Now Reading
10 grožio paslapčių pagal Sharon Forrester

10 grožio paslapčių pagal Sharon Forrester

10 grožio paslapčių pagal Sharon Forrester

Kaip žinia, ne tik drabužiams, aksesuarams ir šukuosenoms yra taikomi mados standartai. Grožio suvokimui jie taipogi galioja ir kiekvienais metais tie standartai keičiasi.

Pristatome internetinio žurnalo Vogue grožio skilties redaktorės Sharon Forrester sudarytą šių metų šaltojo sezono 10 grožio tendencijų, iš kurių bent keliomis jūs tikrai privalote pasinaudoti.

1. Pagrindiniai akcentai


Natūrali veido oda ir ryškios lūpos bei akys – štai į ką koncentruojasi šio sezono visažistai. Toks įvaizdis perimamas iš vadinamosios otkutiūrinės mados tendencijų ir tęsiamas ant šio sezono aukštosios mados podiumų. 

2. Matinė veido oda


Gražiai ir natūraliai atrodanti veido oda – šio rudens/žiemos sezono siekiamybė. Tačiau ne visi gali pasididžiuoti tokia veido oda, tad tam, kad suteiktumėte jūsų veidui matinio spindesio, jums reikės šiek tiek paruošiamųjų darbų. Prieš tepdamos makiažo pagrindą, iš pradžių patepkite odą drėkinančiuoju kremu. Na, o siekiant matinio efekto, užbaikite procedūrą su biria pudra.
 

3. Skaisčiai raudonos lūpos


Tikra klasika vėl atgimsta! Ir šį kartą ji prisikelia lūpų dažuose. Tinka bet kokie raudonos spalvos atspalviai – nuo tamsiai vyšninių iki saldžiai avietinių, svarbiausia, kad jūsų įvaizdis daugiau primintų prašmatniai modernios moters įvaizdį negu valiūkiškai jaunatvišką retro stiliuką. Kontūrui pabrėžti naudokite lūpų kontūro pieštuką, o lūpoms paryškinti – lūpų teptuką, toliau galite žaisti su forma, tekstūra ar tonu.

Jei norite sukurti putlesnių lūpų viziją, galite nubrėžti vadinamąjį Kupidono lanką, brėžiant kontūro liniją šiek tiek labiau už jūsų lūpų linijos, tačiau būkite atsargios, nes galite peržengti ribą ir atrodyti labiau vulgariai negu patraukliai ir madingai.

 4. Juodas akių apvada

Juodas akių pieštukas arba skystas akių laineris – privaloma jūsų kosmetinės turinio dalis. Tai daugiau nei dūminis akių makiažas, kuris yra pakankamai apribotas ir vienakryptis, o akis apsivesti galite taip, kaip jums, jūsų manymu, labiausiai patinka. Svarbiausia nenukrypti nuo pagrindinės taisyklės: apveskite juodu pieštuku ar skystu laineriu visą sritį aplink akis taip, kad linija būtų nepertraukiama – taip jūsų žvilgsnis bus dar gilesnis ir intensyvesnis. Jei norite saviraiškos, panaudokite šiek tiek spalvotų šešėlių (tamsiai mėlynų, violetinių ar alavo spalvos).

5. Nė lašo tušo


Nors, galima sakyti, beveik kiekviena moteris neįsivaizduoja savo makiažo ritualo be blakstienų tušo, visgi plikos blakstienos – šio sezono viena pagrindinių išvaizdos tendencijų. Vietoj to jūs galėsite daugiau eksperimentuoti su šešėlių spalvomis bei akių apvedimu. Kita vertus, jei neįsivaizduojate savęs išeinančios iš namų be lašo tušo ant blakstienų, geriau vietoj juodos spalvos rinkitės rudą.

6. Ryškūs ir tankūs antakiai

Mažų ir siaurų antakių era baigėsi – šį sezoną populiarūs tankūs ir ryškūs antakiai. Tad patartina pešioti plaukelius tik tuomet, kai tikrai reikia, arba tik apatinę liniją. Be to, galite juos paryškinti antakių pieštuku, patepti specialiu geliu arba tiesiog vazelinu – taip suteiksite jiems norimą formą ir ilgiau ją išlaikysite.

7. Paryškinti skruostai

Posakis „natūraliai atrodantis veidas” jokiu būdu nereiškia kad veido spalva turi būti blyški ir vienatonė. Tad būtinai paryškinkite skruostus ir skruostikaulių liniją skaistalais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 

8. Ruda spalva ir visi jos atspalviai

90-ųjų įkvėptas akių apvedimas ir gausus šešėlių naudojimas grįžta atgal į madą 2010-ųjų rudens ir žiemos sezoną. Pačios tinkamiausios tam spalvos: ruda ir visi jos atsplaviai – nuo sodraus tabako iki švelniai karamelinės. Žemės spalvas galite rinktis ir lūpoms bei skruostams padailinti.

9. Dėmesys lūpoms
 

Pridėkite lūpoms modernesnės išvaizdos su lūpų drėkikliais ir blizgikliais. Patartina jais padailinti jau lūpdažiu padažytas lūpas.


10. Blankios kūno spalvos rankų nagai

Prie rudos spalvos dekoratyvinės kosmetikos derinamas ir nagų lakas – odos atsplavį atkartojantis nagų lakas šį sezoną bus pranašesnis už visus kitus. Be to, įsivedama nauja nagų forma, kurią  grožio ekspertai vadinamoji „lovalas“ (loval), kai nagai yra pakankamai ilgi, bet ovalios formos.

Parengė Nina Ivanova

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top