Now Reading
Sekmadienio burtai virtuvėje: panna cotta su rabarbarų ir braškių uogiene

Sekmadienio burtai virtuvėje: panna cotta su rabarbarų ir braškių uogiene

Sekmadienio burtai virtuvėje: panna cotta su rabarbarų ir braškių uogiene

Laikas.lt

Nuo šiol kiekvieną sekmadienį pristatysime jums maisto tinklaraštininkę iš bet kurio pasaulio kampelio. Šiandien tai vanile ir prancūziškais kvepalais kvepianti ir įkvepianti Mimi…

Mimi Thorisson – daug metų dirbusi mados srityje, išbandžiusi save visose medijose, nusprendė, kad laikas nustoti maistu lepinti tik artimuosius ir atsiverti pasauliečiams. Na, bent jau gaminių vaizdais ir pasakojimais apie juos. Taip atsirado tinklaraštis Mimithorisson.com, o drauge su juo didžiulis namas Paryžiaus užmiestyje, kur Mimi ne tik užsiima burtais virtuvėje, bet ir būrio vaikų ir šunų auginimu. Pastarųjų net keturiolika. Visus šiuos alkanus gurmanus ji prižiūri drauge su savo vyru fotografu.

Šiandien iš jos magijos triukų sąsiuvinio nusirašėme rabarbarų ir braškių uogienės ir su juo patiekiamos panna cottos (pieniškų drebučių) receptą. Skanu jau vien bežiūrint. Pasak tinklaraščio ir, žinoma, šio recepto autorės, tai labai lengvas, skanus ir paprastai paruošiamas, vaikų mylimas, vyrų dievinamas, moterų nuodėmes atleidžiantis desertas.

Reikės (drebučiams):

750 ml pieno 3,5 proc.;
250 ml riebios grietinėlės;
1 vnt. vanilės ankšties (perpjautos išilgai);
150 g smulkaus cukraus;
5 želatinos lakštų (apie 10 g).

Panardinti želatinos lakštus į šaltą vandenį. Į puodą supilti pieną, grietinėlę, cukrų, sudėti vanilės pupeles ir viską virti ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, nuimti nuo ugnies ir sudėti į puodą želatinos lakštus (išspaudus iš jų vandenį). Maišyti (geriausiai su šluotele), kol želatina ištirps. Supilstyti į pasiruoštus indus, užpildant ¾ talpos, likusią dalį paliekant kompotui. Palikti, geriausia pusdieniui, atvėsti ir sustingti.

Reikės (uogienei):

250 g supjaustytų rabarbarų;
150 g per pusę perpjautų braškių;
65 g smulkaus cukraus;
2 šaukštų vandens;
½ šaukšto citrinos sulčių.

Sudėti į puodą rabarbarus, supilti cukrų, vandenį, citrinos sultis. Ant vidutinės ugnies virti viską apie 10–15 min. Nepamirštant pamaišyti. Po to supilti į stiklainėlį su dangteliu ir palikti šaldytuve atšalti. Patiekiant – atsargiai su šaukšteliu sustingusios panna cottos viršų padengti uogiene.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top