Now Reading
„Granatos Live“ festivalio sprogimas – triukšmingas ir įvertintas dalyvių (foto)

„Granatos Live“ festivalio sprogimas – triukšmingas ir įvertintas dalyvių (foto)

„Granatos Live“ festivalio sprogimas – triukšmingas ir įvertintas dalyvių (foto)

Laikas.lt
Agnė Vasiliauskaitė
Gedimino Šmaižio nuotr.

Vasaros vakarus praleisti prie televizoriaus – nepatartina. Tiesą sakant, tai atrodytų net kiek žalinga. Žinoma, išmintingesnis žmogus pasiūlytų paskaityti knygą. Na, kad ir kokią nuotykių. Tik, pasirodo, jog ramų savaitgalį galima praleisti ne taip jau ir ramiai. Su tuo, ko gero, sutiktų kone kiekvienas žmogus, kuris šį savaitgalį, rugpjūčio 2–4 dienomis, atsisakė nuobodžių televizijos laidų ir išvyko į „Granatos Live“ festivalį. O tokių žmonių būta apie 7 tūkst. Deja, pasak organizatorių, šis skaičius mažesnis nei buvo tikėtasi.

Veiklų ir pasirodymų – visų skoniams

Daugelio dalyvių teigimu, tris dienas trukęs renginys tikrai nusipelnė pagyrų. O kad jau ir patyrė šiokį tokį „žmonių deficitą“, neverta kaltinti paties renginio vien atsižvelgus į tai, kad jis per Lietuvos muzikinį pasaulį praskriejo tik pirmą kartą.

Festivalis vyko gan unikalioje vietoje – Rumšiškių muziejaus teritorijoje. Tarp senų, medinių, šiaudiniais stogais uždengtų namų buvo galima pamatyti ne vieną festivalio dalyvį, kuris, matyt, į renginį atvyko ne tik dėl muzikos, bet ir dėl galimybės vienu šūviu nušauti du zuikius – pasimėgauti muzika ir susipažinti su muziejaus eksponatais.

O išvysti tikrai buvo ką, ir ne tik muziejuje. Koncertai, užkandinės, mankštos, paskaitos, naktinė filmų programa – tik dalis to, ką pamatė „Granatų“ dalyviai.

Šeštadienio popietę festivalininkai buvo kviečiami išbandyti Tai Chi ar Zumbos pratimus, o įdienojus – sudalyvauti greta malūno surengtoje Capoeira treniruotėje.

Kaip viską suspėti?

Po treniruočių laiką praleisti buvo galima ir ramiau, pavyzdžiui, sudalyvauti paskaitoje apie budizmą, japoniškoje meditacijoje „Kokoro No Kai“ ar net pasimokyti taisyklingai kvėpuoti kinų kovos menų užsiėmime.

Tačiau tai tik viena festivalio pusė. Svarbiausioji, be abejo, skirta muzikai ir žmonėms, su jauduliu laukusiems savo mėgstamų grupių bei atlikėjų pasirodymų. Muzikos įvairovės nepastebėti buvo neįmanoma. Beveik visų skoniams ir poreikiams. Vienintelė bėda – laiko trūkumas ir kartais kiek bevaisės pastangos suspėti sudalyvauti visur ir išklausyti visų grupių.

Festivalis žiūrovams pasiūlė ir naujų, mažiau žinomų atlikėjų, kurių vardai daugeliui net nebuvo girdėti. Galbūt dėl to prie kai kurių scenų stoviniavo vos keli žmonės.

Jaunosios atlikėjos – Shamanna Bug debiutas ir Gjan sėkmė

Ko gero, mažai kam žinomas pasirodė ir atlikėjų Shamanna Bug vardas. Jų paklausyti susirinko vos 20 žmonių. Priešprieša nedideliam Shamanna Bug gerbėjų skaičiui – atlikėjos Gjan pasirodymas. Drąsiai galima teigti, kad tai viena labiausiai lauktų festivalio dalyvių. Shamanna Bug dar tik įpusėjus savo pasirodymą, prie netoliese esančios scenos jau buriavosi jaunosios Gjan gerbėjai.

Panašu, kad Gjan savo gerbėjų nenuvylė – po kiekvienos dainos pasigirsdavo didžiulės ovacijos, o vos prasidėjus naujai dainai, žmonės imdavo dainuoti kartu. Visai neseniai Lietuvos muzikinėje padangėje sužibusi atlikėja išties turi kuo pasigirti. Ir ne tik gerbėjų skaičiumi, bet ir charizma bei sugebėjimu valdyti publiką. Pasak pačios Gjan, atiduoti paskutines savo jėgas jai visai nesunku, kai žiūrovai dainuoja kartu ir ją palaiko.

Svarbiausia, kad nebūtų nuobodulio

Didžiausia penktadienio žvaigždė buvo Jamesas Morrisonas. Suskambus pirmiesiems dainos „Broken Strings“ akordams atlikėjui padėjo dainuoti kone visi „Granatų“ svečiai. Tą patį vakarą dar buvo galima išvysti – „G&G Sindikatą“, Jurgą Šeduikytę, Jazzu, Sweetsalt, Loraną Vaitkų ir kt.

Šeštadienį – danus „The Asteroids Galaxy Tour“, australų „beatbox“ meistrą Dub FX ir elektroninės popmuzikos grupę iš Didžiosios Britanijos „Fenech – Soler“. Populiariausias savo dainas šeštadienio vakarą atliko ir grupė „Liūdni slibinai“.

Nors atlikėjų buvo daug, festivalio organizatoriai pasirūpino, kad atstumas nuo vienos scenos iki kitos nebūtų didelis. Tad pasiklausius vieno atlikėjo, po maždaug 5 minučių kelio galėdavai atsidurti jau prie kitos scenos.

3 dienos, 4 scenos, per 30 artistų ir grupių, įspūdinga gamta, puikus maistas ir gėrimai, atviros menų dirbtuvės, kokybiška muzika ir geras laikas idiliškoje aplinkoje – visi malonumai, kuriuos galėjo patirti kiekvienas pirmą kartą vykusio festivalio „Granatos Live“ dalyvis.

Išvada viena – festivalio metu buvo stengiamasi, kad niekas nenuobodžiautų. Veiklų, koncertų ir filmų – daugybė. Visur suspėti neįmanoma, tačiau atidžiau išanalizavus visus festivalio renginius, buvo galima susidaryti unikalų tvarkaraštį. Belieka laukti kitų metų ir kito granatų sprogimo.

Fotoreportažas iš festivalio:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top