Now Reading
„Kultūros naktis“ kviečia Gatvės muzikos dienos metu kompaktines plokšteles keisti į gyvą muziką

„Kultūros naktis“ kviečia Gatvės muzikos dienos metu kompaktines plokšteles keisti į gyvą muziką

„Kultūros naktis“ kviečia Gatvės muzikos dienos metu kompaktines plokšteles keisti į gyvą muziką

Laikas.lt

Kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“ kviečia sostinės gyventojus ir svečius prisidėti prie vieno iš festivalio projektų įgyvendinimo ir jau šį šeštadienį Gatvės muzikos dienos metu senas ar nenaudojamas kompaktines plokšteles iškeisti į gyvą muziką, skambančią sostinės gatvėse.

Nuo 2007 m. rengiamas vienos nakties festivalis „Kultūros naktis“, šiais metais vyksiantis birželio 20 d., kasmet Vilniaus aikštes, parkus ir gatves užpildo įvairiausiais projektais – nuo muzikos, teatro iki šiuolaikinių instaliacijų ir kino. Šiais metais prie festivalio įgyvendinimo kviečiami prisidėti ir vilniečiai – jau šį šeštadienį, gegužės 17 d., lankydamiesi Gatvės muzikos dienos koncertuose savo senas kompaktines plokšteles galite atnešti į Gatvės muzikos dienos infocentrus, įsikūrusius „Coffee Inn“ kavinėse Pilies g. 3, Vokiečių g. 8 ir Vilniaus g. 17. Čia rasite specialias dėžes, kuriuose palikę savo kompaktines plokšteles mainais gausite specialias dovanėles.

Miesto gyventojų ir svečių kompaktinės plokštelės bus panaudotos festivalio „Kultūros naktis“ metu kuriant specialią instaliaciją ant Baltojo tilto „Vasaros CD blykstė“. Šis projektas – tai unikalus Vilniaus statybos ir dizaino kolegijos lektoriaus J. Daveiko ir studentų kūrinys, imituosiantis miesto šviesiomis žaižaruojančią arką. Projektui rengiamasi panaudoti apie 7000 kompaktinių diskų, 80 kv. metrų specialaus tinklo, o instaliaciją kurs 20 jaunų ir kūrybiškų žmonių komanda, pasidalinsianti su visu miestu ir „Kultūros nakties“ lankytojais jaunatvišku įvairiausių miesto spalvų žaismu.

Išsamiau apie Gatvės muzikos dieną: www.gmd.lt
Išsamiau apie „Kultūros naktį“: www.kulturosnaktis.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top