Now Reading
10 frazių, kurių nedera sakyti bevaikėms poroms

10 frazių, kurių nedera sakyti bevaikėms poroms

10 frazių

Kartais daromos prielaidos apie tai, kada draugai planuoja kūdikį, gali būti klaidingos, ir Jūsų kai kurie komentarai gali būti įžeidžiantys. Komentarai apie tai, kada draugai planuoja kūdikį arba kodėl dar jo neturi, gali būti suprantama kaip kritika. Net jei klausiate, neturėdami blogų ketinimų, geriau nuo to susilaikyti. Pateiksime 10 frazių, kurios tikrai dažnai sakomos bevaikėms poroms, tačiau būtent jos skamba itin nekorektiškai.

1. „Taigi, kada jūs planuojate pradėti?“

Jūs tiesiog galite nežinoti, kad pora jau dvejus metus bando susilaukti vaiko, tačiau jiems nepavyksta. Taigi, jei nenorite nejaukios situacijos, geriau tokių klausimų vengti.

2. „Suprasite, kai patys turėsite vaikų“.

Atsimenate, kaip vaikystėje nemėgote vyresnių draugų atsakymo į visus klausimus: „suprasi, kai užaugsi“? Taigi, kodėl dabar taip darote patys? Būkite kantrūs, ir jei Jūsų draugai nuoširdžiai domisi motinystės bei tėvystės reikalais, pasistenkite atsakyti į taip rūpimus klausimus.

3. „Tiesiog atsipalaiduokit. Ir tikrai pavyks pastoti“.

Jei yra medicininių priežasčių, dėl kurių pora negali pastoti, atsipalaidavimas nepadės.

4. „Kaip jums pavydžiu, jūs turite laiko keliauti/apsipirkti/paskaityti/pasilinksminti“.

Jei žmonės neturi vaikų, tai dar nereiškia, kad jie turi begalę laisvo laiko. Taktiškiau būtų paklausti: ‚ar paskutiniu metu matėte dėmesio vertą filmą?/ Galbūt atsidarė naujas smagus klubas?“ ir panašiai.

5. „Mes jūsų nepakvietėme, nes tas vakarėlis buvo su vaikais“.

Jūs galite duoti teisę rinktis: kviesdami į vakarėlį, įspėkite, kad jame bus vaikų, ir pora pati pasirinks, ar į jį atvykti. Vien dėl to, kad pora neturi vaikų, nederėtų jos „izoliuoti“.

6. „Ar bandant pastoti jau išbandėte visas sekso pozas/ vaistus/ dietas?“

Jei vyras ar moteris nevaisingas, tai tikrai jokia sekso poza ar dieta nepadės. Taigi, nors ir turite gerų ketinimų, taip klausti tikrai nederėtų.

7. „Ar tavo vyras neprieštarauja apsisprendimui neturėti vaikų?“

Bevaikės poros teigia, kad dažnai išgirsta tokių klausimų, tačiau visais atvejais geriausia atsakyti, kad sprendimas buvo priimtas kartu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

8. „Jūsų šuo jums kaip vaikas“.

Viena bevaikė pora pasakojo, kad iš tiesų myli savo 10 metų Sibiro haskį, tačiau kartą tikrai nustebino draugų komentaras, kai jų vaikas atsisakė valgyti: „O jūsų vaiku visai nereikia rūpintis, tiesiog įberi maisto į dubenėlį, ir viskas“. Nors pora teigė, kad po tokio pasakymo juokėsi, tačiau vis dėlto buvo skaudu. Ir visai nesvarbu, kad jie patys kartu nusprendė neturėti vaikų.

9. „Po kelerių metų tikrai norėsite vaikų“

Net jei pora nusprendžia neturėti vaikų, nederėtų daryti spaudimo. Tiesiog gerbti apsisprendimą.

10. „Kadangi neturite vaikų, jums lieka papildomų pinigų“.

Na, visų pirma, skaičiuoti svetimus pinigus – tikrai negražu. Kitas dalykas – ne visada pinigų susitaupo, net ir neturint vaikų. Toks pareiškimas mažų mažiausiai sukels pasipiktinimą, o juk to tikrai nenorite?


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top