Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Salicilo spiritas ir spuogai

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Salicilo spiritas ir spuogai

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Salicilo spiritas ir spuogai

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Man 23 metai, mano veido oda mišri. Atsiradusius spuogus patepu salicilo spiritu. Kiek kartų su juo galima tepti veidą (išbertas vietas)? Ir ar jis nekenkia odai?

Dincė

Negaliu rekomenduoti veido odos ir jos mikroflorą kamuoti spiritu: ar su salicilo rūgštimi, ar su „zelionke“, ar dar su kitokiais sintetiniais chemikalais. Tai nefiziologinė stipriai antimikrobiškai veikianti medžiaga, visiškai suardanti ne tik spuogus sukeliančias bakterijas, bet ir natūralią apsauginę mūsų odos mikroflorą, kuri kaip tik ir turi mus saugoti nuo infekcijų, spuogų atsiradimo. Įtariu, kad salicilo spiritas daro daugiau žalos, negu naudos.

Kartkartėmis iškylančius spuogus geriau patepti švelnesnio poveikio eteriniais aliejais, pavyzdžiui: levandų, šlamučių, rozmarinų, rozalinų ar arbatmedžių…

Apie odos ekosistemą ir koks jos ryšys su spuogais bei kitomis odos problemomis, galite paskaityti straipsnyje „Žmogaus odos ekosistema: „kailiniai“ geriausieji, patys nuostabiausieji“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip atsikratyti spuogų, patarimų rasite čia.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top