Now Reading
Sekmadienio receptas – „spring rolls’ai“ arba rytietiški daržovių suktinukai

Sekmadienio receptas – „spring rolls’ai“ arba rytietiški daržovių suktinukai

Sekmadienio receptas - „spring rolls'ai“ arba rytietiški daržovių suktinukai

Laikas.lt

Šį sekmadienį į savo virtuvę įsileiskime šiek tiek Rytų dvasios ir pasigaminkime spring rolls’ų arba lietuviškai – daržovių suktinukų. Galite juos valgyti kaip užkandį draugų kompanijoje, paįvairindami skonį šaltais gėrimais, arba kaip pagrindinį patiekalą pietų metu.

Taigi mums reikės:

  • 10 spring rolls’ų tešlos lakštų,
  • 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos griežinėliais,
  • 1 tarkuotos morkos,
  • jei rasite pirkti, rekomenduojama naudoti keletą smulkintų bambuko ūglių,
  • pupelių daigų,
  • 1/4 baltagūžio kopūsto,
  • vandenyje išmirkytų ryžių makaronų,
  • 1 š. austrių padažo,
  • 1 š. sojos padažo,
  • 1 š. cukraus,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • 1 l augalinio aliejaus,
  • 1 kiaušinio;
  • wok keptuvės,
  • medinio šaukšto,
  • dubens,
  • šaukšto,
  • teptuko,
  • puodo,
  • kiaurasamčio,
  • popierinio rankšluosčio,
  • didelės lėkštės arba padėklo,
  • žnyplių.

Gaminame:

Pašildome wok keptuvę, įpilame šiek tiek aliejaus ir sudedame morkas, kopūstą, bambuko ūglius, pupelių daigus, papriką. Palaikome keptuvėje, kol daržovės šiek tiek suminkštės.

Tada į keptuvę sudedame makaronus, supilame sojos ir austrių padažus, cukrų, druską ir pipirus. Išmaišome viską, nuimame keptuvę nuo ugnies, o jos turinį supilame į dubenį, kad atvėstų.

Tada puode užverdame aliejų iki vidutinės temperatūros.

Imame lapą tešlos ir prieš save padedame taip, kad vienas kampas žiūrėtų į mus, kaip rombas. Visų kraštinių apie 1 cm patepame plaktu kiaušiniu. Dedame šaukštą įdaro prie arčiau mūsų esančio kampo (jokiu būdu negali liestis su įdaru kraštai, tepti kiaušiniu), tada jį užlenkiame ant įdaro, suvyniojame iki pusės, lenkiame kairįjį kraštą, dešinįjį kraštą ir pabaigiame sukti. Likusią kraštinę dar patepame kiaušiniu ir pabaigiame vynioti pirmąjį spring rolls’ą. Padarome tą patį su likusiais lakštais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Po du suktinukus ant kiaurasamčio dedame į aliejų, palaikome apie 1-2 min., kol paruduos, ir traukiame lauk. Dedame iš aliejaus ištrauktus suktinukus ant popierinio rankšluosčio.

Patiekite suktinukus, kaip tik norite, prie jų dera saldžiarūkštis padažas ir žalios daržovės.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top