Now Reading
Kiek abiturientėms kainuoja pasipuošti šimtadieniui?

Kiek abiturientėms kainuoja pasipuošti šimtadieniui?

Kiek abiturientėms kainuoja pasipuošti šimtadieniui?

Laikas.lt

Dar šį ir kitą savaitgalį abiturientai visoje Lietuvoje švenčia šimtadienį. Paskutinių metų tendencijos rodo, kad abiturientų šimtadienis įgauna vis didesnę svarbą moksleivių gyvenime ir dažnai būna net iškilmingesnė šventė negu išleistuvės. Todėl ir merginos šiai šventei paprastai skiria daugiau dėmesio ir labiau suka galvą, kuo pasipuošti šią ypatingą dieną.

Didžiausias Lietuvoje drabužių mainų ir pardavimo portalas Manodrabuziai.lt atliko tyrimą ir paklausė merginų, kiek joms kainuoja pasipuošti šiai šventei – nusipirkti suknelę ir prie jos derančius aksesuarus, avalynę, pasidaryti šukuoseną ir panašiai.

„Mūsų bendruomenės tyrimas parodė, kad merginos abiturientės pasiskirsto į dvi stovyklas – vienos tegia, kad neverta šimtadieniui išleisti krūvos pinigų, o kitos mano, kad tai yra ypatinga šventė vieną kartą gyvenime ir jai nereikėtų taupyti,“ – teigia Manodrabuziai.lt projekto vadovė Veta Armonaitė.

Šimtadienio nesureikšminančios merginos šventinei suknelei planuoja išleisti nuo 20 Lt iki 80 Lt arba apskritai galvoja pasipuošti jau turimais rūbais. Jos taip pat nėra linkusios daug išlaidauti avalynei ar ypač tokiems dalykams kaip makiažas, šukuosena ir pan. Merginos teigia, kad profesionalų pagalba nėra būtina tokiai šventei ir jų pačių įgūdžių visiškai pakanka.

„Džiaugiamės, kad merginos mūsų portale gali rasti puikias sukneles ir už 50 Lt – juk dažnai tokias progines sukneles nusiperkame ir užsidedame vos kartą, nes kitai šventei jau norime kitos. Būtent tokia vos kartą dėvėta suknelė gali tapti puikiu sprendimu kitai merginai,“ – teigia V. Armonaitė.

Išlaidauti nusiteikusios abiturientės suknelei planuoja išleisti nuo 100 Lt iki 300 Lt, dar beveik tiek pat – avalynei. Šios merginos taip pat negaili pinigų ir prašmatnioms šukuosenoms bei profesionaliam makiažui. Grožio salone šias paslaugas atliekančios abiturtientės pasiryžusios ten išleisti iki 150 Lt. Merginos nepamiršta ir mažų smulkmenų, kurios būtinos tobulam įvaizdžiui sukurti – papuošalų, rankinių, pėdkelnių. Tam jos pasiryžusios išleisti dar apie 50-60 Lt.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Visos abiturientės pabrėžia, kad aprangos įsigijimu išlaidos šimtadieniui nesibaigia – dažnai yra organizuojamas specialus vakarėlis, kuriam reikalingos papildomos išlaidos. Susumavus visas reikalingas išlaidas, pasiruošimo šimtadieniui biudžetas gali siekti ir 1 000 Lt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top