Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Alergija saulei ir aliejai

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Alergija saulei ir aliejai

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Alergija saulei ir aliejai

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Esu alergiška saulei. Kas kartą, kai neprisidengiu kūno dienos metu ir tenka ilgai būti saulėje, mano odą padengia raudonos dėmės. Nežinau, ką daryti. Jūs rašėte, kad nerafinuoti aliejai apsaugo nuo saulės. Kaip manote, ar man jie padėtu? Galbūt reikėtų kitokių priemonių?

Giedrė

Kai kuriuose aliejuose yra medžiagų, neutralizuojančių UV spindulius, taip pat medžiagų – antioksidantų, kurios padeda išvengti laisvųjų radikalų, susidariusių po saulės spindulių ar kenksmingų medžiagų poveikio.

Mūsų patirtis rodo, kad sviestmedžių, šviežių kokosų, mangų sviestai ir MONOI pasižymi maža apsauga, tačiau tiksliai nustatyti savo aliejų apsaugos nuo UV spindulių laipsnį kol kas neturime galimybės. Aliejai būtinai turi būti nerafinuoti, šalto spaudimo (sviestmedžių aliejus – tradicinės gamybos, nes toks yra vertingiausias). Rafinuoti aliejai nuo UV spindulių saugotų tik dėl ant odos esančios riebalų plėvelės, spindulius neutralizuojančių medžiagų rafinuotuose ir pigiuose aliejuose nėra.

Aliejus galima naudoti apsaugai mūsų kraštuose, kai saulės aktyvumas nedidelis. Būtina tepti kelis kartus per valandą. Esant dideliam saulės aktyvumui (vidurdienį, būnant pietų kraštuose, kalnuose, ant vandens) aliejus gali naudoti tik tamsiaodžiai ir greitai įdegantys žmonės.

Nedrįstu tvirtinti, kad aliejai gali padėti, kai yra alergija saulei. Tačiau jūs galite tai patikrinti, kad ir patepusi juo vieną plaštaką. Po to sulyginkite, kaip saulė paveikė pateptą ir neteptą plaštaką. Pirmiausia siūlyčiau išmėginti aukščiausios rūšies sviestmedžių aliejų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Daugiau apie apsaugą nuo saulės – šiame straipsnyje.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top