, kurie laikomi saugiais ir nedirginančiais odos, tačiau pirmą kartą prieš naudojant EA ant odos, patartina atlikti odos jautrumo testą; gryni nestandartizuoti EA, kokiais disponuoja „Kvapų namai“, odos alergijas sukelia labai retai; blogos kokybės, pasenę, standartizuoti ar suklastoti EA, problemų sukelia, deja, dažnai; bergamočių ir kitų citrusų eteriniai aliejai saulės poveikyje palieka pigmentines dėmes – jei šiuos EA (ar mišinius su jais) naudojote ant odos, nerodykite tų odos vietų saulei bent 6 val.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top