Now Reading
Populiariausi 2013 metų IMDb filmai

Populiariausi 2013 metų IMDb filmai

Populiariausi 2013 metų IMDb filmai

Kinomaistas.lt

Įtakinga tarptautinė filmų bazė IMDb kiekvienais metais paskelbia savo populiariausių filmų sąrašus. IMDb registruotų narių šiuo metu yra apie 50 milijonų, neskaičiuojant tų, kurie naudojasi svetaine neprisiregistravę. Tad masinį skonį šie filmų sąrašai tikrai atspindi.

Pateikiame sąrašą filmų, kurie 2013-aisiais buvo patys populiariausi IMDb. Filmo populiarumą nusako ne prie jo esantis balas, tačiau taip vadinamas MOVIEmeter. Šis reitingas pasako, kokiais filmais labiausiai domisi žmonės. Tačiau MOVIEmeter remiasi ne standartine statistikos sistema, tačiau specialiu algoritmu įvertina visų IMDb vartotojų elgseną svetainėje. MOVIEmeter reitingas nebūtinai yra filmo gerumo rodiklis. Tačiau jis reiškia, jog tam tikras filmas susilaukė didesnio žmonių susidomėjimo ir jo daugiausiai buvo ieškoma IMDb filmų bazėje. Žinoma, skaičiuojant nelieka pamiršti ir prisiregistravusių IMDb narių įvertinimai.

10. „Didysis Getsbis“ („The Great Gatsby“)

Bazo Luhrmanno sukurta F. Scotto Fitzgeraldo novelės kino adaptacija susilaukė dviprasmiškų vertinimų. Režisieriaus kino patirtis, filme vaidinantys aktoriai (Leonardas DiCaprio, Isla Fisher, Carey Mulligan, Joel Edgerton) ir „Didžiojo Getsbio“ menininis apipavidalinimas išties nuostabūs, tačiau ar Luhrmannui pavyko atskleisti F. Scotto Fitzgeraldo sukurtą paslaptingą pasaulį – jau kitas klausimas. Kaip vertina vienas IMDb vartotojas, sunku nebūti sužavėtam Gatsbio grandioziškumu. „Filmas yra puikus būdas supažindinti jaunąją kartą su F. Scotto Fitzgeraldo kūryba, tačiau tiems, kurie puikiai žino jo istoriją, Luhrmanno nepaliks didelio įspūdžio“.

9. „Toras 2: Tamsos pasaulis“ („Thor: The Dark World“)

„Toras 2: Tamsos pasaulis“ („Thor: The Dark World“) sukurtas pagal „Marvel“ komiksų herojaus Thoro prototipą. Pirmasis Thoro filmas pasirodė 2011-aisiais, tad tęsinys kino ekranus pasiekė tikrai greitai. Kaip vertina dauguma žiūrovų, „Toras 2: Tamsos pasaulis“ netgi pranoksta savo pirmtaką.

8. „Dabar jau tikrai šikna“ ( „This Is The End“)

Filmas, į kurį nereikia žiūrėti rimtai. Tačiau rimtai kita prasme. Tai nėra lėkšta komedija su kvailais pasaulio pabaigos juokeliais. „This Is The End“ – tai Holivudo aktorių savo pačių parodija. Trumpai kalbant – aukštos klasės parodijų filmas. Filme visi aktoriai yra vadinami tikraisiais vardais ir įkūnija kiek labiau kuoktelėjusias savęs pačių versijas. Filme pasirodo ne tik J.Franco, kurio namuose pasaulio pabaigos išvakarėse vyksta pašėlusios linksmybės, bet ir Emma Watson, Jonah Hillas, Paulas Ruddas, Jasonas Segelas, Jay Baruchelis, ir net dainininkė Rihanna. Beje, iki šiol sunku suprasti, kodėl filmo platintojai Lietuvoje „This Is The End“ išvertė kaip „Dabar jau tikrai šikna“.

7. „Apgaulės meistrai“ („Now You See Me“)

Režisieriaus Louiso Leterriero filmas „Apgaulės meistrai“ pasakoja apie superkomandą „The Four Horsemen“, sudarytą iš garsiausių pasaulio iliuzionistų. „Kinomaistas“ buvo išties susižavėjęs filmo idėja ir pagrindiniais aktoriais (J.Eisenbergas, M.Freemanas, Isla Fisher ir kt.), tačiau pamatę filmą likome nusivylę – visko per daug, per greitai ir be esminės minties. Kaip komentuoja IMDb vartotojas, tai vienas iš tokių filmų, apie kuriuos negali pasakyti nei nieko gero, nei nieko blogo.

6. „Žvaigždžių kelias: tolyn į tamsą“ („Star Trek Into Darkness“)

Žvaigždžių keliai, žvaigždžių karai… ne vienas kino mylėtojas gali susipainioti. Ypač tas, kuris nėra didelis fantastinių filmų mėgėjas. O jei dar visų žvaigždžių kūrėjai kuria ir ne po vieną tęsinį – pasukti galvą reikia. Grįžtant prie filmo – „Žvaigždžių kelias: tolyn į tamsą“ toliau tęsia pirmosios dalies istoriją ir pasakoja apie į namus sugrįžusią „Enterprise“ komandą, kuri suvokia, jog nenugalima jėga iš vidaus sunaikino jai vadovavusią organizaciją. IMDb komentatoriai pasidalino į dvi griežtas stovyklas – tie, kurie nekenčia šios frančizės, ir tie, kurie tiesiog mėgsta fantastinius filmus.

5. „Greiti ir įsiutę 6“ („Fast & Furious 6)

„Greiti ir įsiutę“ frančizė veikia kuo puikiausiai. Tie patys aktoriai, mažai kuo besiskiriančios istorijos, tačiau automobiliai, greitis, ginklai ir karštos merginos – derinys, garantuojantis amžiną populiarumą. Ir, žinoma, aktorius Vinas Dieselis. Kaip filmą komentuoja IMDb vartotojas, be intensyvaus veiksmo filmas „Greiti ir įsiutę“ daugiau kaip ir nieko ryškaus neturi: „Dialogai standartiniai, kartais net kvaili ir nuspėjami, charakteriai tušti, vaidyba vidutinė. Tačiau automobilių lenktynės ir naktinės scenos mane taip įtraukia, jog net keista iš kino teatro išeiti į dienos šviesą“. Įtariame, jog 2015 metų pavasarį pasirodysiantis „Greiti ir įsiutę 7“ sulauks dar didesnio populiarumo dėl tragiškos vieno iš pagrindinių filmo aktorių Paulo Walkerio žūties. Oficialiai patvirtinta, jog 7 dalyje vietoj žuvusio Paulo vaidins jo jaunesnysis brolis Cody Walkeris.

4. „Pasaulinis karas Z“ („World War Z“)

Režisieriaus Marc Forsterio filmas „Pasaulinis karas Z“ („World War Z“) pasakoja apie dviejų vaikų tėvą, Jungtinių Tautų atstovą Garį (aktorius Bradas Pittas), kuris žemę užpuolus zombiams, stoja į mūšį. Siužetas labai jau girdėtas, o filme esanti Gario šeimos gelbėjimosi istorija saldi iki negalėjimo. IMDb komentatoriai šį filmą recenzuoja kaip tikrai prastą zombių šeimos kūdikį, kurį gelbėja tik Brado vardas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3. „Bado žaidynės. Ugnies medžioklė“ („The Hunger Games: Catching Fire“)

Antroji filmo „Bado žaidynių“ dalis „Bado žaidynės. Ugnies medžioklė“ („The Hunger Games: Catching Fire“) tęsia 74-ųjų kasmetinių žaidynių temą ir pasakoja apie jų nugalėtojus Katniss ir Peetą. „Bado žaidynės. Ugnies medžioklė“ režisavęs Francis Lawrence’as prieš tai sukūrė tokius filmus kaip kad „Vanduo drambliams“ („Water for Elephants“, 2011) „Aš esu legenda“ („I am a legend“, 2007). „Bado žaidynės. Ugnies medžioklė“ sulaukė gerų kritikų vertinimų ir kol kas yra vienas iš tų filmų tęsinių, kurie pavyko puikiai.

2. „Geležinis žmogus 3“ („Iron Man 3“)

„Geležiniame žmoguje 3“ toliau pasakojama apie superherojų milijonierių Tonį Sparką, kuris ieško jo pasaulį sunaikinusio niekšo Mandarino. Vyras taip pat nori surasti teroristus, pagrobusius žmonijai pavojingą virusą, pagreitinantį audinių regeneraciją. Tonis pats išbando šį virusą ir visiškai susitapatina su savo geležiniu kostiumu. Kino recenzentų atsiliepimai apie šį filmą išties nekokie ir tai suprantama – „Geležinis žmogus “ tiesiog išsisėmė. Arba Holivude nebėra talentingų kūrėjų, sugebančių gyvybės įpūsti n kartų pasirodančiam super herojui.

1. „Žmogus iš plieno“ ( „Man of Steel“)

Šį kartą naują pasakojimą apie Supermeną ėmėsi režisuoti Zackas Snyderis, mums dar pažįstamas kaip filmų „300“ (2006) ir „Stebėtojų lyga“ („Watchmen“, 2009) kūrėjas. „Žmogus iš plieno“ pasakoja apie herojaus vaikystę – kaip jis atsirado Kentų šeimoje, ir kaip jo nauji tėvai stengėsi vaiką išugdyti nepaprastam gyvenimui. „Žmogus iš plieno“ – tikrai dėmesio vertas supermeno frančizės kūrinys, nepadaręs gėdos savo gerbėjams.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top