Now Reading
Dešimtojo „cezario grupės“ gimtadienio proga – spektaklis su staigmena

Dešimtojo „cezario grupės“ gimtadienio proga – spektaklis su staigmena

Dešimtojo „cezario grupės“ gimtadienio proga – spektaklis su staigmena

Laikas.lt

Cezario Graužinio vadovaujamas teatras „cezario grupė“ – nepriklausomas, savitą braižą turintis teatro organizmas, šiemet švenčia dešimties metų sukaktį. Šį ypatingą sezoną teatras pradeda ir netradicine premjera – spektakliu „Dar viena meilės staigmena“ pagal XVIII a. prancūzų dramaturgo Pierre de Marivaux pjesę.

Tai kūrinys apie meilės laukimą ir bendravimą tarp žmonių tiesiog vardan bendravimo, – tokį buvimą kartu, kuris gyvenimą paverčia džiaugsmingą ir prasmingą. Spektaklio premjera vyks Menų spaustuvėje rugpjūčio 31, rugsėjo 1 dienomis.

Teatro „cezario grupė“ istorija prasidėjo 2003 metais, kuomet režisierius Cezaris Graužinis su grupe penkių magistro studijas bebaigiančių aktorinio meistriškumo studentų sukūrė diplominį spektaklį „Arabiška naktis“ ir parodė jį festivalyje „Naujosios dramos akcija“. Spektaklis dar teberodomas, o nuo to laiko C.Graužinis su grupe sukūrė per dešimt spektaklių, iš kurių penki šiuo metu yra teatro repertuare. Kiekvienas spektaklių – tai naujas išbandymas penkių aktorių (Brigita Arsobaitė, Paulius Čižinauskas, Vytautas Kontrimas, Vilma Raubaitė, Julius Žalakevičius) ir režisieriaus kūrybinei komandai. Grupė nevengia rinktis neįprastos sceninės medžiagos – pradedant šiuolaikine dramaturgija, C.Graužinio parašytomis pjesėmis ir baigiant Pauliaus Širvio poezija ar spektakliu vaikams apie pasaulio atsiradimą. Nuolatinę teatro komandą sudaro ir kompozitorius Martynas Bialobžeskis, šviesų dailininkai Rimas Petrauskas, Aurelijus Davidavičius.

Naujasis pastatymas – tai dar vienas išbandymas, kuriame aktoriai susiduria su painiais, įmantriais XVIII a. Prancūzijos aristokratų dialogais su nenuspėjama logine seka. Būtent toks savitas šio dramaturgo stilius, vadinamas marivodažu, reikalauja ir ypatingų aktorinių priemonių. Pjesėje pasakojama gražuolės našlės markizės ir mylimosios netekusio ševaljė santykių istorija. Slegiami sielvarto ir vienatvės, jie netyčia susitinka ir nusprendžia tapti draugais, kad galėtų guosti vienas kitą.

Pasak režisieriaus, veikėjams rūpi ne pasiekti tikslą, o patirti malonumą iš paties proceso. C.Graužinis teigia, kad dabar trūksta būtent tokio bendravimo. „Mes bendraujame pragmatiškai , naudojame sintetinius pakaitalus – feisbukus, sms žinutes – kad viskas būtų efektinga ir našu. Tad pats bendravimo procesas tampa vertybe, dingsta iš mūsų gyvenimo. Pasiilgstu jo.“, – sako režisierius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kostiumus spektakliui sukūrė dailininkė Vilma Dabkienė, muziką – kompozitorius Martynas Bialobžeskis. Spektaklyje vaidina Brigita Arsobaitė, Paulius Čižinauskas, Vytautas Kontrimas, Vilma Raubaitė, Julius Žalakevičius.

Spektaklio „Dar viena meilės staigmena“ premjera įvyks rugpjūčio 31, rugsėjo 1 dienomis Menų spaustuvėje (Vilnius, Šiltadaržio g. 6). Bilietus platina Tiketa. Daugiau informacijos – teatro „cezario grupė“ tinklalapyje www.cezariogrupe.lt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top