Now Reading
Jaunos kino režisierės K. Milašiūtės taisyklė – laužyti taisykles (interviu)

Jaunos kino režisierės K. Milašiūtės taisyklė – laužyti taisykles (interviu)

Jaunos kino režisierės K. Milašiūtės taisyklė – laužyti taisykles (interviu)

Laikas.lt

Lietuvos kino kūrėjų gretose daugėja jaunų režisierių. Kamilė Milašiūtė yra Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos vaizdo režisūros trečio kurso studentė, kuri savo darbus demonstravo Lietuvoje, konkurse „Kalbėkime apie smurtą prieš moteris“; Amerikoje, konkurse, skirtame Žalgirio mūšio metinėms paminėti, – ir laimėjo prizines vietas. Šiuo metu yra kuriamas jos režisuotas trumpametražis filmas, pavadinimu „Kingas“.

Kadangi tai nėra pirmasis merginos bandymas, tad nusprendėme pasikalbėti, kas ją paskatino domėtis kinu ir koks tas jos naujausias darbas „Kingas“. Pristatome trumpą interviu su jaunąja režisiere.

Kaip susidomėjai kinu? 

Iš tiesų kinu susidomėjau visai netyčia, rimčiau tik po įstojimo į kino režisūrą. Nors jau nuo vaikystės žaisdama galvoje kurdavau filmų scenarijus.

Kas pastūmėjo?

Įstojau į LMTA teatro vadybą, nes nerinko aktorinio kurso. Nesijaučiau laiminga, tad visus metus ruošiausi stoti į aktorinį, vaikščiojau į paskaitas, ruošiausi stojamiesiems, o likus gal savaitei iki egzaminų, nusprendžiau, kad noriu į kino režisūrą. Net nežinau kodėl, niekas nežino, nelabai domėjausi kinu. Kai per stojamuosius manęs paklausė, kur atsirado kinas, net neįsivaizdavau, bet norėjau ten būti.

Gal atsimeni kažką iš vaikystės, kas galbūt paskatino tave atsigręžti į kiną?

Vaikystėje labai mėgau „Liūtą Karalių“, žiūrėdavau kas rytą VHS kasetę, ir kas rytą taip pat gailiai verkdavau, kai Mufasa nukrisdavo nuo uolos. Tas filmas man tikrai paliko įspūdį iki pat šių dienų.

Ar esi patenkinta savo pasirinktu gyvenimo keliu?

Labai. Manau, kad atsidūriau savo vietoje. Daug streso, nervų, nemiegotų naktų, bet rezultatas viską atperka ir man tai labai patinka!

Kokie filmai tavo mėgstamiausi? Pateik pavyzdžių ir papasakok kodėl.

Lynne Ramsay „We Need To Talk About Kevin“, Paul Thomas Anderson „The Master“, Christophe Barratier „Les choristes“. Man patinka filmai, kurie šneka apie socialines žmonių problemas, bet juose taip pat būna puoselėjama ir kino kalba. Kai šviesiai ir stilingai pasakojama apie žiaurius ir skausmingus dalykus. Tai sukrečia, bet kartu ir žavi.

Kas tau labiausiai patinka režisieriaus darbe?

Kad tavo patirtos emocijos ir išgyvenimai gali būti atspindėti aktorių vaidyboje. Tie momentai, kai realybės jausmas „apsigyvena“ kadre.

Papasakok apie savo pirmuosius žingsnius „gaminant“ filmus.

Kažkada, dar dešimtoje klasėje, darėme baigimo šventės filmuką, montavome su movie makeriu, kaip pridera. Parodėme daug blogų dalykų, kuriuos darome laužydami mokyklos taisykles. Tada mus ir mūsų tėvus iškvietė pas direktorę. Tokia pirmoji patirtis.

Koks buvo tavo pirmasis filmukas?

Kokių 14 metų darydavau „multikus“ su iš popieriaus iškirptais ežiukais. Pirmas buvo apie barbės ir ežiuko meilę.

Dabar dirbi ties savo filmu „Kingas“. Papasakok trumpai, apie ką jis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Elenos ir Roslevskio santykis atrodo idiliškas. Jis Elenai lyg tikras tėvas suteikia namus, šilumą, pagalbą – viską, apie ką svajoja vieniša mergaitė. Atrodytų viskas gražu, bet… Į koloniją atvežamas naujas kalinys Saulius. Berniukas, apkaltintas per klaidą, kovoja su kolonijos taisyklėmis, nepaklūsta rėžimui ir nusistovėjusiai tvarkai. Elena pradeda jausti simpatiją drąsiam ir nepalaužiamam Sauliui. Kartu jie nusprendžia ištrūkti iš internato…

Tai istorija apie du jaunus žmones, kurie sutinka vienas kitą ir nors trumpam pajunta, kad pasaulis gali būti šviesus.

Kaip gimė „Kingo“ idėja?

„Kingas“ paremtas Juozo Glinskio dramos „Kingas“ motyvais. Man labai patiko kūrinys, tematika ir pats siužetas labai kinematografiškas, todėl jį ir pasirinkau.

Kaip tikiesi „užaugti“ nufilmavusi šį filmą?

Kol kas sunku pasakyti. Man labai svarbu, kad filmas būtų emocionaliai paveikus, stilistiškai vientisas ir ritmiškai tikslus. Noriu išsibandyti naujus garsinius sprendimus ir tiesiog pagaminti kokybišką ir sėkmingą produktą.

Kaip apibūdintum savo „maximum“ sėkmę įgyvendinant „Kingo“ projektą?

Man maksimumas atrodo visiškai sklandus darbas aikštelėje ir gamybiniame procese. Ir, kad filmukas patiktų man ir visai kūrybinei komandai. Bet tai beveik neįmanoma.

Kokią save matai ateityje?

Gal filmuojančią filmus, o gal auginančią vaikus. Sunku numatyti, kaip ateityje bus. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top