Now Reading
Metų geriausieji – Menų spaustuvės scenose

Metų geriausieji – Menų spaustuvės scenose

Metų geriausieji – Menų spaustuvės scenose

Laikas.lt

Dar nespėjus atslūgti Auksinių scenos kryžių apdovanojimų euforijai, Menų spaustuvė šį savaitgalį (balandžio 4 – 6 dienomis) kviečia pamatyti ir įvertinti metų geriausius.

Savaitgalį pradėsime šiuolaikinės operos „truetruestory“ (tikra tikra istorija) pasauline premjera. Operos kūrėjai – jau ne pirmą kartą bendram operos projektui sujungiantys savo solidžias tarptautines patirtis jaunos kartos lietuvių menininkai: kompozitorius Albertas Navickas, režisierė Loreta Vaskova ir scenografė Simona Biekšaitė. Scenoje – istorija moteriai (mecosopranas Nora Petročenko) bei tris vaidmenis atliekančiam vyrui (baritonas Stein Skjervold), veikiantiems gitaros (Mindaugas Badokas), akordeono (Andrius Maslekovas) ir gyvosios elektronikos fone. Kūrinį išprovokavo J. L. Borgeso frazė, jog „sugalvota moralė yra beprasmiškas dalykas“, o atspirtimi tapo rašytojo novelė „Emma Zunz“ bei Valerie Solanas asmenybė, kuri 1968 m. pasikesino ir sužalojo Andy Warhol‘ą. Kamerinės operos „truetruestory“ moteriai, vyrui, akordeonui, gitarai ir elektronikai premjera įvyks balandžio 4 d. 18 ir 21 val. Menų spaustuvės Juodojoje salėje.

Balandžio 5 d., 19 val. Menų spaustuvė pristatys Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotą ir Metų scenos menų reiškiniu pripažintą spektaklį „Contemporary?“. Šis netradicinis gerai žinomų aktorių ir šokėjų Agnės Ramanauskaitės, Pauliaus Tamolės ir Manto Stabačinsko darbas – nuo pirmųjų pasirodymų sulaukė palankių kritikų vertinimų ir neoficialiai buvo vadinamas vienu mėgstamiausiu jų renginiu. Ironiškas spektaklis apie kūrėjų kasdienybę, šiuolaikinio meno nesuprantančius žiūrovus ir besikankinančius menininkus – tai ne tik geros nuotaikos, bet ir tikslių šokio judesių bei nuoširdžių aktorių prisipažinimų derinys. Spektaklyje vaidinantis M. Stabačinskas teatro apdovanojimuose buvo pripažintas geriausiu praėjusių metų šokėju, na o pats spektaklis, kuriame be užuolankų buvo kalbama apie apdovanojimų svarba – pats prisiprašė Metų įvykio titulo. Kūrybinė komanda šį šeštadienį žada pristatyti kiek pakeistą spektaklio variantą ir patys juokaudami nuo šiol spektaklį žada vadinti – „Contemporary? Nr.2 – menininkų gyvenimas po apdovanojimų“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Balandžio 6 d., 12 val. Kišeninėje salėje „Stalo teatras“ rodys aukščiausią šalies teatro apdovanojimą pelniusį, režisierės Saulės Degutytės spektaklį šeimai „Tarmių stalas“. Spektaklyje su muzikiniais intarpais keturiomis tarmėmis sekamos pasakos ir animuojami seni lietuviško kaimo buities daiktai –  tai linksmiausias vaidinimas trupės repertuare. Spektaklyje „Tarmių stalas“ teatrinio žaidimo stichija dera ir su švietėjiška misija: išryškinti nykstančių tarmių ir senosios lietuviškos kultūros grožį. Komanda jau ne pirmą kartą apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi Lėlių ir objektų teatro kategorijoje.
Sekmadienį Menų spaustuvėje – ne vieną apdovanojimą Lietuvoje ir užsienyje pelniusio režisieriaus Cezario Graužinio naujausias darbas – komedija „Dar viena meilės staigmena“. Pjesė, kurioje Marivaux grakščiai vaizduoja, kaip užsimezga, gimsta ir subręsta meilės jausmas. Su švelniu humoru jis parodo, kad meilė – tai visados didžiulė ir giliai žmogų sukrečianti staigmena. Spektaklio kūrėjai siekia sukurti unikalią spektaklio atmosferą, prisodrintą grakštaus flirto, humoro bei jaudinančių nuojautų.

Daugiau informacijos www.menuspaustuve.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top