Now Reading
„Atostogų pagirios“ užklumpa ir lietuvius keliautojus

„Atostogų pagirios“ užklumpa ir lietuvius keliautojus

„Atostogų pagirios“ užklumpa ir lietuvius keliautojus

Laikas.lt

Oro uoste iš veidų lengva atskirti tuos, kurie iš atostogų jau grįžta, nuo tų, kurie dar tik ruošiasi išvykti. Specialistai sako, kad beveik visiems yra tekę išgyventi pokelioninę depresiją, kitaip dar vadinamą „atostogų pagiriomis”, kurios paprastai užklumpa tuos, kurie ilsisi rečiau.

„Iš veidų išraiškų nesunku atskirti ir tuos, kurie, geriausiu atveju, atostogų išvažiuoja kartą į metus, nuo tų, kurie yra mažiau pervargę, darbe patiria mažiau streso. Mūsų pastebėjimu, kelionę džiaugsmingiau planuoja žmonės, kurie gyvena ramesnį gyvenimą, o pervargusieji mažiau gilinasi į detales, tiesiog ateina pas kelionių organizatorių ir nusiperka sudarytą kelionės maršrutą”, – pasakoja kelionių organizatoriaus „Voyage-voyage” verslo plėtros vadovė Ingrida Navickaitė.

Jos teigimu, poilsinės kelionės arba, kaip ji vadina „gulėjimas po palme”, ypač pervargusiems nebėra taip aktualus, kaip anksčiau. Dabar vis daugiau keliautojų, ypač aukštas pareigas užimančių moterų, renkasi dviejų-trijų savaičių trukmės pažintines keliones. „Jos ateina su aiškiu poreikiu atitrūkti nuo kasdieninės atsakomybės ir pailsėti nuo aplinkos. Tam tikras pažintinis tempas kelionės metu joms yra privalumas, nes tada jos gali negalvoti apie namų ruošą ar ofise paliktas darbines užduotis”, – pasakoja I. Navickaitė.

Į Rytų šalis apsisprendusias vykti keliautojas dažniausiai traukia Indija, Kinija, Šri Lanka, Maldyvai ir Lietuvoje sparčiai populiarėjanti kryptis – Vietnamas. Pasak kelionių organizatorės, Indija dar pernai pirmavo pasirinkimų sąraše, tačiau paskutiniais mėnesiais visiška kelionių krypčių lydere tampa Kinija. „Tam įtaką daro ir tai, kad kelionėms į Rytų šalis atsiranda lojalumas – vieną kartą ten paatostogavus ir patyrus malonių įspūdžių, būtinai norisi grįžti. Keliones į Rytų šalis ypač dažnai renkasi kartoti moterys”, – pasakoja „Voyage-voyage” atstovė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pomėgis keliauti turi ir kitą pusę – grįžus po įspūdingų atostogų bent kelias dienas dar gyvename kelionės nuotaikomis. „Atostogų pagiriomis” vadinamas periodas kartais gali užsitęsti iki savatės, tačiau įprasta rutina dažniausiai greitai viską sudėlioja į savo vietas – o apie atostogas primena įdegis ir didelis nuotraukų albumas „Facebook” paskyroje.

„Savo klientams rekomenduojame atostogas planuotis taip, kad po skrydžio atgal dar turėtų keletą dienų grįžti į normalų ritmą. Mes nevadiname to „atostogų pagiriomis” ar panašiai. Tiesiog yra visiškai normalu, kad žmonėms reikia iki 4 parų persiorientuoti į kitą laiko juostą, vėl pradėti valgyti įprastą maistą ir, žinoma, išsipasakoti bei iškvėpti pačias stipriausias kelionių emocijas. Bet tai – labai individualu, kiekvienas save gerai pažįsta ir pasirenka, kaip jam geriau”, – tikina jau apie 10 metų po Rytų šalis keliaujanti I. Navickaitė. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top