Now Reading
Paprasti būdai, kaip po uodų įkandimo išvengti niežulio

Paprasti būdai, kaip po uodų įkandimo išvengti niežulio

Paprasti būdai

Alfa.lt

Uodai – neatskiriama vasaros dalis, o su uodų įkandimų sukeltu įkyriu niežuliu yra susidūrę visi. Manote, kad nemalonių pojūčių negalima išvengti? Klystate. Siūlome naudingų patarimų, kaip įkandimų sukelto niežulio išvengti arba jį sumažinti.

Paprasti būdai išvengti niežulio po uodų įkandimo:

  • Įkąstą vietą kuo greičiau dezinfekuokite spiritiniu tirpalu arba gerai nuplaukite muilu ir vandeniu, taip išvengsite stipraus niežulio.
  • Natūrali priemonė nuo įkandimų – šviežios citrinos ar laimo sultys. Įkąstą vietą kuo greičiau patepkite sultimis. Šios priemonės nerekomenduojama naudoti lauke, nes tiesioginiai saulės spinduliai sultimis pateptą odos vietą gali nudeginti.
  • Prie įkyriai niežtinčios vietos pridėkite ledo gabalėlį ir švelniai juo pamasažuokite įkąstą vietą. Šaltis atgaivins odą, sumažins patinimą ir niežulį. Taip pat įkandimų niežulį puikiai sumažina maudynės vėsiame ežero vandenyje.
  • Soda, sumaišyta su keliais lašais vandens, sumažins uždegimą per 15 minučių. Į arbatinį šaukštelį sodos įlašinkite kelis lašelius vandens ir išmaišykite, kad gautumėte košės konsistenciją. Masę užtepkite ant įkandimo ir laikykite 15 minučių. Tada švariai nuplaukite.
  • Arbatmedžio aliejus pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, todėl puikiai padeda sumažinti įkandimų sukeltą niežulį ir patinimą. Lašelį arbatmedžio aliejaus gerai įtrinkite į įkąstą vietą. Arbatmedis taip pat veikia kaip repelentas – jo kvapo nemėgsta uodai, erkės ir kiti vabzdžiai.
  • Jei nė vienos iš aukščiau išvardytų priemonių neturite po ranka, nuo uodų įkandimų taip pat veiksmingai padeda dantų pasta. Ji sumažins niežėjimą ir patinimą, tiesa, gali išsausinti odą.
  • Druska su lašeliu vandens taip pat padeda sumažinti niežulį. Padės ir maudynės sūriame jūros vandenyje.
  • Šviežio alijošiaus sultys arba gelis atgaivins odą ir sumažins niežulį.
  • Obuolių actas, sumaišytas su vandeniu, taip pat mažina įkandimo sukeltą niežulį ir patinimą. Kelis lašus tiesiog užlašinkite ant įkandimo ir pamasažuokite vatos gumulėliu. Jei jus stipriai sukando, pagulėkite vonioje su į vandenį įmaišytu arbatiniu šaukšteliu obuolių acto.
  • Banano žievėje gausu cukraus, kuris padeda sutraukti skysčius iš įkandimo, o kartu mažina uždegimą bei niežulį. Banano žieve švelniai įtrinkite įkąstą vietą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top