Now Reading
Profesija – vasaros reporteris (foto)

Profesija – vasaros reporteris (foto)

Profesija – vasaros reporteris (foto)

Laikas.lt

Kokiame darbe dirbti gera? O kaip jums tokia profesija: einate ten, kur jums smagu būti, viską fiksuojate ir dalinatės įspūdžiais, apie kuriuos skaityti gali kiekvienas? Būtent tokį darbą keliems mėnesiams prisijungę prie „Samsung“ komandos dirbo 7 „Galaxy S4“ vasaros reporteriai. Agnė, Ineta, Gabija, Vilius, Lilija, Justina ir Paulius entuziastingai įgyvendino užduotį – vasarą praleisti kuo įdomiau.

Viską fiksavę „Samsung Galaxy S4“ išmaniuoju telefonu, reporteriai kūrė siužetus iš festivalių ir renginių, fotografavo tai, ką įdomaus mato aplinkui, kūrė fotomontažus ir rašė straipsnius, kai kurie – ir dalinosi patarimais. Vis dėlto ir darbe kartais reikia varžytis. Todėl geriausiu projekto reporteriu pavadintas Paulius šiandien naudojasi jau savu „Samsung Galaxy S4“ išmaniuoju. Tiesa, ne tik telefonas – projekte įgytas turtas. „Sunkiai įsivaizduoju linksmesnę ir geresnę vasarą, negu ši. O prie to prisidėjo būtent projekto užduotis ir jo metu sutikti žmonės“, – sakė Paulius. 

Vilniaus Gedimino technikos universitete studijuojantis Paulius telefoną gali įvertinti ir technologijų žinovo akimis. Čia – jo testo atsakymai. Trumpi ir aiškūs, kaip dera ekonomikos inžinerijos studentui.

1. Kokias „Galaxy S4“ funkcijas projekto metu naudojai dažniausiai?
Skambinimo ir fotoaparato.

2. Baterija.
Problemų neturėjau. Verkti festivalyje rankoje laikant išsikrovusį telefoną ir desperatiškai ieškant elektros nereikėjo. Nors „tiesioginę transliaciją“ iš festivalių į „Facebook“ telefonu vykdžiau nuolat.

3. Telefono atsparumas smūgiams.
Krito. Ne kartą. Liko sveikas, tiksliau – nė įbrėžimo.

4. Su „Galaxy S4“ kūrei vaizdo klipus. Papasakok, apie fotokameros kokybę.
Telefonu „susukau“ virš 20 ilgesnių ir trumpesnių vaizdo reportažų. „Galaxy S4“ fokusuoja kaip profesionali vaizdo kamera. Smagių vaizdų pavyko sukurti naudojantis krūva fotokameros funkcijų, pavyzdžiui, filmavimo iš dviejų pusių, „gif“ formato įrašų kūrimo, sulėtinimo.

5. Kurias funkcijas perkąsti prireikė daugiau laiko?
Telefono valdymo akimis. Tiesiog pasirodė paprasčiau tekstą slinkti pirštais negu įdėmiai spoksoti į ekraną, norint jį judinti žvilgsniu (technologinis stebuklas, bet aplinkinių gali būti nesuprastas).

6. Atradimai.

Be įvairiausių fotoaparato funkcijų telefone festivaliuose ypač pravertė žibintuvėlio funkcija. Išsitraukęs „Galaxy S4“ naktį, gali apšviesti pusę miesto. Pasibaigus projektui, grąžinęs telefoną supratau, kad jau spėjau prie jo priprasti ir ieškau funkcijų, kurių senasis telefonas tiesiog neturi. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top