Now Reading
„Galapagai“ – vienintelis Lietuvos atstovas Europos festivalių mainuose

„Galapagai“ – vienintelis Lietuvos atstovas Europos festivalių mainuose

„Galapagai“ - vienintelis Lietuvos atstovas Europos festivalių mainuose

Laikas.lt

Muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai“ tapo pirmuoju ir, kol kas, vieninteliu Lietuvos festivaliu, dalyvaujančiu tarptautiniuose Europos festivalių mainuose. Zaraso saloje rugpjūčio 2-3 dienomis vyksiančio festivalio įsitraukimas į Europos Talentų Apsikeitimo programą (angl. The European Talent Exchange Program) sudaro galimybę ne tik į Lietuvą atsivežti įdomias naujas muzikos grupes iš Europos šalių, bet ir oficialiai pristatyti Lietuvos atlikėjus Europos festivaliams.

Didžiausią festivalių patirtį Lietuvoje sukaupę „Galapagai“ tapo pirmuoju Lietuvos atstovu, įsitraukusiu į tarptautinį muzikos festivalių po atviru dangumi bendradarbiavimą. Jau dešimtus metus veikianti „Noorderlag“ fondo inicijuota programa siekia stiprinti Europos muzikos vystymąsi ir plėtrą. 

„Manau, kad svarbu, jog Lietuva pagaliau atsirado šios programos žemėlapyje, o man asmeniškai malonu, kad tai įvyko po „Galapagų“ vėliava. Lietuvos muzikos rinka kol kas nėra itin stipri, turėti kuo daugiau atvertų galimybių bendradarbiauti su kitomis šalimis, rodyti savo kūrėjus bei pamatyti jų, manau, yra vertybė“, – teigia muzikos ir pramogų festivalio „Galapagai“ iniciatorius ir organizatorius Algirdas Barniškis – Blėka. 

Dalyvavimas Europos talentų apsikeitimo programoje sudaro palankias galimybes susipažinti su perspektyviausiomis Europos šalių muzikos grupėmis ir pasikviesti jas į programos reikalavimus atitinkantį muzikos festivalį. Tuo pačiu, programoje dalyvaujantys festivaliai, įsipareigoja kitiems festivaliams pasiūlyti kelis aktualiausius savo šalies atlikėjus ar grupes.

„Galapagų“ festivalio iniciatyva didžiausius Europos festivalius vienijančios programos atlikėjų bazėje atsidūrė lietuviai „Golden Parazyth“, „Garbanotas bosistas“, „RasaBasa“ ir „Biplan“.

Muzikos ir pramogų festivalyje „Galapagai“ grosianti grupė „Garbanotas bosistas“ – „The Deer / And Back Again“: 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nuo 2003 metų Europos talentų apsikeitimo programos, festivalių organizatorių bei Europos šalių žiniasklaidos dėka 605 atlikėjai surengė 1646 pasirodymus septyniasdešimt viename Europos festivalyje.


Zarasuose muzikos ir meno mylėtojus subursiančiame festivalyje „Galapagai“ šiemet koncertuos elektronikos roko chuliganai – britai „Hadouken!“, tekstų gilumu ir muzikos stiprumu pasižymintys „Clawfinger“, stilingieji „Instrumenti“, laisvės bangą skleidžiantys „Lyapis Trubetskoy“, „G&G Sindikatas“, „Antis“, „Golden Parazyth“, „Bix“, iš Italijos atvykstantys „Arcadia“, „Yoko Mono“, Alekna, „The Sound Poets“, „Empti“ ir daugybė kitų. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top