Now Reading
Į sceną „30 seconds to Mars“ koncerte įsiveržęs O. Šurajevas apšildys humoro žvaigždę iš Niujorko

Į sceną „30 seconds to Mars“ koncerte įsiveržęs O. Šurajevas apšildys humoro žvaigždę iš Niujorko

Į sceną „30 seconds to Mars“ koncerte įsiveržęs O. Šurajevas apšildys humoro žvaigždę iš Niujorko

Laikas.lt

Charizmatišką blogiuką Aries’ą Spears’ą ko gero bent sykį matė visa Lietuva – su Tomu Cruise’u jis filmavosi juostoje „Džeris Magvairas“, atliko rolę filme „Malcolm X“, pasaulį iš proto vedė net aštuonis sezonus trukusiame ir 5 prestižines „Emmy“ statulėlės susišlavusiame seriale „MADtv“. Reperiams Jay-Z, Snoop Dogg’ui, aktoriams Robertui de Niro, Silvestrui Stalonei, Edžiui Merfiui, Arnoldui Švarcnegeriui ir kitoms garsenybėms taip patiko juos mėgdžiojantis ir parodijuojantis Aries’as, kad jie patys siunčia jam asmeninius linkėjimus. O kur dar vaidmenys seriale „CSI Majamis“, dėl kurio išprotėjusi visa Lietuva.

Gegužės 23-iąją A. Spears’as atvyksta į Lietuvą. Į sceną „Teatro arenoje“ jis žengs kaip stand-up komedijos žanro atstovas, kurio pasirodymai įvairiose pasaulio šalyse planuojami gerokai iš anksto. A. Spears’o gerbėjai dar gerai prisimena humoristo apsilankymą Conano O’Brieno didžiajame šou „Late night“. Užtenka tik šiek tiek payoutubinti – A. Spears’o juokeliai vien internete renka milijonus peržiūrų.

Prieš A. Spears’o stand-up’ą į sceną žengsiančiam humoristui iš Lietuvos Olegui Šurajevui pasirodymas su pasaulinio lygio žvaigžde numeris vienas bus jau ne pirmas – prieš trejus metus toje pačioje scenoje jis stovėjo kartu su garsiuoju „30 seconds to Mars“ vokalistu Jared’u Let’o. Tiesa, tik tąsyk koncerto metu į sceną išbėgusį Olegą sulaikė apsaugos darbuotojai ir jam teko nutraukti maištą.

„Humoras neturi tautybės – arba juokinga, arba ne. Paprasta – jei gyveni Lietuvoje juokai apie mūsų šalies aktualijas yra juokingesni, nei, pavyzdžiui, Rumunijos naujienos, nors aš žinau, kad ir ten vyksta velniškai juokingų dalykų. Mūsų šalyje humoras ir jo suvokimas dar vystosi, bet tai natūralu – mes jauna šalis, dar mokomės. Tikiu, kad po dviejų dešimtmečių, o gal ir greičiau, kurį nors lietuvį išvysime pribloškiančioje renginių erdvėje „Carnegie hall“ Niujorke, o visi geriausi humoristai plūs į Lietuvą“, – savo kolegomis iš Lietuvos tiki humoro judėjimo „Comedy kasta“ narys O. Šurajevas.

Prieš aštuonerius metus pirmą kartą susižavėjęs stand-up komedijos žanru humoristas nepaleidžia jo iki šiol. „Išgirdau juokaujantį George’ą Carlin’ą. Nesupratau nė pusės juokelių, bet man labai patiko energetika ir žmogaus nuoširdumas. Pats juokauju apie viską, apie gyvenimą. Į visus nutikusius dalykus galima pažvelgti ir pro humoro prizmę, svarbiausias yra santykis. Galima labai juokingai papasakoti apie tai, kaip važiuoji troleibusu ir visiškai neįdomiai pajuokauti apie tai, kaip nukritai iš medžio“, – patirtimi scenoje dalinasi humoristas.

Įkvėpimas jam – labiau nesuprantamas, nei aiškus. Pasak Olego, humoras, kaip ir bet kuri kita meno forma, ko gero, mistiška. „Stan-up’ą pirmą kartą išbandžiau dešimtoje klasėje. Tai nebuvo sėkmingas pasirodymas, nors tada atrodė, kad esu humoro karalius. Tuomet mano tėvas mane pagyrė pirmą kartą gyvenime. Tai buvo akimirka, kai supratau, kad noriu, jog humoras liktų“, – prisimena Olegas.

Be to, kad stand-up’ina, rašo scenarijus ir dirba kūrybininku, Olegas dar ir filmuojasi daugiaserijiniame pasakojime „Serialas“. „Galima sakyti, jame atsidūriau per pažįstamus, – ironiškai šypteli. – Mano kuriamas personažas Michailas yra juokingas. Aš, Olegas, gyvenime kitoks, nors paradoksliai tikiu, kad visi žmonės širdyje turi šiek tiek Michailo.“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Maištautojas sako, kad stand-up’inti vienoje scenoje su A. Spears’u jam bus didelė garbė, taip pat ir atsakomybė. „Man patinka, kad į save jis žiūri ironiškai. Idealų nesistengiu vaikytis, nors dar paminėčiau Demetrio Martino juokelius – kai jo klausau, pasaulis tampa gražesnis. Iš tikrųjų ir mūsų šalyje yra jaunų komikų, kuriuos gerbiu, ir jų ne du ir ne vienas. Gegužės 23-iąją ir aš žadu papasakoti juokingų istorijų. Kiek jos bus juokingos įvertins susirinkę žiūrovai“, – pasiklausyti ironiškų istorijų iš praeities kviečia O. Šurajevas.

Vienintelis A. Spears’o ir O. Šurajevo pasirodymas Vilniaus „Teatro arenoje“ jau gegužės 23 dieną, penktadienį, 20 val. Bilietus į renginį platina „Ticket pro“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top