Now Reading
Abiturientų išleistuvių aprangos tendencijos: vaikinai kuklūs, o merginos ryškios

Abiturientų išleistuvių aprangos tendencijos: vaikinai kuklūs, o merginos ryškios

Abiturientų išleistuvių aprangos tendencijos: vaikinai kuklūs

Laikas.lt
Ohsolovelyvintage.blogspot.com nuotr.

Pavasaris abiturientams yra itin sudėtingas gyvenimo etapas. Jie ne tik turi priimti daug svarbių sprendimų, tačiau ir atlaikyti baigiamųjų egzaminių seriją. Visgi net ir tai jiems netrukdo laukti vienos įsimintiniausių gyvenimo švenčių – išleistuvių. Jai vaikinai ir merginos, vaikydamiesi naujausių aprangos tendencijų, pradeda ruoštis jau nuo metų pradžios.

Pasak Klaipėdoje, prekybos ir verslo centre „Herkaus galerija“, įsikūrusių ir ten jau 4 metus dirbančių parduotuvių „Baltman“ bei „Monton“ vadovės Aldonos Rupainienės, jaunų žmonių susidomėjimas progine apranga išauga nuo pat sausio mėnesio.

„Galime pasidžiaugti itin racionaliais klientais, kurių didelė dalis nelaukia paskutinės dienos ir iš anksto planuoja, kaip rengsis jiems svarbiomis progomis. Pavyzdžiui, pastebimas sujudimas būna artėjant šimtadieniui. Tada jaunuoliai nusiperka kostiumą, o vėliau, pavasarį, prie jo priderina naujus marškinius ir kitą kaklairaištį“, – aiškino A. Rupainienė.

Anot parduotuvių vadovės, jaunuoliams skirtų kostiumų kainos svyruoja nuo 550 iki 700 Lt. Jos, pašnekovės teigimu, pirkėjų negasdina. Vien per gegužę „Herkaus galerijoje“ esančioje „Baltman“ parduotuvėje kasmet parduodama apie 25 tokie kostiumai.

Paklausus, kokių kostiumų dažniausiai ieško vaikinai, A. Rupainienė atskleidė, kad pastaruoju metu ypač išpopuliarėjo „slim fit“ kostiumai, kuriuos sudaro įliemenuoti švarkai ir siaurėjančios kelnės.

„Liekniems vaikinukams tai yra labai geras pasirinkimas. Jaunimas nori atrodyti gražiai ir neatsilikti nuo tendencijų. Tačiau, kad ir kaip keista būtų, beveik niekas iš jaunuolių nesirenka šviesių kostiumų. Daugelis nori tamsių, klasikinių spalvų“, – įvardijo specialistė.

Tuo tarpu merginos, jos teigimu, ieškodamos apdarų išleistuvėms elgiasi visiškai priešingai nei vaikinai.
„Jos nori lengvų, plasdančių, išsiskiriančių ir labai spalvotų suknelių. Panašios spalvų paklausos dar nebuvo. Toks vietinio jaunimo įnoringumas, manau, įrodo, kad Klaipėdoje gyvena ne mažiau stilingi žmonės nei Vilniuje ar Kaune“, – tvirtino pašnekovė ir pridūrė, kad merginų apranga kainuoja mažiau nei vaikinų – nuo 130 iki 350 Lt.

Tam pritarė ir Vilija Gedgaudaitė, kuri vadovauja „Herkaus galerijoje“ veikiančioms moteriškų drabužių parduotuvėms „United Colors of Benetton“ ir „Sisley“.

„Mergina gražiai apsirengti gali išleidusi ir vos daugiau nei 100 Lt. O norint šio to ypatingesnio, reiktų skirti 300 – 400 Lt“, – aiškino pašnekovė.

Pasak jos, nors didelio abiturienčių srauto jos vadovaujamose parduotuvėse dar nėra, tačiau metai iš metų sukaupta patirtis leidžia daryti išvadą, kad kaip ir kasmet – taip ir šiemet, bus vaikomasi pasaulinių tendencijų.

„Atėjo spalvotų, ryškių, aštrių, rėžiančių akį drabužių, kurie pabrėžia moters siluetą, metas. Jų, matyt, ir ieškos abiturientės“, – svarstė V. Gedgaudaitė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tuo tarpu Vilniuje veikiančios siuvimo atelje „Atelje Paris“ savininkė Edita Lodienė sako, kad jaunimas šiais laikais renkasi ne tik iš to, kas pateikiama parduotuvėse, bet ir to, ką randa internete.

„Jau nuo kovo mėnesio pajuntame didesnį jaunų žmonių susidomėjimą mūsų paslaugomis. Dažnai jie ateina nešini garsių dizainerių sukurtų drabužių nuotraukomis ir prašo juos atkartoti. Mes tai ir padarome“, – aiškino atelje savininkė.

Anot jos, siūnant drabužius išleistuvėms, o ne perkant juos parduotuvėje, galima išsisukti ir su 150 Lt. Tiesa, norintys kažko ypatingo, turėtų nepagailėti ir 600 Lt.

Pasiteiravus, kada yra geriausias metas mąstyti apie išleistuvių aprangą ar kreipis į siuvėjus, E. Lodienė sakė: „Geriausias laikas – dabar. Pavyzdžiui, mes turime tiek užsakymų, kad žmonės laukia eilėje, todėl apie savo išleisuvių aprangą reiktų pagalvoti kuo anksčiau“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top