Now Reading
Seannas Pennas, Bobas Dylanas ir kiti žymūs amerikiečiai, kurių gyslomis teka lietuviškas kraujas

Seannas Pennas, Bobas Dylanas ir kiti žymūs amerikiečiai, kurių gyslomis teka lietuviškas kraujas

Seannas Pennas

Laikas.lt

Dėka sveikos migracijos programos tiek Australija, tiek Jungtinės Amerikos Valstijos yra tokios sėkmingos šalys. Žmonės į jas vyko dėl daugelio dalykų, lietuviai tokiai kelionei dažniausiai pasiryždavo dėl itin rimtų ir sudėtingų priežasčių – kad išgyventų.

Žemiau išvardytos asmenybės parodo, kad geresnio gyvenimo svajonės yra pasiekiamos. Jei ne patiems, tai vaikams ar anūkams tikrai. Įdomu, ar jų ambicijos būtų pasireiškusios, jei būtų gimę Lietuvoje, tačiau dabar galime tik džiaugti ir didžiuoti, jog šie žmonės turi lietuviško kraujo.

Aktorius Seanas Pennas

Penkis kartus nominuoto „Oskarui“ geriausio aktoriaus kategorijoje, du kartus jį laimėjusio Seano Penno seneliai iš tėvo pusės buvo Lietuvos žydai. Turbūt jau daugelio pamirštas faktas, bet kadaise S. Pennas buvo vedęs Madonną. Na, santuoka netruko ilgai, tačiau per tą laiką jis kelis kartus spėjo atsidurti policijos įrašuose. Vieną jų už smurtą prieš Madonną. Vis dėlto, dabar jis yra sėkmingas kino režisierius ir filantropas. 

Aktorius Charlesas Bronsonas

Tai gana ryški XX a. kino žvaigždė, nusifilmavusi daugiau nei 90 filmų. Jo mama gimė Amerikoje, lietuvių šeimoje, o tėvas – Druskininkuose. Pats Ch. Bronsonas gimė ir augo vargingoje aplinkoje, tačiau sėkmė visgi jo neaplenkė: po aktoriaus mirties jo turtas buvo įvertintas 48 milijonais dolerių.

Muzikantas Bobas Dylanas

Pilnas jo vardas – Robertas Allenas Zimmermanas. Jo tėvas buvo rusų žydas, dar būdamas vaikas su šeima atvykęs į Ameriką iš Lietuvos dėl religinio persekiojimo.

Aktorius Johnas C. Reilly

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Aktoriaus tėvas – airis, motina – lietuvė. Augo Čikagoje, lietuvių bendruomenėje, gausioje šeimoje. J. C. Reilly buvo šeštas vaikas.

Režisierius, prodiuseris ir scenaristas Robertas Zemeckis

Augo lietuvio ir italės šeimoje, Čikagoje. Dar būdamas vaikas jis gyveno kinu, turėjo nedidelę filmavimo kamerą, su kuria niekuomet nesiskyrė. Ne veltui dabar jis yra tituluojamas kino technologijų pionieriumi.

Kitos lietuviškas šaknis turinčios Amerikos įžymybės:

Pink – dainininkė,
Johnny Unitas – futbolininkas,
Jamesas Laurinaitis – futbolininkas,
Anthony Kiedis – grupės „Red Hot Chilli Pepers“ vokalistas,
Brandonas Flowersas – grupės „The Killers“ vokalistas ir klavišininkas,
Dickas Durbinas – senatorius,
Jonas Mekas – filmininkas (taip jis pats save pristato),
Leonardas Cohenas – dainininkas,
Johnas Candy – aktorius,
ir kiti.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top