Now Reading
Skaitytojo pusryčiai. Didžėjus, kuris galėjo tapti chemiku (interviu)

Skaitytojo pusryčiai. Didžėjus, kuris galėjo tapti chemiku (interviu)

Skaitytojo pusryčiai. Didžėjus

Adelina Kiškytė

Įstoti mokytis paskatino tėvai, bet jautiesi ne savo vietoje? Manai, kad dabar visą gyvenimą turėsi dirbti nemėgiamą darbą? Nesijaudink, tai dar nereiškia, kad negalėsi daryti to, ką iš tiesų mėgsti! Daugybė jaunuolių vos pabaigę mokyklą skuba stoti į aukštąsias mokyklas, renkasi specialybes, kurios labiau priimtinos jų tėvams, nei jiems patiems. Vienas jų – Darius Beinoravičius, gerai žinomas „M&D Substance“ didžėjaus vardu. Ar galėtum pagalvoti jog šis vaikinas, dabar sukantis plokšteles naktiniuose klubuose bei kuriantis muziką Lietuvos žvaigždėms, prieš keletą metų studijavo chemiją? Vaikinas iš Gargždų pripažįsta, kad tai tikrai nebuvo jo svajonių studijos.

Baigus mokyklą Dariui teko  padirbėti ir užsienyje, ir statybų aikštelėje Lietuvoje, bet muzikalus jaunuolis niekad nepamiršo savo aistros: „Galbūt meilė muzikai buvo įgimta, juk abu tėvai – muzikantai“ – prisipažįsta Darius. Nors tėvams muzikinis pasaulis nebuvo svetimas, bet  būtent jų pastūmėtas Darius pasirinko chemijos studijas. Nenuostabu, bet ilgai vaikinas ten neištvėrė – mokslus metė, nes tai nebuvo jo mylima sritis.

Pasiteiravus, kaip tėvai žiūri į tai, kuo vaikinas užsiima dabar, šis nusišypso: „Nelabai jiems suprantama mano kuriama muzika. Mama vis nusijuokia, kad „M&D Substance“ jai skamba lyg kokie „M&M‘s“. Vis dėlto, pasak vaikino, tarp jo kuriamos progressive muzikos klausytojų atsiranda ir vyresnio amžiaus žmonių – Darius kartu su vokaliste Justify yra koncertavęs ir penkiasdešimtojo gimtadienio vakarėlyje, kur publika šėlo ne ką mažiau, nei perpus jaunesni klausytojai.

Pasakodamas, kodėl pasirinko tokią specialybę, didžėjus prisipažįsta, kad muzikos mokyklos niekad nelankė. Groti pianinu jis išmoko savarankiškai, kuomet kuriant muziką neišsivertė be tam tikrų žinių. Čia jam padėjo ir „youtube“ portale esančios pamokėles. Vis dėlto meilę muzikai Darius pajautė dar vaikystėje. Buvęs šokėjas, niekad nestygęs muzikalumo, patyręs traumą nebegalėjo grįžti ant parketo. Nepaisant to, vaikinas neapleido savo aistros muzikai ir pasirinko mažiau fizinio krūvio reikalaujantį užsiėmimą – pradėjo sukti plokšteles.

Kalbant apie darbo bei studijų perspektyvas užsienyje, Darius prisipažįsta, kad karjera užsienyje vilioja, bet pats ilgam emigruoti nesiryžtų. Praleidęs tris mėnesius kitoje šalyje vaikinas nebenorėtų palikti tėvynės: „Ten viskas buvo kitaip, žmonės labai draugiški, mandagūs, bet draugais tapti sunku“. Paklaustas, kas turėtų įvykti, jog pasikeistų jo nuomonė ir Darius išvyktų į užsienį, vaikinas pakraipo galvą: „Turbūt turėtų pasiūlyti labai gerą darbą“. Nepaisant to, patirtis įrodo, kad ne visi darbai Dariui tinka. Baigęs studijas Lietuvoje ir įgijęs reklamos vadybininko specialybę vaikinas kurį laiką dirbo reklamos srityje, bet nusprendė, jog darbas nuo 8 ryto – ne jam. Vis dėlto Darius nespjauna į renginių organizatoriaus specialybę: tiek metų sukus plokšteles pažinčių ratas muzikos pasaulyje stipriai prasiplėtė, tad surinkti atlikėjus koncertui klube vaikinui nebūtų didelis iššūkis, o tik vienas malonumas. Šią mintį vaikinas palieka ateičiai, o dabar, įsirengęs jaukią studiją Vilniuje, kurioje ir praleidžia daugiausiai savo laiko „M&D Substance“ daro tai, ką moka ir mėgsta labiausiai – kuria muziką.

Paklaustas, ar Lietuvoje iš muzikos verslo galima išgyventi, Darius neabejodamas linkteli galva. Panašu, jog vaikinas nė sekundei nesigaili metęs chemijos studijas ir grįžęs prie srities, kuri vaikystėje tebuvo hobis. Taigi, nors tėvai be abejonės linki savo vaikams tik geriausio, bet dažnai jų norai nesutampa su atžalų svajonėmis. Kaip Dariaus istorija įrodo – laimingas dažniausiai tampi pasirinkęs savo kelią, o ne klausydamas, ką sako kiti, net ir artimiausi žmonės. Žinoma, tai nereiškia, jog jų klausyti nereikia – juk jei ne muzikalūs tėvai, ir „M&D Substance“ kūryba šiandien turbūt neskambėtų per radiją!

Keletas „M&D Substance“ muzikinių darbų:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 


„Skaitytojo pusryčiai“ – nauja „Laikas.lt“ rubrika, galinti tapti ir tavo tramplynu į žiniasklaidą! Kiekvieną pirmadienį atiduodame tribūną savo skaitytojams, o šauniausius dar ir apdovanojame specialiais prizais! Daugiau apie „Skaitytojo pusryčius“ čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top