Now Reading
Muzikiniai pusryčiai. D. Bowie nesensta: naujausiame klipe prostitutės, stigmos ir Dievo tarnai (video)

Muzikiniai pusryčiai. D. Bowie nesensta: naujausiame klipe prostitutės, stigmos ir Dievo tarnai (video)

Muzikiniai pusryčiai. D. Bowie nesensta: naujausiame klipe prostitutės

Laikas.lt

„Jie žino, kad Dievas yra, jiems tai sakė Velnias“, – dainuoja Davidas Bowie savo viename naujausių kūrinių „The Next Day“. Praėjusią savaitę pasirodė šios dainos vaizdo klipas, sukėlęs tiek džiaugsmą, tiek pasipiktinimą.

Klipo veiksmas vyksta naktiniame bare, kur kunigai leidžia laiką laisvo elgesio merginų draugijoje. Greta jų save plaka religinis fanatikas, o vienai, su kunigu šokančiai gražuoliai, atsiveria stigmos. Šventojo apdarą dėvintis D. Bowie-Jėzus Kristus šiai keistai kompanijai savo dainos žodžius beria tarsi užkeikimus ar pranašystes. Žinoma, Bažnyčia tokiam vaizdeliui abejinga likti negalėjo: D. Bowie išvadino „biseksualiu senjoru“, o jo vaizdo klipą „įžeidžiančiu ir bjauriu“. Įdomu, ar iki to laiko tarp pasipiktinusių katalikų buvo turinčių šio dainininko įrašų?

Kitokios reakcijos ekscentriškasis D. Bowie tikėtis ir negalėjo, tad akivaizdu, kad Bažnyčios nuomonė jam nė motais. O gal atvirkščiai, padeda triukšmingiau paminėti grįžimą į sceną.

Albumas „The Next Day“ po 10 metų pertraukos buvo išleistas kovo mėnesį. Šis klipas trečiasis iš naujojo rinkinio. Pirmieji du buvo nufilmuoti dainoms: „Where Are You Now?“ ir „The Stars (Are Out Tonight)“, kuriame dainininkas įsiamžino su aktore Tilda Swinton.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top