Now Reading
5 geriausios nemokamos antivirusinės programos

5 geriausios nemokamos antivirusinės programos

5 geriausios nemokamos antivirusinės programos

Faceit.lt

Avast! Free Antivirus

Viena populiariausių ne tik Lietuvoje, tačiau ir visame pasaulyje antivirusinė programa, kuri tarp asmeninių kompiuterių vartotojų užsirekomendavo kaip funkcionalus saugumo sprendimas.

Avast! Free Antivirus turi visą eilę nustatymų, kurių dėka galima papildomai sukonfigūruoti antivirusinę pagal savo konkrečius poreikius. Statusas „nemokama“ neturėtų gąsdinti, kadangi apsaugos lygis yra labai aukštas ir neretai prilygsta mokamoms programoms, tokioms kaip ESET, eScan, GDATA, Sophos, Fortinet.

Diegimo metu galima pasirinkti įvairius apsaugos modulius: File System Shield, Mail Shield, Web Shield, P2P Shield, IM Shield ir kitus. Esant konkrečiam poreikiui, atitinkamų modulių galima nediegti (pavyzdžiui, nesinaudojate el. pašto programomis ir t.t.), taip sutaupysite kompiuterių resursų, sistema veiks šiek tiek greičiau, nors Avast! apskritai yra viena greičiausių ir mažiausiai sistemos resursų eikvojančių sprendimų.

Iš papildomų modulių galima paminėti „Software Updater“, kuris stebi operacinėje sistemoje įdiegtas programas (Adobe Flash Player, Acrobat Reader, Java, Mozilla Firefox, iTunes, VLC ir kt.) ir praneša, jei jos yra pasenusios, kartu pasiūlo jas atnaujinti. Sprendimas pakankamai patogus ir naudingas.


Diegimo metu Avast! Free Antivirus siūlo instaliuoti Google naršyklę Chrome (jei ji nereikalinga, galima nuimti atitinkamas varneles). Konfigūravimo galimybių yra labai daug, eilė nustatymų leidžia automatizuoti kai kuriuos antivirusinės darbo procesus.

Atsisiųsti Avast! Free Antivirus iš kūrėjų puslapio: nuoroda

AVG Antivirus Free

AVG antivirusinė mūsų šalyje yra bene pagrindinis Avast! Konkurentas, kuris leidžia pasinaudoti nemokamos apsaugos galimybėmis. Apsaugos lygis panašus į Avast!, tačiau AVG gana dažnai suteikia vartotojui galimybę pasirinkti, jei nesugeba užtikrintai nuspręsti, ar reikia blokuoti/ištrinti vieną ar kitą kenkėją.

Iš vienos pusės, tai leidžia vartotojui pačiam nuspręsti – galbūt antivirusinė reaguoja per daug jautriai. Antra vertus, neretai nepatyrę vartotojai į perspėjimus numoja ranka, taigi ignoruoja ir rimtus pavojus, o sistemos negrįžtamai užkrečiamos.

Naujausių AVG versijų išvaizda maksimaliai priartinta prie Windows 8 vartotojo aplinkos; yra nemažai nustatymų, kurie leidžia lanksčiau konfigūruoti antivirusinės darbą. Daugiau apie vartotojo sąsają ir nustatymų galimybes galima sužinoti iš žemiau pateiktų nuotraukų:

Atsisiųsti AVG Free Antivirus iš kūrėjų puslapio: nuoroda

Avira Free Antivirus

Paskutiniu metu Avira antivirusinė yra ne tokia populiari, kaip prieš keletą metų, tačiau kūrėjai nenustoja tobulinti savo produkto. Nuolat tobulinamas varikliukas šiuo metu pasižymi vienu didžiausiu kenkėjų aptikimo procentu iš visų čia minimų antivirusinių. Naujausiose versijose ypač daug dėmesio skirta „debesų“ technologijų išnaudojimui.

Tiesa, naujovių diegimas šiek tiek neigiamai įtakojo antivirusinės įtaką operacinės sistemos bei jos programų spartą. Matyt, tai reikia sieti su kiek griežtesne patikra, taip pat nuolatiniu bendravimu su „debesyse“ esančiomis duomenų bazėmis. Spartusis patikrinimas taip pat kiek sulėtėjo, taigi neretam vartotojui tai gali nepatikti, ypač jei kompiuteriai nėra labai nauji ir galingi.

Iš naujovių, lyginant su ankstesnėmis versijomis, galima paminėti į naršykles įdiegiama įrankių juostą (Avira Toolbar). Taip žadama ne tik geresnė apsauga, naršant Internete, tačiau ir išjungiamas reklaminis langas, kuris pasirodo kiekvieną kartą, kai antivirusinė atsinaujina. Laimei, naudojantis naršykle, Avira Toolbar galima paslėpti, taigi vizualiai ji labai nemaišys, nors įtaka naršymui vis tiek pasireikš.

Konfigūravimo galimybės gana plačios. Anksčiau naudojęsi Avira antivirusine vartotojai labai daug naujovių nepastebės, nors yra ir tam tikrų naudingų funkcijų bei nustatymų. Yra galimybė automatizuoti kai kuriuos procesus, pavyzdžiui, kad pilno sistemos patikrinimo metu rasti kenkėjai būtų automatiškai pašalinami/patalpinami į karantiną ar ignoruojami.

Tiesa, jau eilę metų laukiama, kada nemokamoje Avira versijoje atsiras galimybė nustatyti, kad realiu laiku tikrinantis modulis automatiškai šalintų kenkėjus be vartotojo įsikišimo. Tai priverčia sugaišti nemažai laiko, kai randami iš karto keli ar net keliasdešimt virusų.

Viską susumavus, Avira Antivirus Free yra viena iš tų nemokamų antivirusinių, kurios kūrėjai daug labiau verčia vartotojų arba pasirinkti kitą produktą, arba įsigyti mokamą Avira versiją, kuri pasižymi ir didesniu nustatymų pasirinkimu ir geresniu apsaugos lygiu.

Atsisiųsti Avira Free Antivirus iš kūrėjų puslapio: nuoroda

Panda Cloud Antivirus Free

Panda antivirusinė paskutiniu metu vis dažniau sutinkama vartotojų kompiuteriuose. Ne paskutinėje vietoje tai lėmė patobulintas skenavimo ir kenkėjų atpažinimo varikliukas, taip pat gana smarkiai supaprastinta vartotojo sąsaja, kuri tarp visų penkių nemokamų antivirusinių yra bene pati paprasčiausia.

Konfigūravimo galimybių yra labai mažai, praktiškai visi esminiai nustatymai pasiekiami viename lange. Žodžiu, viskas padaryta, laikantis geriausių mobilių aplikacijų kūrimo tradicijų – lanksčiai konfigūruoti antivirusinę, lyginant su anksčiau minėtomis Avast, AVG ar Avira, nepavyks. Nepatyrusiems vartotojams tai patiks, tuo tarpu pažengusiems greičiausiai norėsi kažko daugiau.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kenkėjiškų programų aptikimo lygis šiuolaikinėse Panda antivirusinės versijose yra gana aukštame lygmenyje. Antra vertus, tobulinti antivirusinė kūrėjams reikės dar ilgai – nemažai tinkamų programų kartais palaikomos „kenkėjiškomis“ (taip pat vadinami „False positives“ suveikimai).

Atsisiųsti Panda Cloud Antivirus Free iš kūrėjų puslapio: nuoroda

Comodo Antivirus

Gana naujas žaidėjas antivirusinių rinkoje. Vis tik pati kompanija Comodo yra profesionalai informacinių technologijų saugumo srityje, kadangi jau eilę metų siūlo pažangius saugumo sprendimus, tarp kurių nemažai yra ir nemokamų produktų.

Comodo Antivirus diegimo metu siūlo įdiegti iš karto keletą papildomų produktų: techninės pagalbos programėlę GeekBuddy ir naršyklę Comodo Dragon, sukurtą Google Chrome pagrindu. Baigus instaliavimo procedūrą, antivirusinė pasisiūlo atnaujinti duomenų bazes ir atlikti pradinį sistemos skenavimą.

Vartotojo sąsaja yra paprasta ir aiški, tiesa, konfigūravimo galimybė yra šiek tiek „nukišta“. Tiesa, nustatymų gausa skųsti Comodo antivirusinė negali: vartotojui prieinama visa eilė meniu punktų.

Comodo Antivirus efektyvumas kol kas yra vidutinio lygio, tačiau ši antivirusinė gana greitai tobulėja, o kai kuriuose testuose sugeba prilygta antivirusinių rinkos senbuviams.

Turintiems gana galingas sistemas gera naujiena bus tai, kad Comodo Antivirus noriai veikia kartu su panašiomis apsaugos priemonėmis, pavyzdžiui, Microsoft Security Essentials (Windows 8 ji tapo Windows Defender), tad galima pasinaudoti miksuota apsaugos galimybe, taip pat padidinant šansus, kad kenkėjas į sistemą neprasmuks.

Atsisiųsti Comodo Antivirus iš kūrėjų puslapio: nuoroda


Dėmesio: nuorodos veikia naujienos publikacijos metu. Apie neveikiančias nuorodas galite pranešti komentaruose. Tinklalapiai www.faceit.lt ir www.laikas.lt neatsakingi iš pakeitimus trečių šalių serveriuose, taip pat už padarytą žalą tos programinės įrangos, kurią parsisiuntėte, pasinaudoję www.faceit.lt ir www.laikas.lt rastomis nuorodomis.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top