Now Reading
Aštuntojo „Vasaros terasos“ sezono atidarymas – jau šį ketvirtadienį

Aštuntojo „Vasaros terasos“ sezono atidarymas – jau šį ketvirtadienį

Aštuntojo „Vasaros terasos“ sezono atidarymas – jau šį ketvirtadienį

Laikas.lt

Ne kalendorius pasako, kada prasideda vasara. „Vasaros terasa“ vartus atvers dar gerokai iki kalendorinės vasaros – gegužės 9-ąją dieną, ketvirtadienį. Mokytojų namų kiemelio sunkūs vartai vasarotojams bus atkelti jau 8-ąjį sezoną. „Vasaros terasa“ ir vėl taps vieta, be kurios vasaros Vilniuje nebeįsivaizduojamos.

Sezono atidarymo vakarą „Vasaros terasą“ ir draugus pasveikins net trys šiandien ypač aktualūs ir įdomūs gyvi muzikiniai projektai. Jaunas ir be galo talentingas „ba.“ (Benas Aleksandravičius) su gyvų muzikantų kompanija surengs pirmąjį savo pasirodymą ir pristatys naujausią minialbumą „Raktas“. Po „ba.“ debiuto į sceną žengs šiuolaikinio folkloro duetas „Kamanių šilelis“, o koncertinį vakarą užbaigs reggae/dub stiliaus muziką Lietuvoje puoselėjantis ansamblis „Dubenėlis“.

„Vasaros terasa“ yra atvira vieta muzikai, draugams ir idėjoms, todėl po didžiojo vasaros sezono atidarymo kiekvieną savaitės dieną čia lauks kažkas naujo. Nors galbūt jau pažįstama, bet kas kartą kitaip ir nuolat arčiau saulės. Kaip, pavyzdžiui, pirmadieniais gerą nuotaiką tradiciškai palaikys įdomios elektronikos ciklas „Minimal Mondays Live“. Antradieniais „Vasaros terasos“ scenoje skambės džiazas. Trečiadienio vakarais čia mainysis kelios didžėjų komandos. Gegužės 15-ąją už patefonų stos duetas „12 inčų po žeme“, po savaitės juos pakeis laužyti ritmai ir „Souled Summer“ kompanija.

Savaitgaliai „Vasaros terasoje“ prasidės ketvirtadieniais, kurių kiekvieną čia vyks didžiausiai renginiai. Kaip ir praeitais metais čia viešės gyvo garso ciklas „Tuborg Liquid Soundtrack“, kuriame jau suplanuoti ką tik savo debiutinį solo albumą pristačiusios Giedrės, tarp Londono ir Vilniaus gyvenančių „Keymono“, „Golden Parazyth“, „G&G Sindikatas”, „Biplan” ir kiti pasiilgtų atlikėjų koncertai. Kitus septynis vasaros ketvirtadienius pakaitomis vyks „Jack Daniel’s Studio No. 7“ koncertų serija. Šiais metais iš sostinės „Vienuolyno kiemo“ ji persikelia į Mokytojų namų prieigas ir plečiasi į Kauno „Ryšių kiemelis 837” erdvę. „Jack Daniel’s Studio No. 7“ koncertų serijos tikslas ieškoti ir atskleisti naujus lietuvių nepriklausomos muzikos talentus.

Penktadieniai ir šeštadieniai „Vasaros terasoje“ šį sezoną bus globojami didžėjų. Birželį planuojamas naujas ir elektroninei muzikai skirto radijo stoties „LRT Opus“ projekto startas. O jau pirmąjį vasaros sezono šeštadienį prie pulto stos „Miestomuzika.lt“ komanda ir kviestiniai jų svečiai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ankstyvomis sekmadienių popietėmis tradiciškai ištiks „Blusturgis“, prekiautojai siūlys atgaivinti jiems nebereikalingas knygas, drabužius, aksesuarus, žaislus ar įsigyti savo pačių sukurtus ir pagamintus daiktus. Čia sena taps nauja ir daiktai pasakos istorijas.

Kaip visuomet, šiais metais į „Vasaros terasos“ programą įsilies ir Vilniaus mokytojų namų organizuojami renginiai. Visi „Vasaros terasos“ organizuojami renginiai – nemokami. Koncertų pradžia – 20 val. Kaip ir anksčiau – ir dieną, ir vakare, ir truputi naktį čia jaukiai pabūti kvies atsinaujinusi kavinė.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top