Now Reading
5 natūralūs receptai norintiems baltesnės šypsenos

5 natūralūs receptai norintiems baltesnės šypsenos

5 natūralūs receptai norintiems baltesnės šypsenos

Laikas.lt

Pagal kokią detalę sutinkate nepažįstamąjį? Kažkada darytoje panašaus tipo apklausoje dominavo atsakymas, kad… pagal batus. Tačiau, kad ir kaip bebūtų, šypsena, o su ja savaime aišku, dantų išvaizda – kur kas svarbiau nei stilingi ir švarūs batai.

Apie stomatologinę dantų priežiūrą čia nerašysime, tačiau su mielu noru pasidalinsime, ką vertėtų dažniau kramsnoti, siekiant baltesnių dantų. Žinoma, dantų pigmentas kiekvieno yra individualus, tad kas tinka vienam, nebūtinai tiks kitam. Pabandyti reikėtų visus šiuos būdus, norint atrasti tinkamiausią.

Braškės

Šiose ryškiaspalvėse uogose yra gausu vitamino C, kuris pašalina dėmeles nuo dantų paviršiaus. 

Bazilikai

Bazilikai ne tik balina, tačiau ir kovoja su paradantoze. Užsidėkite žiupsnelį smulkintų baziliko lapų ant dantų šepetėlio ir juo valykite dantis. Kaip žinote, kas per daug, tas gali būti ne visai sveika, tai šiuo atveju pakaks dviejų tokių procedūrų per savaitę.

Šalavijai

Džiovintų šalavijų lapai nuo senovės buvo laikomi geriausia dantų balinimo priemone. Tiesiog smulkintų lapelių užsidėkite ant dantų šepetėlio ir pavalykite juo dantis.

Morkos ir obuoliai

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jau vien grauždami šviežias morkas ir obuolius nuvalote nuo dantų emalio apnašas. Morkose gausu vitamino A, kuris pasirūpina emaliu, tuo tarpu obuoliuose esanti rūgštis naikina dantų dėmeles.

Apelsino žievė

Suvalgę apelsiną, jo žievelės neskubėkite išmesti, o pridėję prie dantų keletą minutėlių palaikykite. Apelsino žievėje nėra dantų emaliui galinčių pakenkti rūgščių, atvirkščiai – joje gausu valomųjų savybių. Ir nebijokite, dantys tikrai netaps tokios spalvos, kaip šis vaisius.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top