Now Reading
Paltų tendencijos šaltajam sezonui

Paltų tendencijos šaltajam sezonui

Paltų tendencijos šaltajam sezonui
Mados diktatoriai ir sinoptikai susimokė – žiema bus šalta. Norint tinkamai ir kartu stilingai pasiruošti šaltajam laikotarpiui vertėtų pasidomėti į kokius paltus investuoti siūlo dizaineriai.

Pakvaišę dėl camel

Kalbėdami apie paltų tendencijas šį sezoną mados apžvalgininkai sutartinai skelbia: „Camel coat“. Kas gi reiškia tas camel? Tikrasis camel coat – tai kupranugario vilnos paltas, deja retam mados mylėtojui prieinamas dėl itin didelės kainos.

Tad dažniausiai žodžiu camel apibūdinami smėlinai paltų atspalviai. Taigi – spalva viena, o formų galybė. Mat visa virtinė dizainerių siūlė kuo įvairiausias šitokių paltų interpretacijas. Tiesaus kirpimo, trapecijos formos, ilgi, suveržti per liemenį, kiek per dideli – jei tik „susidraugausite“ su šia spalva, rinktis tikrai bus iš ko. Todėl jei paprasti smėliniai lietpalčiai kiek pabodo, juos šį sezoną leidžiama išduoti su camel paltais.



Aviacija ir militarizmas

Militaristinę dvasią šį rudenį įpučia Burberry Prosum mados namai su dizaineriu Christopher Bailey priešakyje. Jam neabejotinai galima įteikti laurus už griežtų formų aviatoriaus striukes su avikailio atlapais.

Na, o jei nesinori palaikyti itin gausių lakūnių gretų, galima pasukti kito fronto link. Sudėjus niūrius chaki, pilkus ar tamsiai mėlynus atspalvius, tarsi iš Napoleono uniformos išluptas sagas bei masyvius apykaklės atlapus turėsime kuo puikiausią praėjusiais šimtmečiais dvelkiantį militaristinį įvaizdį.


Pasiskolinta iš Raudonkepuraitės

Kas bendra tarp kardinolo mantijos, Raudonkepuraitės apsiausto, Supermeno kostiumo ar meksikietiškų pončų? Visi šie drabužiai – tai kuo įvairiausios pelerinų variacijos. Šis berankovis drabužis, su trenksmu nutūpęs ant podiumų, kuo puikiausiai pasitarnaus formuojant originalų rudeninį stilių. Norisi moteriškesnio įvaizdžio? Derinkite peleriną prie suknelių ar ilgų sijonų. Trūksta griežtumo? Sekite Yves Saint Lauren mados namų pavyzdžiu ir pasitelkite juodą spalvą. O Raudonkepuraitės gerbėjoms belieka rinktis ryškias atspalvius (ir po pelerinos klostėmis slėptis nuo vilko, puolančio šalčio pavidalu).


Kailis, kailis ir dar kartą kailis

Taip, jau seniai aišku, kad kailis užkariavo viską. Ir ypač – paltus. Dailūs dirželiu veržti kailiniai alsuos elegancija, leopardo raštai įpūs egzotikos vėjų, o trumpi kailinukai vilkimi prie apnuogintų kojų ar kelius siekiančių ilgaaulių sukurs laisvą rokenrolo įvaizdį. Neįperkate tikro kailio? Tiks ir dirbtinis. Juk net pats Karlas Lagerfeldas Chanel kolekcijoje sunaudojo ištisas galybes sintetinio kailio.


Truputį oversized

Kiek didokų drabužių virusas nesitraukia nuo podiumų. Kaip alternatyva nulietoms ir išraiškingoms linijoms oversized paltas šį sezoną dažnai sutinkamas trapecijos formos ar stipriai dvelkiantis vyrišku stiliumi.

Dar šis tas…

Nesvarbu, ar tai paltas, ar kailiniai – susiveržkite diržu liemenį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Justė Urbonavičiūtė
Nuotr. style.com, fashiongonerogue.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top