Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Odos stangrinimas

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Odos stangrinimas

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Odos stangrinimas

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Kokios natūralios priemonės stangrina kūno odą?

Marija

Svarbiausia odos stangrinimo priemonė yra masažas.

Itin veiksmingas kasdienis sausas odos masažas – šveitimas natūraliu šepečiu. Atskiros kūno dalys švelniai šveičiamos limfos tekėjimo kryptimi (limfmazgių link), svarbu tai atlikti teisingai. Šis švelnus masažo ir šveitimo derinys pagerina limfos tekėjimą ir detoksikaciją, suaktyvina mikrocirkuliaciją, t. y. maisto medžiagų pritekėjimą į odos sluoksnius, nušveičia negyvas ląsteles, paspartina atsinaujinimą, ir oda akivaizdžiai sustangrėja.

Šlapias apsitrynimas su bosvelijų eteriniu aliejumi. Duše užsilašinkite kelis lašus bosvelijų eterinio aliejaus (frankincenso) ant delnų ir ištrinkite nupraustą šlapią kūną: pradėjus nuo blauzdų, kilkite aukštyn, po to ištepkite rankas, kaklą, ir galiausiai – veidą. Neskubėkite šluostytis, geriausia palaukti, kol vanduo nudžius natūraliai, o eterinis aliejus susigers į odą. Bosvelijų ekstraktuose esančios bosvelinės rūgštys pasižymi stangrinančiomis, raukšles lyginančiomis savybėmis, be to, ramina uždegimus.

Masažas – šveitimas su kofeinu, t. y. kavos tirščiais. Tinka veidui-kaklui, ir visam kūnui. Ir, beje, nieko nekainuoja: išgėrėte kavos – ir į vonią. Kavos tirščiuose yra ir riebalų likučių, tad oda po šveitimo būna lyg patepta kremu, glotni, minkšta ir švelni.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Iš aliejų labiausiai norisi paminėti nerafinuotą (!) sviestmedžių aliejų, nes jame daug vitaminų A ir E, fitosterolių, o triterpenų esteriai saugo kolageno ir elastino skaidulas nuo degradacijos. Patartina sviestmedžių aliejų naudoti vasarą, saugantis nuo oksidaciją, t. y. senėjimą skatinančių UV spindulių poveikio. Nilinių sviestmedžių porūšio (Vitellaria paradoxa var. nilotica) aliejus yra minkštesnis, lengvesnės tekstūros negu stambiųjų sviestmedžių (Vitellaria paradoxa var. paradoxa) aliejus.

Stangrinamosiomis savybėmis pasižymi ir tikrasis alavijas (Aloe vera, sin. Aloe barbadensis). Verta paminėti, kad veikliosios alavijų medžiagos yra labai nestabilios ir greitai suyra, todėl labai abejotina, ar pramoninės kosmetikos gaminiai su alavijais yra veiksmingi. Idealiausia naudoti šviežius augalo lapus, tiksliau lapų parenchimą arba ką tik išspaustas lapų sultis.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top