Now Reading
Naujosios „Vilniaus viskio krautuvės“ atidarymo proga – unikalaus lietuviško viskio pristatymas (foto)

Naujosios „Vilniaus viskio krautuvės“ atidarymo proga – unikalaus lietuviško viskio pristatymas (foto)

Naujosios „Vilniaus viskio krautuvės“ atidarymo proga – unikalaus lietuviško viskio pristatymas (foto)

Laikas.lt

Sostinės gero viskio mėgėjams jau žinomas pavadinimas „King & Mouse“ – šį viskio barą Vilniuje įkūrė pasaulinės viskio kultūros vystymąsi mūsų šalyje skatinantys „RyRalio“ didžėjai – Šarūnas Karalius ir Laurynas Lisauskas. Pagaliau atėjus ir kalendorinei vasarai „King & Mouse“ svečiams pristato naujieną – nuo šiol greta savito istorinėje Vilniaus vietoje veikiančio baro veiks ir „Vilniaus viskio krautuvė“, kurioje bus siūloma įsigyti per 200 viskio rūšių iš viso pasaulio.

Penktadienį, birželio 7 dieną, naujosios „Vilniaus viskio krautuvės“ atidarymo proga bus pristatytas ir išskirtinis, privataus pilstymo „King & Mouse“ viskis.

Kaip pasakojo nekantriai krautuvėlės atidarymo šventės laukiantis Š.Karalius, ryškiausiu vakaro akcentu taps išskirtinio, net 15 metų statinėse brandinto škotiško viskio pristatymas. „Mūsų sumanymas užsakyti privataus pilstymo viskį – pirmasis tokio pobūdžio projektas Lietuvoje. Jo rezultatas – unikalus „King & Mouse“ viskis, kuris buvo įsigytas, brandintas ir pilstytas Škotijoje, pagal ilgus dešimtmečius puoselėjamas tradicijas ir remiantis tikro škotiško viskio taisyklėmis. Šis salyklinis (angl. singel malt) viskis atkeliavo iš žinomos „Glencadam“ daryklos, o į statines buvo užpiltas dar 1998-aisiais“, – apie šventės metu pristatomo gėrimo ypatybes pasakojo jis.

Pasak Š.Karaliaus, iš viso buvo išleista tik 300 „King & Mouse“ viskio butelių. Jie jau sulaukė didžiulio privačių asmenų pasisekimo, tad parduotuvės lentynas pasieks tik nedidelė dalis iš likusių 100 butelių, o daugiau gėrimo liks norintiems jo paragauti „King & Mouse“ bare ar jo kiemelyje, Miesto sienos gatvėje. „Šis gėrimas vos pagamintas tapo deficitiniu ir kolekciniu – dalį jo užsisakė Lietuvos viskio brolija. Beje, kiekvienas butelis yra numeruotas ranka, įpakuotas į dailią medinę dėžutę. Vienas butelis mūsų krautuvėje kainuos 295 Lt“, – pasakojo viskio entuziastas.

Didysis „Vilniaus viskio krautuvės“ atidarymas bei unikalaus „King & Mouse“ viskio pristatymas bare ir jo vasaros kiemelyje vyks penktadienį, birželio 7 dieną, nuo 19 val. Svečiai kviečiami pasišnekučiuoti apie viskį, jo paragauti ir apžiūrėti naujosios krautuvės lentynas. Įėjimas laisvas, tad „King & Mouse“ laukimi visi tikrieji viskio mėgėjai ir jiems prijaučiantys.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vieta – su tarpukario intriga

Prie Trakų gatvės prisišliejęs viskio baras „King & Mouse“ – išskirtinis ne tik savo turtingu viskių pasirinkimu, bet ir savo vieta, mat į jį galima patekti per vieną siauriausių Vilniaus gatvių – Miesto sienos gatvę. Joje įsikūrė ir jaukus baro vasaros kiemelis, kuriame galima atsigaivinti, paragauti daugybės naujų viskių bei puikiai prie gėrimų tinkančių užkandžių. „King & Mouse“ turi ir istorinių pobūvių dvasios, mat yra įsikūręs grafų Umiastovskių rūmuose, kurie iki Antrojo pasaulinio karo buvo dažna inteligentų susibūrimų ir slaptų lietuviškų vakarėlių vieta. 

Vilniuje veikiantis viskio baras „King & Mouse“ Š.Karaliui ir L.Lisauskui yra jau antrasis, pirmasis, pavadintas „W1640“, veikia Kaune.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top