Now Reading
Vaikams iš globos namų ir daugiavaikių šeimų – nemokamas kino seansas

Vaikams iš globos namų ir daugiavaikių šeimų – nemokamas kino seansas

Vaikams iš globos namų ir daugiavaikių šeimų  –  nemokamas kino seansas

Į magišką pasakos pasaulį šį sekmadienį pasinėrė „Skalvijos“ kino centre susirinkę vaikų globos namų ir dienos centrų auklėtiniai bei vaikai iš daugiavaikių šeimų.

Jiems „Skalvija“ dovanojo naujausio animacinio prancūzų filmuko „Eleonoros paslaptis“ seansą. Kartu su septynmečiu filmuko herojumi Natanieliu jie pasileido į nuotykių ir netikėtumų kupiną kelionę, kurioje susitiko su mėgstamiausiais pasakų personažais ir patyrė daug išbandymų.

Prieš seansą animacinių filmukų ir pasakų herojų tema kartu su vaikais improvizavo jaunų aktorių trupė „IMPRO 241“. Vaikai pamatė neįprastą transformerį iš Marso, net dvi „Miegančiąsias gražuoles“, susitiko su šauniaisiais „Simpsonais“, Karlsonu, kuris gyvena ant stogo, ir kitais pasakų veikėjais.

„Man patiko, labai patiko ir vaidinimas, ir filmukas. Norėčiau pasižiūrėti jį dar kartą“, – tikino aštuonerių metų Greta iš 1-ųjų sostinės vaikų globos namų.

„Labai smagu, kad vaikai turėjo tokią progą išeiti iš globos namų, pamatyti ne tik filmuką, bet ir jaunų aktorių improvizacijas, taip praplėsti savo akiratį. Visada džiugu matyti laimingus besijuokiančius vaikus“, – kalbėjo Vilniaus vaikų globos namų „Gilė“ socialinė darbuotoja Solveiga Švedienė.

Pernai prancūzų režisieriaus Dominique Monféry sukurtas animacinis filmukas „Eleonoros paslaptis“ pasakoja apie ką tik pirmąją klasę baigusį Natanielį, kuris vis dar neišmoko skaityti. Dėl šios priežasties berniukas neapsidžiaugia, kai jo ekscentriškoji teta Eleonora palieka jam raktą nuo didžiulės bibliotekos. Tačiau kartą Natanieliui beklaidžiojant bibliotekoje atsiveria nepaprasta paslaptis – visi knygose vaikų literatūros herojai atgyja ir paprašo berniuką pagalbos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Kai kurie į „Eleonoros paslapties“ seansą susirinkę vaikai prisipažino, kad tai buvo jų pirmoji išvyka į kino teatrą. Labai džiugu, kad ji prasidėjo nuo šio filmuko, skatinančio vaikus skaityti ir dažniau apsilankyti spalvingame, stebuklų kupiname pasakų pasaulyje“, – džiaugėsi „Skalvijos“ edukacinių programų koordinatorė Goda Sosnovkienė.

Prancūzų animacinį filmuką „Eleonoros paslaptis“ nuo spalio 3 d. “Skalvijos“ kino centre galės išvysti ir kiti vaikai. Šį sekmadienį, spalio 3 d., įvyks „Eleonoros paslapties“ premjera. Ta proga „Skalvijos“ kino centras kviečia vaikus ir jų tėvelius į leidyklos „Nieko rimto“ organizuojamą vaikiškų knygų mugę. Jos metu vyks ir nemokamos pasakų knygelių dirbtuvės – vaikai galės patys nusipiešti, o vėliau ir suklijuoti knygeles su mėgstamiausiais pasakų herojais.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top