Now Reading
Salsos mokytoja Agata: „Gyvenimas yra muzika, pagal kurią mes šokame!“ (interviu)

Salsos mokytoja Agata: „Gyvenimas yra muzika, pagal kurią mes šokame!“ (interviu)

Salsos mokytoja Agata: „Gyvenimas yra muzika

Laikas.lt

Atslinkus šaltesniems orams, daugelis pradeda dairytis naujų laisvalaikio veiklų. O šokių studijos džiaugiasi, nes būtent šiuo metu jos prisipildo pradedančiųjų grupėmis.

Apie gyvenimą šokio ritmu kalbiname salsos mokytoją Agatą Mazol.

Ar galite teigti, kad dirbate mylima darbą?

Taip, jei tai sąlyga, tačiau negalėčiau to įvardyti darbu. Tai labiau aistros ir patirties pasidalijimas už atlygį (šypsosi). Man darbas yra svarbi žmogaus egzistavimo ir tobulėjimo priemonė, būdas išlaikyti šeimą ir gilinti įgūdžius tam tikroje sferoje. O šokis – mano aistra, kuri daro mane laiminga, priverčia jaustis pilnavertiškai ir tiesiog leidžia atsipalaiduoti.

Ar šokdama išreiškiate save?

Tai mano gyvenimo dalis, be kurios neįsivaizduoju savęs. Nors žmonės retai kada susimąsto, kad šokant galima išreikšti save, savo emocijas, parodyti tai, ką galbūt pasakyti yra sunku, tačiau vertėtų tai išbandyti. Džiaugiuosi sugebėjusi visa tai atrasti šokyje.

Kaip pradėjote dirbti šokių mokytoja?

Salsa susidomėjau prieš 5 metus. Tuo metu nebuvo daug informacijos ar pasirinkimo, kur ir kaip šokti. Net neįsivaizdavau, kad gali egzistuoti keli salsos stiliai. Mane labai įkvėpė filmas – „Purvini šokiai, Havanos naktys“ („Dirty Dancing. Havana nights“, 2004) ir pradėjau mokytis šokti tiesiog žiūrėdama klipus socialiniame tinkle „Youtube“. Po kelių dienų prikalbinau su manimi pašokti draugą. Kai apsilankiau viename salsos vakarėlyje, pagalvojau: „O šventasis, aš tikrai niekada taip nešoksiu…“. Tačiau kartu gimė toks atkaklumas, kažkas nedavė ramybės. Pradėjome lankytis salsos vakarėliuose bent kartą per savaitę ir ne ilgai trukus supratau, kad šokis – tai ko man reikėjo. Viename vakarėlyje pastebėjau Viktoriją (tumbao.lt vadovė). Mane sužavėjo jos charizma bei šokio stilius – ji buvo išskirtinė. Sužinojau, kad ji turi savo mokyklą ir išsiunčiau savo draugę į pradedančiųjų pamokas. Pati nėjau, nes jau mokėjau pagrindus. Bent jau aš taip galvojau (šypsosi). Taip per savo draugę ir susipažinau su visu „Tumbao“ kolektyvu, sutikau savo šokių partnerį ir gerus draugus. Nuo to laiko „Tumbao“ tapo mano namais, šeima ir gyvenimo būdu. Po kelių metų patirties Viktorija pasiūlė mokyti kitus. Taip 2012 m. kartu su šokiu partneriu pradėjome mokyti kubietiškos salsos.
 
Kokie Jūsų mėgstamiausi šokių stiliai ir kodėl?

Savaime aišku – kubietiška salsa bei salsos pradininkas Son. Kubietiška salsą dievinu, nes ji dėl savo muzikos unikalumo suteikia laisvės pojūtį ir laisvę improvizuoti. Son galėčiau išskirti dėl jo istorijos, grakštumo bei elegancijos. Šokio stilių renkuosi ne tik pagal tai, kaip jis atrodo, bet pagal tai, kaip jaučiuosi jį šokdama. Jei tai leidžia man visiškai išsilieti ir pamiršti supančią aplinką, tuomet – tai mano stilius.

Kokie žmonės ateina mokytis šokti? Ko išmoksta ir kokie iškeliauja po pamokų?

Ateina jauni ir vyresni, tie, kurie nori šokti, išbandyti kažką naujo arba jau yra bandę kurį nors stilių. Mokėjimo šokti lygis priklauso nuo kiekvieno sugebėjimų: vieni išmoksta greičiau, kiti lėčiau. Atėję šokti išmoksta bendravimo, žmonės tampa draugiškesni, atviresni, daugiau šypsosi bei įsisavina techninių dalykų, pavyzdžiui, kaip tinkamai valdyti savo kūną. Labai tikiuosi, kad po pamokų žmonės iškeliauja pasisėmę žinių bei bent trumpam pamiršę savo rūpesčius, kurie juos slėgė iki pamokos. Jų galvos juk užimtos naujais žingsneliais.

Linkėjimas žmonėms, kurie svajoja pradėti šokti, bet vis nedrįsta.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Mano manymu, visas žmogaus gyvenimas yra muzika, tad kaip mes pagal ją sušoksime ir kokį šokį pasirinksime – visiškai priklauso nuo mūsų pačių. Manau, kad žmonės, kurie neišpildo savo svajonių – praranda labai daug. Pradėti šokti yra paprasčiau nei galima įsivaizduoti, tik reikia save nugalėti. Gyventi su šokiais juk linksmiau!


Daugiau apie Kubos šokių mokyklą, organizuojamas pamokas bei vakarėlius, pietietišką kultūrą ir gyvenimo būdą kalbėsime šį antradienį, 19 val., renginyje „Skanūs pokalbiai“, ispaniškame restorane „Lizarran“ (Vilniaus g. 27).

Renginys nemokamas.

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/230763053769314/ 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top