Now Reading
Baikerių stiliaus aulinukai – privalai juos turėti (foto)

Baikerių stiliaus aulinukai – privalai juos turėti (foto)

Baikerių stiliaus aulinukai – privalai juos turėti (foto)

Laikas.lt

Nesvarbu, ar jūs esate pašėlusi rokerė, ar slapta eiles kurianti romantikė, stilistai teigia, kad šį rudenį be baikerio stiliaus aulinukų (angl. k. – „biker boots“) – nė iš vietos.

XX a. pradėjus gaminti galingus „plieninius žirgus“, atsirado poreikis ir apsauginei avalynei. Baikerių stiliaus avalynė gaminama iš storos dirbtinės ar natūralios odos, dažniausiai – su aulu iki pusės blauzdos. Šiandien tokia avalynė yra ir įvaizdžio dalis.

Tendencijos ne tik „blogoms mergaitėms“

Šį sezoną ypač madingi baikerių stiliaus aulinukai tiek trumpu, tiek iki pusės blauzdos aulu. Baikerių stiliaus modelių grubumą šį sezoną pabrėš aukso, sidabro ar bronzos spalvų kniedžių ornamentai. Išskirtinumo ir dar daugiau žaismingumo suteiks blizgių akučių dekoras – jos šiemet puošia daugelį įvairių modelių. Pagrindinės šio rudens aulinukų spalvos – žemės spalvų paletė. Vyraus juoda, ruda, pilka, tad bus labai nesunku juos derinti prie turimų drabužių ar rankinių.

Klasikinis ir modernus rokeriškas įvaizdis

„Deichmann“ mados tinklaraščio autorės Toma Muznikaitė iš „Fill the city“ ir Sandra Rabašauskaitė iš „Kur mano raktai“ sutartinai vardija baikerių stiliaus avalynės privalumus: patogu ir lengva kurti įdomius derinius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Prie baikerių stiliaus aulinukų Sandra siūlo rinktis atitinkamus rokeriško stiliaus drabužius ir akcentus. Anot jos, niekada neprašausite vilkėdamos odinius drabužius: „Užsisekite odinį sijoną, švarką, o lūpas paryškinkite raudonu lūpdažiu.“ Jos nuomone, svarbiausia nepadauginti šiemet madingų kniedžių. Jeigu rankinė ir avalynė nusagstyta kniedėmis, tai deriniui verta rinktis paprastus, minimalistinio stiliaus drabužius, kurie neperkrauti puošybos detalėmis.

Anot T. Muznikaitės, baikerių stiliaus aulinukus nebūtina derinti vien tik prie iššaukiančių plėšytų džinsų ir odinių švarkų, ypač jeigu nemėgstate atkreipti į save per daug dėmesio. „Aš – kontrastų mėgėja, todėl griežtoką baikerių stiliaus avalynę siūlau avėti prie jaukių rudeninių drabužių, minkštų audinių“, – pataria tinklaraščio autorė. Prie baikerių stiliaus aulinukų Toma siūlo rinktis vilnones, megztas sukneles ar storų audinių, įdomaus kirpimo liemenes ir švarkelius. Įvaizdį puikiai papildys didelis, jaukus stambaus mezgimo šalikas, kuris ne tik sušildys, bet ir suminkštins „blogos mergaitės“ įvaizdį.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top