Now Reading
Sekmadienio receptas – jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis

Sekmadienio receptas – jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis

Sekmadienio receptas - jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis

Artėjant Naujųjų metų šventėms, dažnai susimąstome, kaip pasiruošti ir palydėti paskutinę metų dieną, kad kiti metai būtų sėkmingi? Pagal kinų kalendorių 2014 metai – žaliojo medinio Arklio. Jis – žvalus, judrus, smalsus gyvūnas, nuolat ieškantis naujų įspūdžių ir nuotykių. Taigi, ir 2014 metai bus greitesni, aktyvesni, dinamiškesni nei 2013-ieji. Šiuos naujus metus rekomenduojama sutikti su draugais ir šeimos nariais prie žalia ar mėlyna staltiese apdengto stalo. Per Naujus metus ant šventinio stalo turėtų būti bent vienas patiekalas iš žvėrienos ar raudonos mėsos, maisto porcijos – nedidelės, gurmaniškos.

Vilniuje įsikūrusio restorano „Moon Garden Art hotel“ virtuvės šefas Justinas Misius, kuris 2012 metais laimėjo geriausio virėjo titulą, pataria šventėms pagaminti jautienos išpjovą, papuošiančią bet kurį šventinį stalą.

Reikės:

  • saliero šaknies,
  • 200 g druskos,
  • 3 kiaušinių baltymų,
  • 4 vyšninių pomidorų,
  • 200 g alyvuogių aliejaus,
  • rozmarino šakelės,
  • 1 obuolio,
  • 20 ml acto,
  • 20 g cukraus,
  • 100 g morkų,
  • 100 g paprikų,
  • 20 g sviesto,
  • 200 ml vandens,
  • 120 g jautienos išpjovos,
  • 1 topinambo,
  • 30 ml stiprios kavos,
  • 100 g bulvių.

Druską sumaišyti su kiaušinio baltymais ir aplipdyti salierą, kurį 140 laipsnių temperatūroje 1,5 val. kepti orkaitėje.   

Bulves supjaustyti kubeliais ir virti kava paskanintame vandenyje (0,5 l vandens ir 30 ml kavos).

Obuolį nulupti, perpjauti per pusę, išimti šerdį, apvirti vandenyje su cukrumi ir actu.

Vyšninius pomidorus sudėti į verdantį vandenį (prieš tai įpjauti odelę), virti ne ilgiau nei 10 s., kol odelė pradės atsiskirti nuo pomidoro. Į 120 laipsnių įkaitintą aliejų su rozmarino šakele sudėti pomidorus su nuluptomis odelėmis.

Topinambus nulupti, supjaustyti labai plonais griežinėliais (pvz., 1 mm) , kepti verdančiame aliejuje tol, kol topinambai taps traškūs (apie 1 min.).

Paprikas kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol paprikos odelė pajuoduos. Nulupti paprikos odelę, išimti sėklas ir supjaustyti plonais šiaudeliais.

Nuskusti morkas ir supjaustyti plonais griežinėliais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sviestą įdėti į puodą, kai pradės putoti, sudėti morkas ir paprikas, užpilti vandeniu. Virti, kol daržovės suminkštės, paskaninti druska ir viską sutrinti rankiniu trintuvu.

Jautienos išpjovą pabarstyti druska ir pipirais, apkepti iš visų pusių keptuvėje (apie 1 min.) ir įdėti į 220 įkaitintą orkaitę 7 minutėms.

Jautieną supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, įdėti į lėkštę, aplink sudėti topinambų traškučius, iš druskos „kiauto“ išlaisvinto saliero ir kavoje virtų bulvių gabaliukus. Įpilti šiek tiek trintų daržovių piurė ir patiekti į stalą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top