Now Reading
Vyriškos mados ypatumai: ruduo/žiema

Vyriškos mados ypatumai: ruduo/žiema

Vyriškos mados ypatumai: ruduo/žiema

Šį sezoną vyrų madoje vyrauja bene tos pačios tendencijos kaip ir moterų: kailiai, oda, militaristinio stiliaus detalės, megzti vilnoniai megztiniai ir t. t.

Kita vertus, šį kartą ne vyrai turi taikytis prie mados, o mada prie vyrų, nes dizaineriai kuria ypatingai praktiškus, patogius ir šiltus drabužius iš avikailio, vilnos, kaip aksesuarus siūloma rinktis ilgus megztus šalikus, storas pirštines, o kojas šildytis auliniais kelius siekiančiais batais. Tad pranašaujamą šaltą žiemą nesušals nei moterys, nei vyrai.

Militaristinis stilius

Jau kelerius metus karaliaujantis mados podiumuose militaristinis stilius 2010 metų rudens/žiemos madoje grįžta visiškai prie ištakų: iki šiol dizaineriai naudojo tik pavienes detales ar savaip perkurdavo drabužius, o šį kartą atrodo, jog modeliai yra tiesiog nužengę į podiumą tiesiai iš trisdešimtųjų ar keturiasdešimtųjų laikotarpio.

Ilgi įliemenuoti žieminiai paltai, liemenį pabrėžiantys švarkai, auliniai bukanosiai batai, didelės sagos, masyvios stačiakampės kišenės, juosmenį juosiantis diržas, ruda, mėlyna ar žalia spalvos – viskas preciziškai, nuo A iki Z, atitinka tų laikų dvasią, tačiau specifinės detalės ir mados dizainerių subtili interpretacija byloja, jog drabužiai yra skirti XXI amžiaus vyrams pasipuošti.

Iš esmės, galima sakyti, kad 2010 metų vyrų militaristinės stilizacijos tendencija atsispindi dvejose pagrindinėse aprangos detalėse: viršutinėje (paltai, švarkai) aprangoje bei avalynėje.

   

Greičiausiai labiausiai atspindintys tų laikų autentišką dvasią (ypač savo forma) visų pirma yra paltai: įliemenuoti, sujuosti specifiniu diržu, su antpečiais ir dideliais atvartais.

Spalvą derėtų rinktis karinės armijos simbolinę žalią arba karinio jūrų laivyno mėlyną, kitaip dar vadinamą navy. Paltas gali būti vienaeilis ar dvieilis, ilgas ar pusilgis, tačiau privalomas atributas – itin didelės žalvarinės sagos.

Pastarosios privalomos ir karinio tipo švarkeliams, taip pat autentiškai atspindintiems trisdešimtųjų ir keturiasdešimtųjų laikų dvasią ir savo forma, ir spalva.

   

Ilgi paltai ar trumpi švarkai derinami prie ilgaaulių,taip pat II Pasaulinį karą atspindinčių odinių batų. Dažna tokios avalynės estetinė detalė – iš batų vidaus kyšantis ilgas kailiukas (būtent tokį variantą siūlo Burberry mados namai) bei juoda spalva.

Kailis

Kailis šį sezoną dominuoja visur: ir moteriškų apdarų kolekcijose, ir aksesuarų detalėse, ir vyriškoje aprangoje, o dažniausiai jis naudojamas švarkų ir paltų kolekcijose. Ypač populiarus avikailis, kuriuo apšildomas drabužio vidus, todėl nenuostabu, kad šio sezono mados viršūnėje – lakūno tipo švarkas su dideliais avies kailio atlapais. Jis gali būti odinis, verstos odos, džinso medžiagos ar sendintos odos imitacijos – tad rinkitės tokį, koks jums labiausiai patinka.

   

Kailinė liemenė ar kailinis aksesuaras – taip pat įmanoma šio sezono variacija.

   

Oda

Jei militaristinis stilius – ne jums, galite rinktis odinius švarkelius. Jie niekada nesitraukia iš mados podiumų ir jau yra tapę savotiška klasika, o, kaip žinia, klasika niekada neišeina iš mados.

Rinkitės klasikinius tiesaus kirpimo švarkelius su užtrauktuku arba vintažinio stiliaus sagomis sagstomus švarkus, taip pat verstos odos švarką. Svarbiausia nesuklyskite su spalvomis – rinkitės tik juodą, rudą arba pilką.

 

Kita vertus, dizaineriai rekasi odą ir kelnėms, ir liemenėms, ir viršutiniams drabužiams siūti. Be to, odinėmis detalėmis dekoruojami drabužiai.

   

Kelnės

Kadangi šį sezoną visi dizaineriai siūlo rinktis ilgaaulius batus, prie jų geriausia derinti siauras, į batus sutelpančias kelnes. Tokia apačia puikiai tiks bene prie bet kokio viršaus, todėl drąsiai eksperimentuokite ir rinkitės įvairius derinius su švarku, storu megztiniu ar sluoksniuojant (turbūt geriausiai šie deriniai atsiskleidžia Versace mados namų dizainerių kolekcijose).

   

Jei nesirinksite batų ilgais aulais, dėvėkite praeitais metais į madą vėl sugrįžusius minimaliai atraitotus džinsus ar kelnes. Kadangi jie yra daug platesni, juos dėvėti yra daug patogiau.

Apskritai ir prie ilgaualių batų, ir prie bet kokios kitos avalynės šį sezoną derinkite platesnes kelnes, nes visai siauros jau užleido lyderio poziciją lengvesnei ir judesių nevaržančiai apačiai (be abejo, išskyrus į ilgaaulius batus kišamas skinny modelio kelnes).

Kelnes rinkitės tik šį sezoną būdingos spalvos, tačiau, jei nenorite paskęsti pilkoje minioje, galite prisiderinti dryžuotas, languotas ar kitokiais raštais margintas kelnes. Visgi reikia nepamiršti, jog darną išlaikyti – būtina.

   

Mezginiai ir megztiniai

Šį rudens/žiemos sezoną bene labiausiai populiarūs stori vilnoniai megztiniai. Galite rinktis itin storus ar kiek lengvesnius vilnoniais siūlais megztus megztukus, labai ilgus kelius siekiančius megztus žaketus, didelės plačios apykaklės ar, atvirkščiai, V formos kaklu su minimaliu atvartu apykaklei imituoti, užsegamą arba užsimaunamą per galvą ir t. t.

Nesuklysite, jei pasirinksite kokiu nors raštu megztą megztinį, kuris iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip močiutės megzta dovana Kalėdoms (jei dar saugote tokias dovanas, pats laikas jas susirasti). Iš esmės, galima pasakyti, jog galite rinktis bet kokį megztinį, koks tik jums patinka, nes bet kuriuo atveju visi megztiniai šį sezoną yra tinkami.

   

Būtinai pasirinkite rudeninių tonų ir žiemiškos patelės spalvos vienatonį megztuką, tačiau, kita vertus, galite rinktis dryžuotą ar kelių spalvų megztuką – svarbiausia, išlaikyti dermę tarp pagrindinių spalvų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

   

Spalvos

Šį sezoną, kaip ir priklauso, karaliauja rudeniškai tamsios, monotoniškos spalvos, bene pačios ryškiausios – violetinė ir visi įmanomi jos atspalviai. Dėvėkite rudos, žalios, pilkos ar juodos spalvos aprangą, o jei norite šiek tiek ją paįvairinti, rinkitės bordo, violetinę ar neryškią raudoną.

Svarbu nepamiršti, jog spalvų metamorfozės šį sezoną visiškai nepriimtinos, tad, kaip ir moterų madoje, mados dizaineriai linkę išlaikyti vientisumą: pasirinkite vieną spalvą ir išlaikykite ją nuo galvos iki kojų, keisdami tik atspalvius.

   

Kadangi šį sezoną pagal nutylėjimą pilka spalva buvo išrinkta pati pačiausia, tad pilkos spalvos deriniai dominuoja, galima sakyti, visų mados namų kolekcijose.

   

Kita vertus, vienas kitas dizaineris linkęs šiek tiek paįvairinti savo kolekcijas, į visą aprangos ansamblį įvesdamas vieną ryškios spalvos drabužį. Bottega Veneta mados namų dizaineriai siūlo puikų variantą: ryškio spalvos viršutinio drabužio ir tamsių atraitotų džinsų derinį.

   

Raštai

Iš tiesų nieko neįprasta, jog šio sezono vienas populiariausių rašto motyvų yra atėjęs iš skandinaviškos tradicijos – tai būtent šiaurietiški raštai. Šią tradiciją įsiveda D&G mados namų dizaineriai, derindami juos su įvairiais kitais šiltais drabužiais.

   

Dryžiai vėl grįžta į madą ir šį kartą jie įgauna naują polėkį. Visų pirma toks dryžiavimas būdingas ne tik megztiniams ir marškinėliams, bet ir švarkams bei kelnėms. Jeigu dar laikote spintoje praeitų sezonų drabužius, drąsiai išsitraukite dryžuotus.

   

Sluoksniavimas

Maksimalizmas dėvint drabužius neapleidžia ir vyrų mados. Bene labiausiai šią tradiciją puoselėja D&G mados namų dizaineriai, aprengdami vyrus kuo didesniu skaičiumi drabužių (apskritai atrodo, jog D&G rudens/ziemos kolekcija yra įkvėpta žiemos sporto, tiksliau, kalnų slidinėjimo).

   

Aksesuarai

Na ir paskutinis štrichas jūsų aprangoje – aksesuarai. Šio sezono pagrindiniai aksesuarai vyrams pasipuošti – galvos apdangalai. Patys populiariausi – skrybėlės (ypatingai skrybėlių ir aprangos derinimu išsiskiria Agnes B kolekcija), vilnonės kepurės ir kt.

Tačiau nevertėtų pamiršti ir stilingų akinių nuo saulės bei natūralios odos didelio krepšio, kokius siūlo Louis Vuitton mados namai ir kuriuos visada pritaikysite bet kokia proga ir prie bet kokios aprangos.

   

Parengė Nina Ivanova
Nuotr. www.vogue.co.uk

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top