Now Reading
Spektaklis vaikams Užupyje – „Drąsioji pupulė”

Spektaklis vaikams Užupyje – „Drąsioji pupulė”

Spektaklis vaikams Užupyje - "Drąsioji pupulė"

Jau tapo tradicija, kad kiekvieną trečiadienį Užupio meno inkubatoriuje „Senamiesčio lėlių“ teatras pristato spektaklius vaikams.

Šį trečiadienį, rugsėjo 8dieną, 19 valandą mažieji žiūrovai pamatys istoriją apie mažą mergaitę, kovojančią su savo baimėmis: klozete tykančiu krokodilu, putų vonios pabaisa, kisieliumi, galinčiu nukąsti liežuvį bei dulkių kuokštukais, grasinančiais užgrobti visą kambarį. Tai istorija, kupina šilto humoro ir linksmų detalių.

Nors Pupulė dar visai mažytė, tačiau išgyvena tikrą jausmų dramą. Noras būti didele ir drąsia nuolat konfrontuoja su baimės jausmu. Plačioje vaiko vaizduotėje iš paprastų daiktų – vaizdinių ir garsinių asociacijų –  gimsta siaubingos pabaisos. Komoda, ant kurios susodinta daugybė Pupulės mėgstamų žaislų, naktį, mesdama savo šešėlį, atgyja kaip didžiulis baubas. Šniokščiantis klozeto vanduo primena krokodilo riaumojimą. O neįprasta, laikraštyje perskaityta, režisieriaus Kisieliaus pavardė mergaitės galvoje transformuojasi  į siaubingą pabaisą. Netgi pats nekalčiausias sutvėrimas – lapiukas, bandantis apsimesti baubu, Pupulę priverčia drebėti iš baimės. Nelengva būti drąsiu žmogumi…

Spalvotų šešėlių spektaklyje atgaivinamas daiktas – teatro dailininkės darytos plokščios lėlytės ekrane sukuria stebuklą, kurį ypač jaučia vaikai. Tradicija, daugiau kaip prieš du tūkstančius metų pradėta Indonezijoje, šiandien tęsiama pasitelkus naująsias technologijas – prožektorių ir didelį, balta medžiaga aptrauktą ekraną. Spalvotų šešėlių spektaklis Jums turbūt primins animacinį filmą, tik skirtingai nei televizoriuje, čia nuotaiką kuria gyva muzika. Į darbą pasitelkiama ne tik gitara, bet ir buitinio gyvenimo elementai: puodai, šaukštai ir kiti muzikinėms variacijoms tinkami dalis.

Drąsiojoje Pupulėje veikia ne tik vitražinės lėlytės, bet ir „gyvasis planas“ priešais širmą. Aktoriai su mažaisiais kalbasi apie jų baimes, visi kartu atlieka baubų atsikratymo ritualą!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Svarbiausia – pripažinti savo baimes, tuomet jokie baubai bus nebaisūs!

Režisierės Ritos Urbonavičiūtės spektaklis jau rugsėjo 8 dieną 19 valandą Užupio meno inkubatoriuje, Užupio g. 2a, Vilnius. Bilietus platina bilietai.lt. Taip pat bilietus įsigyti bus galima valandą prieš spektaklį meno inkubatoriuje. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top