Now Reading
Baltąjį tiltą užgulė grafitų fanatikai (foto)

Baltąjį tiltą užgulė grafitų fanatikai (foto)

Baltąjį tiltą užgulė grafitų fanatikai (foto)

Ketvirtadienį Vilniuje, Baltojo tilto pašonėje pakvipo aerozoliniais dažais. Konkursas „Nescafe Street Art“ pritraukė grafitų meistrus iš visos Lietuvos. Jie susirinko išsiaiškinti, kurie iš jų yra geriausi iš geriausių.

 
Grafitų meistrų laukė atnaujintas riedlentininkų parkas, kuris atvėrė plotus kūrybai. Ir šį kartą – legaliai. Renginio vedėjas pranešė grafitų kūrėjams džiuginančią naujieną, kad nuo šiol Vilniuje bus net kelios vietos, kuriose gatvės dailininkai galės piešti legaliai, nedarydami jokios žalos ir nesibaimindami, jog bus nubausti.

Renginyje – ne vien grafitai

Kuomet grafitų konkurso dalyviams buvo duotas startas, riedlentininkų parke vyko keletas kitų konkursų. Juose savo meistriškumą demonstravo riedlentininkai, riedutininkai bei BMX dviračių entuziastai. Įspūdingiausius triukus pademonstravusių ekstremalų taip pat laukė prizai.
 
Renginio žiūrovai turėjo galimybę pamatyti grafitų kūrėjų virtuvę iš arti. Kiekvienas norintis galėjo prieiti arčiau bei apžiūrėti naudojamus dažus bei įrankius ar  tiesiog stebėti darbo procesą. Grafitų piešiniai atsirasdavo žiūrovų akyse: vos pora štrichų, žvilgsnis į eskizus, keletas potėpių ir jau galima įžvelgti gražų kūrinį ten, kur vos prieš keliolika minučių buvo niūri, tamsi siena.

O kaip gi be hip-hopo?

Grafitų piešimas yra neatsiejama hip-hopo kultūros dalis, vienas iš jos kertinių akmenų, tad visą renginį skambėjusi DJ Mamanios parinkta bei žiūrovams pristatyta muzika atrodė kaip natūralus tokio renginio fonas, suteikiantis jam deramą atmosferą.
 
Scenoje pasirodė ir dar keletas hip-hopo kultūros atstovų. Tai reperis Willux iš grupės Skamp, „G&G Sindikato“ komanda, kuri atliko Lietuvos hip-hopo klasika tapusius kūrinius. Beje, hip-hope vietos fonogramai nėra, tad visi atlikėjai savo dainas atliko tik gyvai.

Svečiai iš Brazilijos

Renginyje dalyvavo ne vien Lietuvos grafito meistrai, vietos ant riedlentininkų parko rampos gavo ir svečiai iš Brazilijos grafito duetas „Os Gemeos“, kurių šaknys – lietuviškos. Kaip teigė „Os Gemeos“ vaikinai, dalyvavę ne viename grafito konkurse visame pasaulyje, lietuviai yra ne vien tik vandalai, terliojantys sienas, tačiau ir labai talentingi grafito piešėjai. Dvyniai šį kartą priklausė kitai barikadų pusei ir buvo vieni iš komisijos narių.

Nugalėtojais tapo…

Nugalėtojų prizas liko Vilniuje, komisijos sprendimu jį pelnė vietinių grafito meistrų duetas, pasivadinęs „Unreal“, kuriems atiteko įdomus prizas. Jie turės galimybę paruošti 7×8 metro dydžio reklaminį stendą, kuris puikuosis vienoje matomiausių Vilniaus vietų. Neliko be apdovanojimų ir kiti geriausi darbai, kurie taip pat džiugins vilniečių akis miesto erdvėse.
 
Jūsų dėmesiui – akimirkos iš „Nescafe Street Art“ grafitų konkurso.

Aurimas Minsevičius

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top