Now Reading
„Maximos“ atsakas dėl tragedijos Rygoje

„Maximos“ atsakas dėl tragedijos Rygoje

„Maximos“ atsakas dėl tragedijos Rygoje

Laikas.lt

Vakar, lakričio 21 d., vienoje iš Rygoje esančių tinklo MAXIMA prekybos centrų įgriuvo stogas. Nelaimės metu žuvo du žmonės. Tačiau žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų skaičius iki šiol tikslinamas. Štai kokio laiško šiandien sulaukėme iš MAXIMOS atstovų Lietuvoje.


Esame labai sukrėsti šios didžiulės nelaimės ir išreiškiame gilią, nuoširdžią užuojautą visiems nukentėjusiems bei jų artimiesiems. Tai pati didžiausia nelaimė, su kokia esame susidurę per visus dvidešimt prekybos tinklo veiklos metų.

 Nelaimės dieną parduotuvėje dirbo iš viso apie 30 mūsų darbuotojų, 2 iš jų žuvo, 2 pateko į ligoninę, dar 2 ieškoma. Nuolat palaikome kontaktą su nukentėjusiais ir jų artimaisiais, suteikiame visą būtiną paramą šioje tragedijoje. Visiems nukentėjusiesiems kompensuosime visas gydymo ir reabilitacijos išlaidas.
 
Šiuo metu įvykio aplinkybės ir priežastys dar tikslinamos, tačiau norime pasidalinti šiuo metu mums jau žinomais faktais.
 
Prekybos tinklas MAXIMA nuomojasi tik dalį šio pastato, kuris yra padalintas į dvi dalis. Patalpa, kurią nuomoja MAXIMA, priklauso SIA „Tinio“, kita dalis, kurioje šiuo metu vyksta devynaukščio namo statyba, priklauso SIA „Homburg Zolitude“.
 
MAXIMA parduotuvė čia buvo atidaryta 2011 metų lapkričio 3 d. Šių metų lapkričio 5 d. statybų bendrovės atstovai, kartu su pastato valdytojais atliko pastato techninę apžiūrą.
 
Pastaruoju metu ant MAXIMA parduotuvės stogo vyko statybos darbai. Be to, rūsyje buvo įrenginėjama automobilių stovėjimo aikštelė greta statomo pastato gyventojams. Visi šie darbai niekaip nesusiję su MAXIMA parduotuve, MAXIMA nebuvo jų užsakovė.
 
Šiuo metu mes tikriname visą informaciją, susijusią su priešgaisrinės signalizacijos įsijungimu. Mes žinome, kad tą dieną parduotuvėje kelis kartus įsijungė priešgaisrinė signalizacija, pirmą kartą tai įvyko 16.21 val.
 
Tokio tipo signalizacija reaguoja į padidėjusią temperatūrą, ugnį, dūmus, dulkes. Ji suveikė ne parduotuvės patalpose, o komplekso rūsyje, kur buvo vykdomi statybos darbai. Mūsų apsaugos darbuotojai patikrino zoną, nurodytą pulte ir 16.30 val. kreipėsi į šio komplekso priešgaisrinės sistemos būklę prižiūrinčią įmonę. Į įvykio vietą atvykęs kompanijos „Vesman“ atstovas patikrino patalpas ir neradęs ugnies ar dūmų šaltinio, konstatavo, kad pavojaus nėra. Dėl šios priežasties evakuacija nebuvo vykdoma. 
 
Po šio tragiško įvykio mes užsakysime nepriklausomą ekspertizę, kuri parodys, kas yra kaltas ir kas turi prisiimti atsakomybę už šį įvykį. Paaiškėjus ekspertizės rezultatams, jei bus užfiksuota nors menkiausia klaida, atsiradusi statant pastato konstrukciją, savo iniciatyva užsakysime ir nedelsiant atliksime visų pastatų, kuriuose veikia mūsų parduotuvės Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, papildomą patikrą.
 
Visuomet skiriame ypatingą dėmesį pastatų, kuriuose veikia mūsų parduotuvės, kokybei. Kiekvieną pastatą priimant eksploatacijai atliekame ekspertizę, kad įvertintume to pastato saugumą ir tinkamumą naudoti. Kasmet darome reguliarias pastato tinkamumo naudoti revizijas: kartą per metus tikrinama pastato konstrukcija, dukart per metus tikrinamas stogas, keturis kartus – priešgaisrinė signalizacija. Tai atlieka mūsų samdomos kvalifikuotos pastatų techninės priežiūros ir eksploatacijos įmonės.
 
Po tragiško įvykio Rygoje mes užsakysime nepriklausomą ekspertizę, kuri parodys, kas yra kaltas ir kas turi prisiimti atsakomybę už šį įvykį. Paaiškėjus ekspertizės rezultatams, jei bus užfiksuota nors menkiausia klaida, atsiradusi statant pastato konstrukciją, savo iniciatyva užsakysime ir nedelsiant atliksime visų pastatų, kuriuose veikia mūsų parduotuvės Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, papildomą patikrą. Atkreipiame dėmesį, kad pastatas Rygoje buvo išskirtinis, daugiau nė viename kitame objekte, kuriame veikia mūsų parduotuvės, nėra ant stogo įrengtų ar įrenginėjamų sodų ar apželdintų teritorijų, kas buvo daroma pagal bendrasavininko projektą šiame objekte.
 
Visose MAXIMA parduotuvėse Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje tris dienas skelbiame gedulą – parduotuvėse palaikoma rimtis, negroja muzika, išjungti kalėdiniai papuošimai ant parduotuvių fasadų, sustabdyta visa reklaminė bei įvaizdinė MAXIMA komunikacija.
 
Dar kartą išreiškiame pačią nuoširdžiausią užuojautą nukentėjusiems įvykio metu, jų artimiesiems ir šeimų nariams.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top