Now Reading
Vilniuje šurmuliavo japonų kultūros festivalis (foto)

Vilniuje šurmuliavo japonų kultūros festivalis (foto)

Vilniuje šurmuliavo japonų kultūros festivalis (foto)

Šį savaitgalį (rugpjūčio 21-22 dienomis) Vilniaus kongresų rūmuose šurmuliavo japonų kultūros festivalis „Now Japan“. Jo metu organizatoriai stengėsi įvairiapusiškai pristatyti japonų kultūrą bei kiekvienam suteikti galimybę prie jos prisiliesti.

Renginio metu vykusioje mugėje kiekvienas norintis savo ranka galėjo išmėginti japonų animacijos meno ypatumus bei subtilybes. Ne tokie drąsūs galėjo tiesiog pasigrožėti gabiausių Lietuvos anime ir manga dailininkų piešiniais bei iš arti pamatyti juos piešiant arba tiesiog prisėsti šalia, paprašyti keleto patarimų ir pamėginti nupiešti šį bei tą pats.

Kitoje mugės pusėje buvo galima susipažinti japoniška literatūra. Kiekvienas norintis galėjo pavartyti knygas, o tada – galbūt ir įsigyti.

Savo stendus pristatė ir aikido, kendo bei karatė entuziastai Lietuvoje. Jie pademonstravo kovose naudojamą aprangą bei įrangą, rodė kovų vaizdo medžiagą bei trumpas pamokėles kiekvienam susidomėjusiam.
 
Drąsesni turėjo galimybę užlipti ant scenos ir prisijungti prie „Bon Odori“ šokio ar dalyvauti japoniškos karaoke konkurse.
 
Greta pramogų – ir rimtų paskaitų ciklas, kuriame, be kita ko, buvo galima susipažinti su galimybėmis nuvykti į Japoniją bei ten studijuoti. Labiausiai susidomėjusieji galėjo apsilankyti japonų kalbos pamokėlėse.
 
Renginiu nenusivylė ir gurmanai. Jie galėjo pasimėgauti tradicinės japoniškos virtuvės šedevrais, gaminamais čia pat, vietoje.


Jūsų dėmesiui – akimirkos iš japonų kultūros festivalio Vilniuje.

Aurimas Minsevičius

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top